חברה שלנו חתולה

חברה שלנו חתולה

היי לכולם..
בטיולים עם הכלב שלי אנחהו פוגשים חתולה מאד ידידותית
הכלב שלי מחבב אותה. והיא אותו. אין אהבה אדירה אבל יש ידידות. זה יותר ממה שהוא נוהג לשאר לבעליל חעים.
אלי היא מאד ידידותית. מאד מחפשת מגע ועוקבת אחרינו תוך כדי התחכחכות ברגלי
השאלה שלי האם אפשר לקחת אותה אלינו הביתה? האם כדאי? איך אדע שטוב לה יותר בבית.והיא לא תרגיש רע? איך מבייתים חתולת רחוב? איך בודקים אותה וטרינרית? אני יודעת שהיא מעוקרת לפי החיתוך בקצה האוזן..
סליחה על הבורות. ניסיוני הוא בעיקר בכלבים. ואומנה קצרה לגור חתולים יונק.
תודה:)

meedas

New member
כמה דברים

דבר ראשון, יפה שאת שוקלת להביא אותה הביתה, אבל בשלב ראשון חשוב מאוד לוודא שהיא לא שייכת לאף אחד אחר... נסי לדבר עם מאכילי חתולים מהסביבה, לבדוק מי מכיר אותה והאם היא משוייכת לאיזושהי פינת האכלה.

לגבי איך להביא הביתה, הנה שרשור בנושא מלפני כמה ימים
http://www.tapuz.co.il/forums2008/viewmsg.aspx?forumid=16&messageid=165320098

אם היא לא שייכת לאף אחד או לשום פינת נאכלה

אני מציעה שתאפשרי לה להחליט, כלומר תעשי מעבר הדרגתי ותני לה להחליט אם היא מעוניינת להיכנס הביתה או לא, היא היא מעוניינת להישאר שם או לצאת חזרה.
זה תלוי אם הדירה שלך קרובה מספיק לאזור המפגש שלכם כמובן.
אם כן, אוכל לשלוח לך הנחיות לקליטת חתול חדש בבית

תודה לשתיכן!

כמה דברים בבקשה:).
1. איך אני מוצאת את המאכיל/ה? אני לא רואה אף אחד כזה בטיולים שלנו באזור (פלורנטין).
2. אם זה שהיא באה עד לכניסה של הבית שלי או של החבר מספיק אמר שהיא רוצה לבוא אלינו? היא מטיילת איתנו בחיכוכים מהמקום שהיא רואה אותנו עד הכניסה של הבית.
3. אני בדרך לעבור דירה, עדיין בגישושים אבל זה יתבצע בחודש/חודשיים הקרבים (צריך למצוא דירה טובה שמוכנה לחיות מסתבר שזה לא קל גם בת"א) כדאי לחכות?
בינתיים לתת לה אוכל? כי היא נראת רעבה, אני קונה לה קופסאות שימורים בAM/PM כשאני יכולה. האם כדאי משהו אחר? האם זה אומר שאין לה פינץ האכלה קבועה?

תודה.
וסליחה על כל השאלות!

zukik

New member
עצותי

זה שהיא באה אליכם אומר שנעים לה בחברתכם
אני דוקא היתי משאיר אותה ברחוב ומנסה לעזור לחתולה אחרת שצריכה הרבה יותר עזרה (ובטח יש כאילו ברחוב (כמו עוורים או חרשים שזקוקים יותר לבית מוגן)
לגבי אוכל אפשר לתת לה אוכל יבש זה הרבה יותר זול והיא בטח תהיהי מרוצה ....

אבל זה שהיא באה אלינו עד הבית

ורוצה לעלות. ונשארת כמה דקות אחרי שאנחנו סוגרים? זה סתם כי נעים לה בחברתנו ולא כי צמאה למקום? אולי היא הייתה שייכת למישהו בעבר?

