חברים התאספו לחגוג ט"ו בשבט

יניבניב

New member
חברים התאספו לחגוג ט"ו בשבט

ונחשו על מי הוטל לבשל... אז היו ברוסקטות עם דלעת ובשר מעושן וקונפי פלפלים קלויים עם גבינת עיזים בשלה וגירסא פרטית של חריימה ומרק חרירה (שבעיני זה המרק לחורף) וגם תה טריפוליטאי ויין וגראפה וטראפלס אבל העיקר - העיקר שלשמו אני מספר את זה, הוא קינוח שפותח במיוחד לכבוד ט"ו בשבט והוא כולל את שני מאפייני החג העיקריים פירות יבשים ושקדים (שהרי השקדיה פורחת) כיסני פילו במלית פירות יבשים וריקוטה עם סורבה שקדים תיכף מתכון

יניבניב

New member
פילו פירות יבשים, עם סורבה שקדים

חומרים: לפילו 1 כוס תערובת פירות יבשים: דבלים, תמרים, צימוקים, שזיפים ולדר חתוכים לקוביות 1/2 כוס מיץ תפוזים 1/2 כוס יין אדום 3 כפות סוכר דפי בצק פילו (אני השתמשתי בטריים של ליאון מיפו והם הרבה יותר טובים מאלה של הסופר) גבינת ריקוטה חמאה מומסת מניחים בסיר פירות יבשים, מיץ, יין, סוכר ומים כדי כיסוי, מביאים לרתיחה ומבשלים על אש נמוכה 20 דקות, מסננים, מצננים ושומרים גם את הסירופ. חותכים כל דף פילו לרבעים. מניחים רבע דף פילו על משטח עבודה ומשמנים בחמאה, מניחים עוד רבע דף ומשמנים גם אותו, מניחים במרכז כף גדושה מהפירות היבשים, מניחים מעל מלבן שטוח של גבינת ריקוטה, ומקפלים את קצוות דף הפילו מעל המילוי לצורת ריבוע. מורחים שוב משני הצדדים בחמאה ואופים בחום של 180 מעלות 10 דקות עד הזהבה. לסורבה: 1 כוס רוזטה 1 כוס מים מינרליים מערבבים ומקפיאים במכונת גלידה. להגשה: מניחים לכל סועד ריבוע פילו חם, מאובק באבקת סוכר, לצידו כדור סורבה, יוצקים מסביב מעט מהסירופ בו בושלו הפירות ומקשטים בעלה מנטה.

אפשר את המרק בבקשה?

*חשבתי שהקינוח שלך היה צלחות של שקדים ופירות יבשים עד שראיתי את הסוף

יניבניב

New member
מרק חרירה - מרק המשי

החומרים (6 מנות): 3 עצמות בקר חצי ק"ג בשר עגל חתוך לקוביות 2 בצלים פרוסים 2 שורשי סלרי חתוכים לקוביות 2 גזרים חתוכים לקוביות צרור גדול של עלי פטרוזיליה, קצוצים צרור גדול של עלי כוסברה קצוצים צרור גדול של עלי סלרי, קצוצים 1 כפית קינמון 1 כפית כורכום רסק מ – 4 עגבניות טריות 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים 1 כוס עדשים שחורים חצי כוס אטריות קצרות שליש כוס מיץ לימון, סחוט טרי מלח, פלפל, שמן זית אופן ההכנה: 1. מבשלים את גרגירי החומוס במים עד שהם רכים. (הכי קל בסיר לחץ). מסננים ושומרים שתי כוסות ממי הבישול. 2. מחממים את שמן הזית בסיר גדול ומשחימים בו מעט את העצמות וקוביות הבשר, מוציאים ושומרים בצד. 3. מטגנים באותו סיר את הבצלים כ – 5 דקות, מוסיפים את שורש הסלרי והגזרים ומטגנים עוד כ – 3 דקות. 4. מוסיפים לסיר את עלי הסלרי, הכוסברה והפטרוזיליה ומערבבים עוד כשתי דקות. 5. מוסיפים לסיר את הכורכום והקינמון, מערבבים מעט ומחזירים לסיר את הבשר והעצמות. 6. שוטפים את העדשים ומוסיפים לסיר, מוסיפים גם את רסק העגבניות הטרי ומבשלים כ – 5 דקות. 7. מוסיפים לסיר את גרגירי החומוס יחד עם שתי כוסות ממי הבישול, מוסיפים מים כדי כיסוי ומבשלים כשעתיים, עד שהבשר רך לגמרי. 8. מתבלים את המרק במלח ופלפל, מוסיפים את האטריות ואת מיץ הלימון ומבשלים עוד כרבע שעה.

alexit

New member
לא איכפת לו.להיפך היה שמח להפטר...

ממני,אבל אולי אפשר עסקת חבילה-שנינו יחד.

avitalst

New member
אלוהים שישמור!!! מתכון הקינוח נשמע

כמו התגשמות כל חלומותי גם יחד!!!! ינוסה ינוסה ינוסה! יניבניב- אני אוהבת אותך מאד מאד!!!!

ששק

New member
וואוו...

נשמע נהדר... דרך אגב הגשנו בקשה לאימוץ.... אני ביתם ה"אובדת" (עצות) של האלכסיים...
אז כשהם מגיעים לארוחה...שלא ישכחו לקחת אותי איתם....

liat ליאת

New member
גם אני.... גם אני...

כולי מתנשפת..... אני הגשתי בקשה לאימוץ, ואולי האלכסיים יסכימו לקבל אותי, אז שלא תשכחו לקחת גם אותי איתכם...

alexit

New member
ששק וליאת,תמיד רצינו משפחה גדולה...

בקשות האימוץ כבר בדרך.

liat ליאת

New member
אלכסית...

קחי בחשבון שנגררים אחרי 3 ילדים (2 בנות ובעל...), גם הם כלולים בעיסקה! ויש אפשרות החזרה רק לאחר 14 יום באריזה האורגינלית... =

למעלה