חגיגת הכפיה נמשכת.

איילת1974

New member
אני מקווה שאם זה יקרה

הציבור החילוני יהיה מספיק חכם כדי לשבות גם הוא, ולא להדליק את ערוץ זה.

איילת את לא יודעת לקרוא?

מטרת ההצעה היא לבטל את הכפיה החילונית המונעת מאנשי עסקים שומרי שבת להשתתף במכרזי רשות ממלכתית. מאחר ובכל מקרה ישתתפו יותר מחברה אחת בהפקת השידורים לא יפגע הדבר ברצף השידורים בשבת. אל איזה כפיה דתית מקשקשים פה. או שמדובר בליקוי בסיסי באוריינות או ברפלקס פבלובי למילה דת.

איילת1974

New member
כפייה חילונית?

אני מבינה שזה שאני רוצה לראות טלוויזיה ביום שבת זו כפייה חילונית. זה המשותף ביננו לבינכם, שנינו רוצים לחיות בחיים שלנו- של החילוניים. רק שאתם קוראים כפייה חילונית שאנחנו מנסים לעשות מה שאנחנו רוצים, ואנחנו מתרעמים שלא נותנים לנו לחיות במקסימום בחופשיות כמו שאנחנו רוצים. נו מי אמר שאין דברים משותפים בן הציבור חילוני לזה הדתי? הרי שנינו רוצים לחיות בחיים שלנו.

מה את לא מבינה????

אני בתור יהודי דתי גם רוצה להשתתף במכרז של ערוץ שתיים אבל אני לא יכול בגלל שעל פי החוק אני חייב לשדר בשבת ואינני מעוניין בכך לכן זו כפייה חילונית, כרגע כופים עלי לא להשתתף במכרז. חוץ תירגעי ההצעה הזו באה כדי לאפשר לדתיים להשתתף במכרזים, יש עוד זכיינית שכך רצף השידורים בשבת לא ישבר, חוץ מזה הצעה אישית שלי תפיסיקי בלי שום קשר לדת ליהיות משועובדת לטלויזיה התוכניות שם מנוונות את המוח ומרוב צפיה אפילו הבנת הנקרא שלך לא משהו.

deddy

New member
ליתר דיוק....

אתה לא חייב לשדר בשבת... טלעד משדרים רק בימים ראשון ורביעי... אז אלה אם כן הזיזו את השבת (למה לא הודיעו לנו?!) אז הם לא משדרים בשבת... רשת משדרים רק בימי שני וחמישי... וגם זה לא נופל על השבת מוזר מאוד לא??? איך זה יכול להיות? הם לא משדרים בשבת? מוזר... ואתה חשבת שחייבים לשדר בשבת... בעצם רק קשת משדרת בשבת... אז כנראה שלא חייבים לשדר בשבת...

איילת1974

New member
זה בדיוק כמו שאני אגיד

שגם אני רוצה להשתתף, אבל בתור צמחונית אי לא יכולה, בגלל שיש תוכניות בישול שמבשלים שם בשר. ושוב, הבחירה היא שלך! רוצה לעבוד יישות וירטואלית? זכותך! אל תדרוש זאת מאחרים.

כינוי1982

New member
לא זה לא

אין חוק - ותקני אותי אם אני טועה - שמחייב אותך לשים תוכניות בישול עם בשר. רוצה, תזכי במכרז ותבטלי את התוכניות.

כינוי1982

New member
זה משהו אחר

אבל את יכולה בתור צמחונית, את פשוט לא רוצה כי את לא רוצה לכפות את אמונותייך על מישהו אחר. ואגב, כזכיינית את תמיד (או לרוב?) תנסי לקדם איזו אג'נדה מסוימת, לפנות לקהל יעד מסוים וכו'. יש ערוצים שישדרו רק תוכניות למשפחה, יש ערוצים שינסו ללכת על ראש צעיר יותר וכו' וכו'. תמיד תהיה ברירה סלקטיבית של תוכניות, סדרות וסרטים.

איילת1974

New member
סתור אחת שדואגת לזכויות בע"ח

הייתי שמחה שכמה שיותר אנשים ביו מפסיקים לאכול אותם, אחד מכיוון שאני נגד כפייה מכל סוג שהיא , לא אעשה זאת, ואין שום סיבה שהמקרה הזה יהיה שונה. אתה לא וצה לראות טלוויזיה בשבת? אל תראה! אתה לא רוצה להפיק בערוץ שמשדר ביום שבת? אל תפיק! אבל אל תגרום לאחרים שיאלצו לנהוג כמותך, רק בגלל האמונות שלך.

snift

New member
במידה ואני אזכה ואהיה זכיין

של ערוץ 2 ותיפול בחלקי השבת ועוד יום נוסף. האם יהיה מותר לי שלא לשדר בשבת ?

deddy

New member
אז לדעתי יעבירו אותך מיום שבת ליום

אחר... הזכינים האחרים בטח ירצו אותו.. יום שישי ושבת הם הימים הכי טובים להם...

snift

New member
זה אמור להיקבע בהגרלה.

אם השבת נופלת בחלקי ואני שומר שבת, האם יהיה מותר לי שלא לשדר?

deddy

New member
כמו שאמרתי... לא נראה לי שיכריחו

אותך להישאר אם היום הזה... אבל אם אתה לא תרצה לשדר ולא תרצה להביא את היום לאף אחד אז כן נראה לי שיכריחו אותך לשדר... או להעביר את היום למישהו אחר... אבל אני לא יודע בוודאות... צריך לבדוק את זה...

טרודי

New member
נדמה לי שחלק מתנאי הזכיון

הם לשדר לפחות ככה-וככה שעות ביום (גם שעות לא רווחיות), כולל כמות מסויימת של הפקות מקור, וכו'. להערכתי, זכיין שלא ישדר בשבת לא יוכל לעמוד בתנאי הזכיון, ויאבד אותו.

הרבה זמן לא קראתי תגובה כה תמהונית

כמו של איילת. לפחות 40% מהמדינה אינם מעונינים לעבוד בשבת ואת מבלבלת את השכל בהשוואות מופרכות בין שומרי שבת לצמחונים, מה בכלל הקשר? ב. כפי שציינתי רצף השידוררים לא יפגע בכל מקרה אז מה בעיה?

למעלה