גני הטיולרי סמוכים ללובר
כאשר הולכים מהלובר לכיוון האובליסק ושער הניצחון חייבים לעבור בהם,
בסוף הגן מצד שמאל (כשהגב מופנה ללובר ) נמצא מוזיאון האורנג'רי
מוזיאון קטן וחמוד שמציג אימפרסיוניסטים - החבצלות של מונה בגודל אמיתי למשל . תלוי איזו סוג אומנות מדברת אלייך. הקונקורד נמצא בסמיכות עם האובליסק והנוף לכייון האינווליד ולשער הניצחון אחת הנקודות החייבות בכמה קליקים במצלמה .
לגבי הלובר אם אתם הראשונים שנכנסים אז הייתי רץ קדימה לעשות את רישליה ואח"כ את סולי - תעבדו עם המפה ועט, אם אתם כבר בפנים הייתי עובד נגד הכיוון ומתחיל נמהסוף להתחלה ועולה למעלה עם מעלית ומתחיל לחזור חזרה אל הכניסה, ולצערי הלובר זה כמו עבודה כי נורא עמוס שם.
אי אפשר לעשות הכל בצורה רצינית ביומיים אז תבררו מה רוצים לראות ומה לא - מאחר שהייתי בבריטיש מוזיאום מס ימים לפני הלובר ויתרתי על מספוטמיה ומצרים. ואני אוהב ארכיאולוגיה . כי בסה"כ הם די התחלקו בביזה .
אני לא יודע כמה ימים תהיו בפריז וכמה מוזיאונים תראו, אם אתם נמצאים מספר ימים אולי כדאי לרכוש מוזיאום פאס (אפשר גם ל48 שעות) הוא מתחיל להיות רווחי ומשתלם יגידו רק אחרי 6 מוזיאונים
אבל אף אחד לא סופר לך את הזמן שאת מחכה בתור לקופה הרגילה.
אני בהחלט מעדיף לשלם מעט יותר ולהיכנס מהר יותר,
סה"כ שילמתי המון כסף להגיע לפריס זה הרי לא מוזיאון ארץ ישראל או ירושלים שברצותי אני יכול ללכת. אז גם אם הולכים ל4 מוזאנים ב48 שעות הייתי לוקח. ואם יורד גשם למשל זה בכלל נהדר - מעולם לא הייתי בדאורסיי ביום לא גשום (אוגוסט/מרץ/אפריל) הכרטיס חוסך המון המתנה בחוץ.
אני הייתי משלב או את המארה על שלל מה שיש לראות ולעשות או את האיל דה לה סיטה עם הנוטרדם והסנט שאפל אם יש לך חיבה לויטרזים מרהיבים מזכוכית בכנסיות מלכותיות (שוב המתנה ארוכה לכרטיס רגיל והפאס יחסית זריז למעט בדיקות בטחון אפרופו לא להביא אולרים,סכין של ארוחת צהריים מספריים לציפוריניים ,הכל נזרק ולא מוחזר )
הקונסרזרי הצמוד מוערך לטעמי יתר על מידה אבל אם יש לך פאס 5 דקות כניסה ויציאה ולא איבדת כלום.תברירי באיזה יום איזה מוזיאונים ואתרים סגורים.
אבל אם את שואלת באמת אחרי הלובר היתי משתלב נהדר במיטה עד ארוחת ערב.