חבצלות או לא להיות :S

BeyondTheWall

New member
חבצלות או לא להיות :S

קיבלתי מכתב זימון למלא נתונים וכו' בשביל פרויקט חבצלות. לצערי הפרויקט הזה ממש לא מתאים לי, לומדים שם מדעי המדינה ומקצועות הומאניים אחרים שלא מעניינים אותי בכלל. כל מה שאני רוצה זה לעסוק במחשבים בצבא :( רציתי לדעת - האם יש קב"א מסוים שצריך כדי לקבל את המכתב הזה? האם זאת עילה מספקת לבקשת זימון לגאמ"א או תלפיות ? :) תודה.

DawnR

New member
תשובה:

דבר ראשון - תלפיות לא קשור למודיעין וכן, כנראה שיש לך קב"א מתאים והם ישלחו לך בלי שתבקש. דבר שני - אם למדת מחשבים ואתה יודע מעבר לחומר הנלמד בבתי הספר (שפות נוספות...הבנתי שאסמבלי, C ++ וכו') אתה יכול לבקש זימון לפרוייקט גאמא. איזה באסה שפרוייקט חבצלות מתחיל רק מקיץ 2005, דווקא לי זה נשמע אחלה דבר.
המון בהצלחה!

מה עושים ב"חבצלות"../images/Emo35.gif

תואר משולב של מדעי המדינה ומה עוד? זה במסגרת מודיעין? איפה לומדים? פרטים נוספים יתקבלו בברכה.

מעתיקנים ../images/Emo13.gif

דוגרי, נראת תוכנית אחלה למי שאוהב ערבית וכאלה...

1234aaa

New member
תשימי לב לדבר אחד..

ללכת לתוכנית הזאת = להשאר כככככלללל החיים בצבא\מערכת הבטחון. גם אם יש בחמ"ן איזה שיבוץ מטורף שמצריך ידע גם במדעי המדינה וגם במדעי המחשב [שהקשר בין ה2 בערך כמו הקשר בין גניקולוגיה למכאונות] אז מה הסיכוי ש"באזרחות" יש משהו שדורש דבר כזה ,או יותר נכון תפקיד שבו ניסיון בעמדה כזאת יקנה יתרון משמעותי? מה שאומר שברגע שאתה יוצא ממערכת הבטחון [על כל מרכיביה] אתה "שרוף". מה גם שיש סבירות טובה שאצל חלקם "חוג" אחד מהתואר ישאר "מובטל" [כלומר החניך יתעסק רק בנושאים של מזרח תיכון והידע במתמטיקה הוא לקישוט בלבד] להבדיל מהקשר שיש בין פיזיקה\מדמ"ח\מתמטיקה והעובדה שהדברים הללו הרבה יותר שימושיים באזרחות מלמודי מזרח תיכון וכו'
אבל אני בספק אם משהו פה באמת יחשוב על הדברים שהעלתי עכשיו..

DawnR

New member
אתה צודק.....

אבל זה בעצם העיקרון של התוכנית הזאת - אחרי שמסיימים צבא ממשיכים בתפקיד כלשהו במערכת הביטחון. הסיווג לתפקיד הזה צריך להיות מאוד גבוה ומתעסקים עם דברים מעניינים. חוץ מזה - 20 אנשים מכל הארץ זה כלום אז תחשוב על ההשקעה שמשקיעים בכל אחד ואחד מהם. אני מודה אבל שאם יש למישהו תוכניות לעסוק במשהו מסוים אחרי הצבא, והמשהו הזה לא קשור במדעי המדינה, אולי עדיף באמת לוותר.

נכון

אבל זה נראה לי די מגניב.. חוץ מזה שמלא מקומות צריכים תמיד יועצים בטחוניים וכאלה. איכשהו, אני לא דואגת לעתיד של הילדים שיסיימו שם.

GuestOfHonor

New member
אתה לא שרוף

במקרה הכי גרוע, אתה מתחיל להתעסק במקצוע שלך בלי נסיון. זה לא כזה נורא, בגיל 24 להתחיל את החיים עם תואר, ובלי הרבה נסיון רלוונטי, זה מה שכולם עושים. כמו כן, לתואר במזרח תיכון כן יש שימושים, אקדמיים, בעיתונות, ועוד דברים שאני לא יכול לחשוב עליהם - ולזה, נסיון באיש מחקר מודיעין יכול להיות מאוד רלוונטי. מה שנכון זה שהדבר הזה נשמע טוב בעיקר כמקפצה לקריירה צבאית במחקר מודיעין. ולגבי מתמטיקה - זה אכן קישוט!

billyray

New member
רציתי להוסיף עוד שאלה..

מי מקבל זימון? זאת אומרת, מה צריך לעשות כדי לקבל זימון?

DawnR

New member
לא צריך לעשות כלום

אם יש לך נתונים מתאימים (אני מניחה שהקב"א צריך להיות גבוה מ-54, אחרי הכל זה פרוייקט די מובחר) הזימון יגיע אליך בלי שתבקש.

זה נשמע מסלול ממש מעניין

חבל שלא זכיתי להתמיין אליו. למרות שאם הם מבקשים בגרויות ופסיכו' טובים חחחח

למעלה