חגורת בטיחות
שלום לכולם! יש לי בעייה - אולי אתם תוכלו לעזור לי. התופסן של חגורת הבטיחות התקלקל לי באופל שלי (אסטרה ישנה 96). התקשרתי למוסך והוא הפנה אותי לחברה. פניתי לחברה, אמרו לי שהמחיר של החלק לפני מע"מ ולפני עבודה 2480 ש"ח (במילים אלפיים ארבע מאות ושמונים ש"ח)
לשאלתי למה המחיר הגבוה הסביר לי הבחור שיש לי ברצועת הבטיחות מנגנון מיוחד שתופס בשעת תאונה את התופסן תוך שימוש בבלון גז מיוחד. מעל 2000 ש"ח זה כבר מעל ליכולת הכספית שלי, התחלתי לחפש חגורות בטיחות אחרות, קניתי תופסן של הרצועה האחורית (עלה בחנות לחלקי חילוף 150 ש"ח כולל התקנה) ויש לי כרגע חגורת בטיחות שנתפסת בתופסן אבל לא עם תופסן קדמי מקורי אלא אם תופסן אחורי. הבעיה היא שאינני בטוח ואני לא יודע האם במקרה של תאונה התופסן הזה (שאיננו דומה לתופסן המקורי כי אין לו בלון גז) יהווה מקור לצרות אחרות ולהסרת הביטוח ממני. בדקתי בעוד מוסכים - ניתן לקנות תופסן חליפי (ממכונית שעברה טוטאל לוס) ב 800-900 ש"ח, ניתן לקנות מנגנון חדש לחלוטין (חגורה + תופסן + הרכבה) ב 550 ש"ח. השאלות שלי הן: האם מבחינת הביטוח אני מכוסה? האם לאחר החלפת המנגנון למנגנון תחליפי אני אהיה מכוסה? האם כדאי להשקיע את הסכומים הדי גבוהים האלה בחגורה מבחינת ביטוח, בטיחות וכד'?
שלום לכולם! יש לי בעייה - אולי אתם תוכלו לעזור לי. התופסן של חגורת הבטיחות התקלקל לי באופל שלי (אסטרה ישנה 96). התקשרתי למוסך והוא הפנה אותי לחברה. פניתי לחברה, אמרו לי שהמחיר של החלק לפני מע"מ ולפני עבודה 2480 ש"ח (במילים אלפיים ארבע מאות ושמונים ש"ח)