חג שמח- אני ממש שמחה שמצאתי את הפורום

efroch99

New member
ברוכה הבאה../images/Emo140.gif

ממש בתקופה האחרונה היו לנו מספר דיונים בדיוק על הנושא הזה - את יכולה לדפדף קצת אחורה ולמצוא אותם. כמובן שבגיל 25 את ממש לא חייבת עדיין להחליט בנושא, אבל בטח שלא לעשות ילדים או להיכנס לתהליכים של פוריות כאשר את לא שלמה עם זה, ונשמע שזה בכלל לא תקופה מתאימה לכך בחיים שלך. לשאלתך - האם אתן יכולת להתחבר לתחושה שאתן/ם שלמים ללא צאצאים? התשובה שלי ושל רבים פה בפורום - בהחלט שכן! אז שוב ברוכה הבאה, ומוזמנת להמשיך ולהתחבט בנושא איתנו...

isola bella

New member
מגיבה באיחור

ראשית יתושה חביבה, ברוך בואך לפורום
שנית, אני נזכרת בסיפור שסיפרה לי חברה מאד טובה שלי. יש איתה מישהי שבהיותה בגיל 39 החבר שלה שהוא היה אז בן 31 הציע לה נישואים. החלום האישי שלו היה לגדל משפחה עם 4/5 ילדים, והוא התחתן עם מישהי שהוא ידע שיש גם סיכוי שלא תביא בכלל ילדים הן בגלל הגיל שלה הן בגלל מצב הפוריות שלה. למרות זאת, הוא היה מוכן לוותר ביודעין על ילדים כדי להיות איתה בזוגיות נטו. סוף טוב הכל טוב - האישה הצליחה להרות פעמיים (את הילד ה 1 ילדה בגיל 40, ואת ה 2 ילדה בגיל 42), אבל שוב: גם אם לא הייתה יכולה, הוא היה מוכן להיות איתה נטו. אחרון חביב: הבן זוג שלה עושה לי רושם (ככה ממה שאת כותבת) שהוא קצת לחוץ לילדים (אני מניחה שעם סוגיית החתונה תסתדרו במידה וזה היה רלוונטי) השאלה היא האם הוא מוכן: * לאפשרות להיות לאבא 'מבוגר' (נניח שאת הולכת ללמוד תואר 1 + 2 = 5 שנים בערך? ורק אז מחליטה שאת רוצה ילד/ים?) * לאפשרות שממך הוא לא יראה ילדים כלל? אם הוא זורק לך 'רמזים' וכתבת (אם הבנתי נכון?) שזה עלה במהלך התכתבות ביניכם (זה עלה אומנם בקלילות אבל בכל צחוק יש גרעין של אמת/רצינות) לדעתי, כדאי לך לשקול לקיים איתו על הנושא שיחה רצינית איזולה בלה

isola bella

New member
תוספת הבהרה: האישה המדוברת

זו שבהיותה בת 39 החבר שלה בן ה 31 הציע לה נישואים ,היא מישהי שעבדה איתה ביחד החברה הטובה שלי עובדת בספרייה במוסד אקדמי איזולה בלה

GeJuFan

New member
על מה הלחץ שלו?

את רק בת 25 (אני בסה"כ צעירה ממך בשנה אגב), הוא מגרד רק את ה-40. והרי בעידן שלנו שבו יש הפריות מבחנה, פונדקאית וויאגרה גבר יכול להביא ילד גם בגיל 50 ואפילו 60. (קלינט איסטווד אם אני לא טועה הביא ילד לעולם בגיל 60 או משהו כזה, והוא לא היחיד). אם הוא כל כך לחוץ על ילד שיביא מאישה אחרת או שילך ישפריץ לכוס יקפיא וימתין עד/אם תהיי מוכנה לילד. (בהנחה שעוד תהיו ביחד). מעבר לזה בנוגע לשאלות שלך בסוף. אומנם יש לי ניסיון מועט כשזה מגיע למערכות יחסים, אבל אני מאמינה שכנות היא תכונה טובה, במיוחד בנושא כזה. תשבי איתו לשיחה ופשוט תגידי לו שאת כרגע רק בת 25, רק התחלת לימודים ולפנייך עוד אולי תואר שני וכמובן התנעת הקריירה ואת פשוט לא רואה עצמך הופכת לאמא ב-5 ואפילו עשר השנים הקרובות ובכלל את לא בטוחה אם אמהות זה משהו שמושך אותך. אולי בעוד עשור. (אני מאמינה גדולה שאם כבר מביאים ילד אז לעשות זאת על בסיס כלכלי ונפשי הכי טוב שאפשר, הן של אחד ממהורים והן כיחידה אחת שלמה- וזה כמובן במידה ולא הבאת ילד לבד). לכן ההחלטה היא שלו, אם הוא רוצה להמשיך במערכת יחסים איתך זה יהיה מתוך הידיעה כי לא בטוח, שגם אם תחזיקו מעמד ותינשאו, שיהיו לכם ילדים. אם הוא לא חושב שיוכל להיות איתך ללא האפשרות של ילדים ולא לשמור לך על זה טינה בעתיד, אז פשוט הולכים כל אחד לדרכו.

e s t a h

New member
אהלן!

אין לי מה לתרום מעבר למה שכבר כתבו כאן. אני אישית לא הייתי מסוגלת לחיות בזוגיות הכוללת כאלה ציפיות ותכתיבים. היות ואני גם לא סובלת עמימות, סביר שהייתי מציבה בצורה ברורה וחד משמעית את עמדותי ואת מה אני מוכנה לספוג או לסבול בהקשר הזה במסגרת הזוגיות. למזלי בעלי יישר איתי קו בעניינים הללו, והוא אינו רוצה ילדים (לאחרונה אף העלה את הרעיון שיעבור "עיקור"). יש לי חברה טובה שבינה לבין בעלה הפרש גילאים ניכר (אם כי לא כמו שלכם). הוא תמיד רצה ילדים, היא לא. השנה, בגיל 35, היא נכנסה להריון. למיטב הבנתי, מבחינתה היא היתה שמחה אם היה יכול להיוולד לה חתול ולא ילד (יש לה כבר ארבעה כאלה). היות וזה לא אפשרי, היא הודיעה לי שהיחס שלה לתוצר המצופה הוא שזה יהיה כמו חתול, רק הרבה יותר מעייף.

GeJuFan

New member
../images/Emo6.gif ../images/Emo6.gif../images/Emo6.gif

נקרעתי מהמשפט האחרון. לחברתך כנראה יצא להניק כמה גורי חתולים במהלך בשנים, מלבד אימוץ של חתולים, אחרת היא בחיים לא הייתה אומרת כזה משפט

e s t a h

New member
נכון

חברתי ובעלה חתולאים מושבעים. ואחד הרגעים הכי נעימים לאגו שלי היה כשהיא מינתה אותי כאפוטרופוסית רישמית של הרביעיה שלה.

mirit2468

New member
גם בן זוגי רוצה חתול יותר מאשר תינוק

(אנשים לא מאמינים לי כשאני אומרת את זה) אבל אני סופר-אלרגית לחתולים, ולכן הוא יאלץ להסתפק בתינוק (מתישהו)

למעלה