חברת הביטוח לא משחררת כספים.

חברת הביטוח לא משחררת כספים.

פניתי לחברת הביטוח שלי על מנת לשחרר כספי פיצויים מפוליסת ביטוח המנהלים שלי. נתתי להם את כל המסמכים שהם ביקשו וחיכיתי כמו ילד טוב. הבעיה היא ש-30 ימי העבודה כבר עברו לפני מספר ימים וחברת הביטוח עדיין לא העבירה את הכסף לחשבון ישירות. כשאני מתקשר לשירות הלקוחות אני מקבל תשובות כמו "הנושא בבירור" ו-"אנחנו מיד חוזרים אליך". כבר 4 ימים ואף אחד עוד לא חזר אליי, רק אני אליהם כל הזמן. מה לעשות?

תגובה ../images/Emo150.gif א ל י

על פניו נראה שהפקידות הזוטרה בגיבוי ההנהלה אינם " מודעים" לסעיפי החוק הנוגעים בדבר. כמו שהם " מצפצפים" על סעיפי החוק, תצפצף גם אתה - תתחיל לשגע את כל מנהלי החברה בעניין, תתקשר כל פעם לדרגה אחת למעלה - ואז הפקידות המטפלת כנראה יבינו שזה לא בסדר, כשממשרד המנכ"ל מתקשרים לבדוק מדוע "משגעים" אותם. כך שבשלך זה לך אין הרבה מה לעשות - לא יפריע גם אם תשלח מכתב תלונה לפניות הציבור של החברה ומכתב נוסף למפקח על הביטוח - אומנם ייקח זמן אבל זה מה שניתן כרגע לעשות, אולי בעקבותיך והתלונות שיגיעו יחליטו לשנות גישה כלפיי מבוטחים. לידיעתך - מדובר ב 30 ימים מיום שחברת הביטוח קיבלה את מסמכי הבקשה שלך וחוץ מזה לא תמיד זה מסתכם ב 30 יום אלא יכיולח להיות אף יותר בהצלחה

חברות הביטוח אינן משחררות לעיתים

את הפיצויים, עד לקבלת הפרמיה האחרונה, למועד עזיבת העבודה. זה אינו אומר שלא צריך לעדכן אותך, לסיבת העיכוב.

לא יודע אם זה קשור.

עזיבת העבודה הייתה בחודש אוגוסט השנה ותשלום הפרמיה האחרון שולם בסוף ספטמבר. חברת הביטוח היא הפניקס אבל גם מנורה עשו לי תרגיל דומה בעבר כך שאני כבר מתורגל.

זה קשור,מאחר ועזיבת עבודה בחודש

8/2004, פרמיה בגין חודש אוגוסט, יורדת ממשכורת שמשולמת ב-9/2004, ומועברת לחב' הביטוח עד תחילת 10/2004. אם המסמכים הדרושים הועברו ע"י המעסיק, עם פרישתך מהעבודה(הודעה על עזיבה,טופס 161,המשך הנחיות העובד לגבי המשך הביטוח ופרטי הוראת קבע/כרטיס אשראי), היית אמור לקבל את הפיצויים במהלך 10/2004. כפי שאמרו כאן לפני, אל תוותר ותגיע גם למנהלים בחברה, חובה לשלם לך תוך שבועיים ימים את הפיצויים, מיום שהתקבלה ההודעה על עזיבה וקבלת כל הפרמיות.

למעלה