חברים איזה יום אביבי נפלא בחוץ |נחמ

Itai7

New member
חברים איזה יום אביבי נפלא בחוץ |נחמ

לא חם מדי ולא קר מידי.

shlomitsender10

New member
כל השבוע יהיה אביבי. מעניין מתי תגי

תגיע מערכת חורפית נוספת. ואם תהיינה עוד כמה כאלו עד תחילת האביב באופן רשמי.

shlomobar

New member
אולי הגיע כבר הזמן ל"מפות קיץ"

המפה מראה את עוצמת הקרינה קצרת הגל (אור+UV) שחזויה להגיע לקרקע ביום שישי בשעה 14:00 זמן מקומי (היום הבהיר והחם ביותר השבוע). המפה מראה בעקיפין גם את כיסוי העננות, המקטינה משמעותית את הקרינה המגיעה לקרקע. הקווים השחורים מראים את סה"כ האוזון באטמוספירה שאמור להגן עלינו בייחוד מ- UVB (קרינת אולטרא-סגול קצרת גל). כמה שיותר אוזון - פחות קרינת UVB המסרטנת. מה שלא ברור לי למה אפיקי רום עמוקים "מושכים" כמויות גדולות יחסית של אוזון. ואל תשאלו אותי מה זו יחידת המידה "דובסון" - אין לי מושג... למשתמשי הגראדס: פרמטר הקרינה odswrfsfc פרמטר האוזון tozneclm

SHARON 103

New member
שאלה לשלמה

שלום שלמה, איך אפשר להסביר את העובדה (לפי המפה שהעלת) כי ככל שמצפינים על פני כדוה"א כך רמת האוזון עולה (שזה דבר חיובי וחשוב)? אני יודע שמה שפוגע באוזון הוא גז מסוג CFC שהיה שימוש רב בו בשנים האחרונות במזגנים ומקררים. האם יש קשר לזה שיכול לתת הסבר?

shlomobar

New member
כרגע אינני יודע... רק התחלתי במעקב

בנושא, ושמתי לב שריכוז אוזון גבוה יחסית "נצמד" לאפיקי רום עמוקים. מעל ישראל למשל בדקתי במערכות של 12/1/98 ו- 28/1/2000 מתוך רישום של NCEP. שמתי לב גם לריכוז אוזון מוגבר יחסית לסביבה בימי חום קייצי גדול, למשל 30/7/2000. אולי יצחק, ו/או הספקן החיפאי ו/או כל מי שיש לו תשובות מהימנות בנושא, יוכל להרחיב.

FBRULES

New member
נכון, יום מושלם.

בדיוק חשבתי על זה שזה מסוג הימים שאנחנו מתגעגעים אליהם בקיץ.. אמנם חם אבל לא חם בצורה מעיקה.

למעלה