חברת שמירה

• פותח הנושא snaw
  • פורסם בתאריך
מצב
הנושא נעול.

snaw

New member
חברת שמירה

חברת שמירה
אני עובד בחברת תקשורת כמאבטח מטעם חברת שמירה. (כלומר אני בפועל עובד של חברת שמירה). אני עובד באותו מקום כבר מעל 4 שנים. כשבשנתיים האחרונות אני משמש גם כמנהל המתקן מטעם חברת השמירה. לאחרונה עקב חילוקי דעות עם הקב"ט של חברת תקשורת הוחלט שהוא מסיים את תפקידי כאחראי מתקן ואני חוזר להיות מאבטח רגיל. אני בתגובה אמרתי לו שאני לא מוכן לשנות סטטוס עובד והוא החליט שהוא נותן לי מכתב שמחזיר אותי לחברת השמירה. מה מעמדי מבחינת החוק? האם אני זכאי לפיצויים כלשהם?ואם כן אז מאיזה גורם? וובנוסף, האם חברת השמירה יכולה עכשיו להציב אותי בכל מקום שהיא רוצה א שהיא מחויבת למינימום של משכורת /תנאים/תפקיד..? תודה מראש:)

שיר ורד

New member
מאחר ואתה מועסק של חברת השמירה

חברת שמירה
אני עובד בחברת תקשורת כמאבטח מטעם חברת שמירה. (כלומר אני בפועל עובד של חברת שמירה). אני עובד באותו מקום כבר מעל 4 שנים. כשבשנתיים האחרונות אני משמש גם כמנהל המתקן מטעם חברת השמירה. לאחרונה עקב חילוקי דעות עם הקב"ט של חברת תקשורת הוחלט שהוא מסיים את תפקידי כאחראי מתקן ואני חוזר להיות מאבטח רגיל. אני בתגובה אמרתי לו שאני לא מוכן לשנות סטטוס עובד והוא החליט שהוא נותן לי מכתב שמחזיר אותי לחברת השמירה. מה מעמדי מבחינת החוק? האם אני זכאי לפיצויים כלשהם?ואם כן אז מאיזה גורם? וובנוסף, האם חברת השמירה יכולה עכשיו להציב אותי בכל מקום שהיא רוצה א שהיא מחויבת למינימום של משכורת /תנאים/תפקיד..? תודה מראש:)
מאחר ואתה מועסק של חברת השמירה
בשלב זה לא מגיע לך פיצוי כלשהו. חברת השמירה יכולה לפטר אותך ולשלם פצויים, או להציב אותך במקום אחר. אם בעקבות ההצבה במקום אחר תהיה הרעה משמעותית בתנאי עבודתך, זכותך לדרוש לתקן את ההרעה ואם זו לא תתוקן תוכל להתפטר בגין הרעת התנאים ולקבל פצויים. אבל, אם חברת השמירה תצליח להוכיח, שסולקת מחברת התקשורת, עקב עבודה רשלנית או בניגוד לנהלים, יתכן והיא תצליח לפטר אותך תוך שלילה (אולי חלקית) של הפצויים. שלילת פצויים מעובד מפוטר יכולה להיות רק על פי פסק דין של בית דין , או על פי החלטה של ועדת משמעת שפועלת מכח הסכם קיבוצי החל עליך.

מצב
הנושא נעול.
למעלה