האמת שלא חשבנו לעזור לחתול באופן כללי אבל גם ככה אמרתי על הכלב שלי שמצא אותי ברחוב לפני שנה:)

zukik

New member
אספר לך סיפור

יש לי חתולת רחוב שאני מכיר כבר 3 או 4 שנים היא היתה קופצת מאיזו חצר כל פעם שהיתי בא לתת אוכל לחתולי הרחוב ליד פח הזבל השכונתי
בהתחלה לא נתנה לי להתקרב אליה רק אכלה וזהוא לאט לאט היא נתנה לי להתקרב ולאט לאט משכתי אותה לאכול אצלי בחצר (סביבה יותר מוגנת)
היום איך שהיא רואה אותי היא באה אילי והולכת איתי (אפילו רחובות שלמים כמעט כמו כלב) אבל היא לא עולה הביתה ולא נכנסת היא נעצרת לפני הכניסה היא חיה ברחוב וטוב לה שם היא באה בשעות של האוכל לחצר ואוכלת ואז הולכת (הטרטוריה שלה הוא כמה בתים לייד הביית שלי) או שאני מגיע מהעבודה ונכנס לחניה היא עולה על הגג של האוטו לקבל קצת ליטוף אבל שוב לא נותנת לי להרים אותה או לעלות הביתה רק בחוץ וגם כן די בחששות

בכל מקרה לפי מה שאת מתארת יכול להיות והיא היתה חתולה של ביית יש לי כאילו בין חתולי הרחוב שעולים אילי עד הביית (אני לא יכול להכניס אותם כי יש לי 3 חתולים שלא אוהבים אורחים) אבל עדיין הם מסתדרים יפה בחוץ בעזרת האוכל והחצר המוגנת שיש להם אצלי ....
אז נראה לי שגם זאת יכולה להסתדר בחוץ עם קצת עזרה מצדך (אוכל)

ואם את באמת רוצה לעזור תעזרי לחתול שבאמת חייב ביית ויש כאילו לצערי לא מעט .....

לי לעומת זאת הסיפור שלה מזכיר מאוד את שלנו

חתולה סופר ידידותית שבאה להתחנף אלינו ברחוב (בדיעבד לא רק אלינו...), מעוקרת, ושהסתגלה לבית בקלי קלות.

ההשערה שלנו, על סמך כל מיני סימנים, שהיא היתה חתולת בית קודמת ושנזרקה מהבית הקודם מאיזושהי סיבה. בהתחשב בכך, וגם לאור זה שמצאנו אותה כבר מיובשת ועם מורסה פעילה, אני מניח שהיא לא היתה שורדת הרבה זמן ברחוב. ככה שאי אפשר לדעת, אבל אם זה סיפור דומה, אז האימוץ לגמרי עונה על ההגדרה שלך "חתול שבאמת חייב בית".

אבל בכל מקרה, אני לא חושב שזה משנה. רוב האנשים לא מתכוונים לאמץ חתול כדי להציל אותו, ולא נראה לי שחתולים הם כולם אותו הדבר שאפשר להגיד "את זה אני לא רוצה, ניקח מישהו שיותר צריך". אם יש כימיה והחתולה נראית חמודה ורוצה את הקירבה, אז למה לא?

אשר לבדיקת ההיתכנות, אני יכול להציע את מה שהוטרינר הציע לנו - קחו אותה אליכם, תשאירו לה פתחי יציאה, ותראו אם היא בכלל מעוניינת או שתחזור לרחוב. אצלנו כאמור היא בכלל לא העלתה על הדעת לעזוב.

may1131

New member
אני הייתי מאמצת

נשמע שהיא רוצה בחברתכם (גם שלך וגם של הכלב) וממה שאני מבינה מההודעה שלך היא גם מוצאת חן בעיניך

החתולים בפלורנטין לא זוכים בדרך כלל להאכלה קבועה ועוד מעט מתחיל החורף ויהיה לה רטוב וקר ברחוב.
יקח לה בערך שבועיים להתרגל למגורים בתוך הבית אבל בטווח הרחוק אני חושבת שזה יהיה לה יותר טוב.
ידעת שאורך החיים הממוצע של חתולים רחוב הוא כשנתיים? יש הרבה סכנות בחוץ ואם את מעוניינת לקחת אותה, והיא ידידותית ומראה סימני חיבה אני לא הייתי חושבת פעמיים.

אם היא עולה אליכם הביתה ונכנסת

האימוץ יכול להיות קל מאוד.
בתור התחלה, רק לאחר שתחליטי שאת רוצה בה, פשוט תני לה להכנס ולהסתובב בבית, ואם תבקש לצאת (כי אין לכם חול...) תני לה. תמציאי לה שם, או צליל, ותרגילי אותה אליו, כך היא תזהה שאת קוראת לה, גם אם את מטיילת ולא רואה אותה, היא תשמע אותך ואפילו תענה לך.
תארגני לה פינת האכלה, וכך גם אם היא תצא, היא תחזור למקום חמים ואוהב 100%.
אם רק בעוד חודש חודשיים אתם עוברים, את יכולה להצליח בבייות :)

למעלה