חברת כ"א ופנסיה...

מצב
הנושא נעול.

asparagos

New member
חברת כ"א ופנסיה... ../images/Emo5.gif

חברת כ"א ופנסיה...

שלום, אני עובד דרך חברת "השמה", בלעז OUTSOURCING (שם יפה לחברת כ"א), אני עובד יותר משנה (לא פיטרו אותו אחרי 11 חודש או שטיק אחר...) ובמשך שנה זו הם מפרישים לי את הזכויות המינימליות של בטוח לאומי, מס בריאות וכו'... התחלתי לעבוד במשרה מלאה והמשכתי למשרה חלקית מבחירתי (התחלתי ללמוד באוניברסיטה). התשלום הוא לפי שעה. האם מישהו מיושבי הפורום יכול להסביר לי אילו זכויות יש לי בקשר לפנסיה בפרט וכעובד כ"א בכלל? האם לכתבה שצרפתי יש השפעה כלשהי? האם זה יהיה חכם מצידי להפריש עצמאית לקרן פנסיה שאני אפתח? תודה

שיר ורד

New member
לפי הכתבה

חברת כ"א ופנסיה...

שלום, אני עובד דרך חברת "השמה", בלעז OUTSOURCING (שם יפה לחברת כ"א), אני עובד יותר משנה (לא פיטרו אותו אחרי 11 חודש או שטיק אחר...) ובמשך שנה זו הם מפרישים לי את הזכויות המינימליות של בטוח לאומי, מס בריאות וכו'... התחלתי לעבוד במשרה מלאה והמשכתי למשרה חלקית מבחירתי (התחלתי ללמוד באוניברסיטה). התשלום הוא לפי שעה. האם מישהו מיושבי הפורום יכול להסביר לי אילו זכויות יש לי בקשר לפנסיה בפרט וכעובד כ"א בכלל? האם לכתבה שצרפתי יש השפעה כלשהי? האם זה יהיה חכם מצידי להפריש עצמאית לקרן פנסיה שאני אפתח? תודה
לפי הכתבה
החל ממשכורת חודש יוני (שתשולם בחודש יולי) , הם יהי חייבים להפריש עבורך לקרן פנסיה. כדאי שתברר האם הם אכן מתכוונים לעשות זאת, במידה וכן, כדאי שתעקוב שאכן נפתחת על שמך קרן פנסיה ומועברים אליה כספים. אם לא, כדאי שתפנה להסתדרות שילחצו עלךיהם לקיים את ההסכם. יתכן והחברה תטען שאתה עובד רגיל שלה ואינך נחשב כלל לעובד חברת כח אדם. ישנם מעט מקרים של חברות outsourcing שאכן זהו המצב ואז ההסכם הנ"ל לא חל עליך. זה נכון, כאשר חברת הoutsoucing מקבלת על עצמה משימה שלמה, שמנהלים מטעמה מפקחים עליה ואחראים להשלמתה ואתה נמנה על קבוצת העובדים שמבצעים או מנהלים את אותה משימה. במקרה כזה, התשלום לחברה הוא בהתאם למשימה וללא קשר למספר שעות העבודה המושקעות בה. בדרך כלל לא כדאי להפריש עצמאית לקרן פנסיה (למעט כדי לשמור זכויות בקרן). אם אתה מקבל שכר גבוה ומגיע למדרגות מס גבוהות, אזי כדאי שתפתח ביטוח מנהלים הוני, או תפריש לקופת גמל כדי להנות מהטבות המס.

מצב
הנושא נעול.
למעלה