חגורת בטיחות

tvckrmhbh

New member
חגורת בטיחות

שלום לכולם! יש לי בעייה - אולי אתם תוכלו לעזור לי. התופסן של חגורת הבטיחות התקלקל לי באופל שלי (אסטרה ישנה 96). התקשרתי למוסך והוא הפנה אותי לחברה. פניתי לחברה, אמרו לי שהמחיר של החלק לפני מע"מ ולפני עבודה 2480 ש"ח (במילים אלפיים ארבע מאות ושמונים ש"ח)
לשאלתי למה המחיר הגבוה הסביר לי הבחור שיש לי ברצועת הבטיחות מנגנון מיוחד שתופס בשעת תאונה את התופסן תוך שימוש בבלון גז מיוחד. מעל 2000 ש"ח זה כבר מעל ליכולת הכספית שלי, התחלתי לחפש חגורות בטיחות אחרות, קניתי תופסן של הרצועה האחורית (עלה בחנות לחלקי חילוף 150 ש"ח כולל התקנה) ויש לי כרגע חגורת בטיחות שנתפסת בתופסן אבל לא עם תופסן קדמי מקורי אלא אם תופסן אחורי. הבעיה היא שאינני בטוח ואני לא יודע האם במקרה של תאונה התופסן הזה (שאיננו דומה לתופסן המקורי כי אין לו בלון גז) יהווה מקור לצרות אחרות ולהסרת הביטוח ממני. בדקתי בעוד מוסכים - ניתן לקנות תופסן חליפי (ממכונית שעברה טוטאל לוס) ב 800-900 ש"ח, ניתן לקנות מנגנון חדש לחלוטין (חגורה + תופסן + הרכבה) ב 550 ש"ח. השאלות שלי הן: האם מבחינת הביטוח אני מכוסה? האם לאחר החלפת המנגנון למנגנון תחליפי אני אהיה מכוסה? האם כדאי להשקיע את הסכומים הדי גבוהים האלה בחגורה מבחינת ביטוח, בטיחות וכד'?
 

wil

New member
מבחינת הביטוח אתה מכוסה.

כדי שביטוח חובה יתנער מאחריות צריך משהו הרבה יותר רציני מזה. ביטוח חובה בתוקף אפילו אם אתה לא משתמש בכלל בחגורה. ולעניין עצמו - לא הבנתי איזה חלק הוחלף, אתה מדבר על החלק שנמצא במרכז הרכב ליד בלם היד ולתוכו מכניסים את החגורה? זה עם הלחצן האדום לשחרור? אם רק זה הוחלף - אין בו בלון גז או שום דבר מיוחד אחר, סע לשלום. ייתכן שהמחיר האדיר של החלק המקורי נובע מהעובדה שהם מוכרים סט שלם הכולל גם חגורות, מנגנון גלילה וכו' וכו'?
 
מדובר בקדם מותחן של הרצועה

מפרוק לא מומלץ כי הוא כנראה לא יעבוד. אתה צריך להחליט כמה אתה מוכן להשקיע בבטיחות שלך - ההבדל בתאונה במהירות 50-60 קמש יכול להיות משמעותי
 

wil

New member
אני חושב שמדובר בחלק אחר

הקדם מותחן (שבאמת לא הייתי לוקח מפירוק - הוא חד פעמי...) למיטב ידיעתי נמצא בתוך המנגנון של גלילת החגורה ולא בחלק שהבחור החליף. בוא נחכה לתשובה מדוייקת לגבי החלק שהוחלף...
 

galbo

New member
מניסיון בפיג'ו

שהחלק דומה מאוד ברכבים שונים , אז התופסן של החגורה עם הכפתר האדום? מחובר לכבל ברזל חזק (כמו האלו של חברת החשמל בערך) ובצידו השני מחובר ישירות לנפץ , הנפץ מחובר למערכת כריות האויר על ידי 2 חוטים , במידה ואלו לא יהיו מחוברים גם מערכת כריות האויר לא תעבוד ונורת תקלה תדלק. אם אפשר להחליף רק את תופסן החגורה אני לא יודע לענות , לא פירקתי את החלק , מה שכן יש לי מותחן אחרי תאונה שהנפץ התפוצץ ואחד שלא , בעת תאונה שהוא מתפוצץ ונמשך לבפנים כ5 סמ, אז הוא נהייה ממש קשה כמו אבן מאחר ואין לו מהלך כבל , כשהוא לא התפוצץ עוד ותקין , הוא הרבה יותר רך וגבוה , שים לב לפי איך שהיה אצלך עד עכשיו-רך וגבוה -אחרי תאונה נמוך וקשה-אין גמישות לצדדים.
 

tvckrmhbh

New member
קודם כל - ../images/Emo51.gif לעונים

לו הייתי יודע מהו קדם מותחן - הייתי אומר. בכל מקרה - החלק עם התופסן האדום שמחובר עם כבלים כמו בחברת חשמל עם נפץ או בלון גז וכו - בדיוק כמו שתיארתם
. התופסן לא תופס את החגורה ולכן הצורך בהחלפה. כרגע שני התופסנים קיימים. זה עם הנפץ (עכשיו אני מבין למה הוא נשאר) לא תופס את החגורה, התופסן החדש כן תופס. לא נראה שאני אחליף את החלק היקר מאוד הזה. או שאמצע משומש במחיר של עד 600-800 ש"ח או שאשאר עם המצב הנוכחי. האוטו מועמד למכירה. תודה לכולכם!
 
למעלה