חברה המשתמשת במודע בזיופ כרטיס עובד

QQQ123

New member
חברה המשתמשת במודע בזיופ כרטיס עובד

אני עובד במספר עובדות לא משהו מדהים. קיימת חברה לחלוקת שבועונים, ששאלתי אותם מה בקשר לתאום מס הם אמרו לי להביא סתם שם של נער או משהו שלא עובד והם יוצאו לו תלוש משכורת אבל יביאו לי צ`ק על שמי כך שאני לא הצטרך לשלם מס. כל הזמן הם אמרו לי ש 90 אחוז מהמחלקים עובדים כך ושזה נורמה בתחום. עוד הוא אמר לי שאני יכל לחתום על כרטיס עובד בשם הדוד שלי או משהו אחר שאני רוצה (זיופ אמרנו). אני אמרתי שזה בכלל לא חוקי והאדם השני אמר שהוא לא יודע אם זה לא חוקי (משחק אותה לא מבין). מתברר שבכרטיס עובד הם כבר מסמנים שמדובר בעבודה יחידה. והוא אמר לי שבסוף השנה אפשר לסדר שאני לא השלם מס. אפשר היה להבין ממנו שהוא יכל ולא מעוניין להביא שמות של אנשים שהתלוש יהיה על שמם. את כל הראיון הקלטתי בטייפ מנהלים (אני אדם מסודר). השאלה היא מה אני עושה , אני רוצה לעשות תאום מס ולהיות מסודר ואני רואה שהם מנסים כל הזמן לשכנע אותו שזה לא כדאי. יש לציין שבחברה הזו עוד לא מלאתי כרטיס עובד וכניראה שהשבוע המלא (בסוף השבוע אני מתחיל לעבוד). בנוסף אני מחלק עיתונים בחברה אחרת וגם שם בכרטיס עובד מסומן שזה עבודה יחידה, אני אדם מסודר ולכן עשיתי תאום מס אבל עוד לא הבאתי להם אותו (בכל מקרה זה לא הגיע לסכום בטופס התאום). בחברה הזו אני כן מלאתי כרטיס עובד ושם מסומן הכנסה יחידה . ואם אני אמסור את הטופס תאום מס אולי הם בכלל לא יתייחסו לזה בכלל שכתבתי שזה עובדה יחידה. נכון שאני צריך למלא כרטיס עובד חדש אבל הם יכולים לומר שלא מלאתי טופס חדש ושבכלל לא מסרתי להם את התאום מס. ומה שממש מפחיד אותי שאפשר על הפרטים שלי לגרום לכך שעל שמי יהיו תולשי משכורת וציקים יגיעו לאנשים אחרים (אמרתי כבר שהם מומחים בעניין) ואז תהיה לי הכנסה גדולה בעיות מס ורק אלוהים יעזור לי. תמיד הם יכולים לטעון שהעובד הביא להם פרטים אבל הם לא יודעים שזה לא הפרטים שלו. אני יודע שיש חוק שבסיום יחסי עובד מעביד על המעביד לתת לעובד מסמך שייחסי העבודה הסתיימו וכדי להגן על עצמי אני אבקש כזה מסמך. מה אתם אומרים על כל הסיפור הזה ? האם ללכת למס הכנסה ולעדכן אותם בעניין ? בכל זאת אין לי מה להסתיר ואני אדם מסודר, יש לציין שבתחילת השנה הבאה אני מעוניין לפתוח עסק, ואני רק מקווה שזה לא יהיה עוד במהלך השנה הזו.

PINIZ

New member
תשמור על עצמך

אל תחתום על שום טופס שאינו נכון. ואם אתה עובד בכמה מקומות דאג להמציא אישור על תיאום מס , אחרת תאכל אותה

אתה יכול לאכול אותה פעמיים

פעם אחת ממס הכנסה כי הם לא מאוד אוהבים את זה . ופעם שניה מבטוח לאומי עם חו"ח יקרה לך משהו אתה לא תהיה מבוטח. נו ואתה עובד בחלוקת עיתונים בכבישים. תזהר מוטי

3Dlunatic

New member
עבדתי בחלוקה

אני פעם עבדתי בחלוקת עלונים- זו עבודה מזוויעה: קשה ועם מעט מאוד כסף המאסיקים שלך נישמעים לי רמאים וכדאי שתתרחק מהם אם אתה מתעקש לעבוד בחלוקה לך ל- effect-team בבניין IOL ליד שדרות יהודית ובקש את ירון. שם עבדתי. הם אמינים.

למעלה