חג שמח לכולם! שאלה לגבי מוזיאון הלובר

A GIRL26

New member
חג שמח לכולם! שאלה לגבי מוזיאון הלובר

אנחנו מתכננים להגיע לביקור במוזיאון מוקדם בבוקר:
1. האם לשלב באותו יום את גני טווילרי שקרובים למוזיאון?
2. איזה אזור כדאי לשלב כהמשך של הטיול באותו יום?
תודה רבה!

smaak

New member
הכל קרוב

גני הטיולרי צמודים למוזיאון, ככה שלא צריך לתכנן במיוחד לשלב. פשוט יוצאים וצועדים החוצה. באותו קו ישר בהליכה בהמשך תגיעו גם לשאנז אליזה ולשער הניצחון. כמו שאומרים
go with the flow, כל התיירים עושים את המסלול הזה.

dudi4321

Active member
ולפני כמה שנים הפתעה גדולה

חלפו על פנינו המתחרים בטור דה פראנס.

A GIRL26

New member
תודה, אבל את השאנז אליזה אני אעשה יום לפני, ו

חשבתי אחרי הלובר ללכת לקתדרלת נוטרדם וכל האזור שמסביב, או מרכז פומפידו... או אולי את שניהם אחרי הלובר (?)
אני לא בטוחה אם אספיק, וכמה שעות צריך להקדיש לכל אזור...
אשמח לקבל עצה כלשהי...

forglemmigej

New member
הצעה שונה

ותרי על הלובר הוא מאד כבד ועמוס לנשמה לכי לפומפידו שהוא הרבה יותר מענין וקליל והתערוכות הקבועות והזמניות שמה מדליקות ביותר. גם יש שם מזרקות נחמדות בחוץ.
לנוטרדם הייתי הולכת ביום אחר זה מעמיס יותר מדי מוזאון וקתדרלה כזו כבדה ביום אחד.
גן לא פחות מענין מטיולרי הוא פארק אנדרה סיטרואן הוא לא מפונפן כמו יתר הגנים בפריז ונדמה לי שאפילו אפשר ר"ל לדרוך שם על הדשא. הוא פשוט מדהים בעיצוב שלו.

הצעה שונה או משונה

אני מעדיף לעמוד בתור ולהדחק בצפיפות וללכת ללובר

מאשר ללכת לפומפידו ואני מניח שמישהו אחר מעדיף לסבול העיקר לא להיות במוזיי קלוני של ימי הביניים.
יכול שהטעם שלך הולם יותר אומנות בת ימינו פוסט מודרנית או סתם אומנות הזוייה (לא מבין למה קוראים לזה אומנות )
ויש מישהו שמעדיף לראות את הביזה הצרפתית ממצרים,יוון הקלאסית,רומא ומה לא, לראות תרבות חומרית של הרנסאנס, ברוק ורוקוקו. ולא תת תרבות מודרנית.

עכשיו אני אפנה אותך להצעה שלי.

forglemmigej

New member
למה משונה זו דעתי והצעתי

טיול זה מגוון אופציות ולאו דוקא להיות דוגמאטי חייבים לראות את זה או את זה ,כשאני מבקרת בערים גדולות יותר מענין אותי לראות מקומות שתיירים לא הולכים אליהם כי זה גם הפנים של העיר ולאו דוקא המקומות שכולם הולכים אליהם והם מתאפינים בצפיפות ושניה לכל מקום.
הציורים במוזאונים הגדולים באירופה עם היצירות הקלאסיות מתאפינים בגודש של פריטים שהראש מסתחרר אחרי כמה זמן , בכל מיני אנשי אצולה נרקיסיסטים שנהנו שיציירו אותם זה לא ממש תיאר את החיים של יתר האנשים שדי סבלו באותה תקופה. כמה אנשים בכלל יכלו לאפשר לעצמם לשבת באיזה חדר מואר על כיסא מעוצב כמה שעות עם שני כלבי צייד פדיגרי שרק להחזיק אותם עלה כמו כפר שלם באותה תקופה ללא מים זורמים או היגיינה שתאריך את חייהם..
אמנות קונטמפוררית מאתגרת ומראה לך עוד דברים חוץ ממה שאמנות קלאסית מציגה יש בה משהו רענן ומענין . כמו שאפשר לשמוע מוזיקה עכשוית ולא רק את מוצרט שכמובן כבודו במקומו מונח.
Just Sayin

כי כשאנחנו עונים פה על שאלה אני חושב

אנחנו צריכים לענות על השאלה של השואל ואם כבר מכניסים משהו משלנו לתשובה רצוי לסייג, כי כך זה נראה מנומס יותר,

אני לא אומר שהתכוונת אבל כשקוראים תשובה כמו ששלך
אפשר להבין שהשואל מטומטם ולא מבין מהחיים ולעומת זאת את יודעת יותר טוב ולא זה מקומנו ךשפוט אלא להמליץ.

ואם אין לנו המלצה שעונה לעניין עדיף לא להמליץ.
לכן כשאני רואה משהו שיש לי דעה שיפוטית לגביו אני מתאפק לא לענות וביחוד אם אין לי משהו תורם לעזור לשואל.

לכן זה נראה לי קצת משונה שאת אומרת לה עזבי את לא מבינה כלום בחיים שלך לכי לפומפידו.

forglemmigej

New member
כמה מרירות

זו היתה הצעה , ה-צ-ע-ה , הצעה ,לא חובה.
גם כשמלצר או מלצרית מציעים לך את מנת היום אתה לא חייב לקחת.
מי שופט פה בכלל כנראה,אתה מדבר ממקום שכואב לך אחרת לא ברורה התגובה שלך.

A GIRL26

New member
נשמע קצת כמו פריז למתקדמים...

ואנחנו מתחילים
אבל תודה

גני הטיולרי סמוכים ללובר

כאשר הולכים מהלובר לכיוון האובליסק ושער הניצחון חייבים לעבור בהם,
בסוף הגן מצד שמאל (כשהגב מופנה ללובר ) נמצא מוזיאון האורנג'רי
מוזיאון קטן וחמוד שמציג אימפרסיוניסטים - החבצלות של מונה בגודל אמיתי למשל . תלוי איזו סוג אומנות מדברת אלייך. הקונקורד נמצא בסמיכות עם האובליסק והנוף לכייון האינווליד ולשער הניצחון אחת הנקודות החייבות בכמה קליקים במצלמה .

לגבי הלובר אם אתם הראשונים שנכנסים אז הייתי רץ קדימה לעשות את רישליה ואח"כ את סולי - תעבדו עם המפה ועט, אם אתם כבר בפנים הייתי עובד נגד הכיוון ומתחיל נמהסוף להתחלה ועולה למעלה עם מעלית ומתחיל לחזור חזרה אל הכניסה, ולצערי הלובר זה כמו עבודה כי נורא עמוס שם.
אי אפשר לעשות הכל בצורה רצינית ביומיים אז תבררו מה רוצים לראות ומה לא - מאחר שהייתי בבריטיש מוזיאום מס ימים לפני הלובר ויתרתי על מספוטמיה ומצרים. ואני אוהב ארכיאולוגיה . כי בסה"כ הם די התחלקו בביזה .

אני לא יודע כמה ימים תהיו בפריז וכמה מוזיאונים תראו, אם אתם נמצאים מספר ימים אולי כדאי לרכוש מוזיאום פאס (אפשר גם ל48 שעות) הוא מתחיל להיות רווחי ומשתלם יגידו רק אחרי 6 מוזיאונים
אבל אף אחד לא סופר לך את הזמן שאת מחכה בתור לקופה הרגילה.
אני בהחלט מעדיף לשלם מעט יותר ולהיכנס מהר יותר,
סה"כ שילמתי המון כסף להגיע לפריס זה הרי לא מוזיאון ארץ ישראל או ירושלים שברצותי אני יכול ללכת. אז גם אם הולכים ל4 מוזאנים ב48 שעות הייתי לוקח. ואם יורד גשם למשל זה בכלל נהדר - מעולם לא הייתי בדאורסיי ביום לא גשום (אוגוסט/מרץ/אפריל) הכרטיס חוסך המון המתנה בחוץ.

אני הייתי משלב או את המארה על שלל מה שיש לראות ולעשות או את האיל דה לה סיטה עם הנוטרדם והסנט שאפל אם יש לך חיבה לויטרזים מרהיבים מזכוכית בכנסיות מלכותיות (שוב המתנה ארוכה לכרטיס רגיל והפאס יחסית זריז למעט בדיקות בטחון אפרופו לא להביא אולרים,סכין של ארוחת צהריים מספריים לציפוריניים ,הכל נזרק ולא מוחזר )
הקונסרזרי הצמוד מוערך לטעמי יתר על מידה אבל אם יש לך פאס 5 דקות כניסה ויציאה ולא איבדת כלום.תברירי באיזה יום איזה מוזיאונים ואתרים סגורים.

אבל אם את שואלת באמת אחרי הלובר היתי משתלב נהדר במיטה עד ארוחת ערב. :)

hopelandic

New member
ממליצה לך ללכת ללובר בערב (ימי ד או שישי)

פתוח עד סביבות 10.
אנחנו הגענו לשם לקראת 6 בערב והיינו צריכות לעמוד בדיוק שנייה אחרי אדם אחד בתור.
הרבה פחות עמוס ויש אפילו אפשרות להתקרב למונה ליזה

ובפריז סה"כ הכול דיי קרוב ותמיד אפשר לנסוע במטרו ולהגיע תוך כמה דקות אם מתעצלים ללכת, תעזרי במפה ותראי את קנה המידה...

לגבי מרכז פומפידו שהוזכר פה: אני פחות מתחברת לאמנות מודרנית אז לא נכנסתי, לא כ"כ עניין אותי, עברנו שם כי אמרו שיש כל מיני אומני רחוב אבל בתכלס יש שם ציירים כמו בטיילת באילת, כמה חבר'ה צעירים שרוקדים וכמה ששרים. והמון הומלסים... בעיני אפשר לוותר.
אבל לא לוותר על הלובר בעליל!

michaleng

New member
למה צריך להיות אמיץ כדי ללכת ל-Musee d'Orsay?

ודאי שאין טעם לרוץ מהלובר ישר למוזיאון הנהדר הזה, אבל (לדעתי לפחות) זה יופי של מקום.

sailor

New member
אמיץ?, טפש?

אולי סתם אחד שמסמן
בצ'ק ליסט ותו לא?
אני לא מבין איך אפשר לראות מוזאון יותר משעות ספורות ועדין לקלוט ולחוות, אבל זה אני.

michaleng

New member
נכון, אין סיבה ללכת לשני המוזיאונים באותו יום

אבל בהחלט כן (לדעתי) בשני ימים נפרדים.
אני התלהבתי מאוד מה-Musee d'Orsay, וגם הצצתי עכשיו באתר המוזיאון וראיתי כמה תערוכות מעניינות (שוב - לדעתי. כל אחד וטעמו כמובן).

למעלה