המפכ"ל נפגש עם נציגי משטרות זרות ונאם בפניהם
מפכ"ל המשטרה נפגש עם נציגי משטרות זרות. לדברי רנ"צ יוחנן דנינו, "האירועים האחרונים מציבים בפני המשטרה סוג של הכנה לבאות" ....כפי שאתם יודעים, מוניתי למפכ"ל המשטרה לפני כארבעה חודשים. מרבית חיי שירתתי את המדינה. עוד במהלך שירותי הצבאי בצנחנים, ומיד לאחר מכן, כשהתגייסתי למשטרה, כתובע משטרתי, דרך תפקידי פיקוד ומטה באגף החקירות והמודיעין, עד מינויי לראש אגף החקירות והמודיעין. לאחר מכן, כיהנתי כמפקד המחוז הדרומי במהלך מבצע עופרת יצוקה, כאשר העורף הפך להיות למעשה החזית, ואלפי טילים שוגרו מרצועת עזה לעבר ריכוזי אוכלוסייה, ביניהן ערים מרכזיות. המשטרה, במהלך המבצע, מילאה תפקיד מרכזי ולמעשה – נפרשה בכוחות מלאים מסביב לשעון, בהגנה על חיי אדם לצד ביצוע תפקידיה הקלאסיים. נוכח השירות ארוך השנים אני יכול בהחלט לומר שאני מכיר את משטרת ישראל מלפני ולפנים. אני מכיר היטב את היכולות, את הכישורים של הארגון ואנשיו. אני מכיר היטב את המסירות של השוטרים לארגון ולמשימותיהם, ואני יודע שרוב השוטרים מבצעים את מלאכתם מתוך שליחות. כך גם אני רואה את תפקידי הנוכחי – כשליחות. שליחות לחזק את מעמדו של השוטר בתוך הארגון הן ברמת הקשב הארגוני, והן בהיבט הרווחתי; שליחות לבסס את המשטרה כגוף שירותי, לטובת האזרח ולמענו; ומעל לכל – שליחות להציב את משטרת ישראל בראש סדר העדיפות הלאומי, כיאה לגוף מרכזי האמון על חוסנה החברתי והביטחוני של מדינת ישראל. ולכן, מיד עם מינויי למפכ"ל, ומתוך היכרותי את הארגון, את יתרונותיו לצד חסרונותיו, ומתוך הכרת חשיבותו להשגת היעדים הלאומיים של מדינת ישראל, הכרזתי על שורה של צעדים ותהליכים ארגוניים. התחלנו במו"מ אינטנסיבי עם האוצר לשיפור שכרו של השוטר המתחיל, על מנת למשוך כוח אדם איכותי לשורות המשטרה, דאגנו לשפר את היחס הארגוני לשוטרים הוותיקים, בתהליכים שקופים וענייניים, מתוך הכרה בחשיבות המשאב האנושי. וכלפי חוץ – הצגנו תפיסה של משטרה חדשה. "
שיטור מבוסס קהילה". שיטור שתכליתו לתת שירות לאזרח, כערך מרכזי. בהתאם לתפיסה זו, בכל מפגש בין שוטר לאזרח - השוטר מחויב בהעברת מסר, כי משטרת ישראל היא גוף אמין, מקצועי, הפועל בידיים נקיות, בשוויוניות ובהוגנות, ואשר תפקידו הוא לשפר את איכות החיים של האזרח ולספק לו ביטחון אישי. לשם כך, היה לי ברור שעלי לחזק ראשית כל את דרג התחנה משום שהתחנה היא זו המשרתת, הלכה למעשה, את האזרח.במקביל, התחלנו גם בתהליך שיפור השירות במוקדי 100, באמצעות שילוב מוקדנים בעלי אוריינטציה שירותית, בין היתר - סטודנטים ומתנדבים. מתוך נאמנות לתפיסה זו, החלטנו גם על פיצול המחוז הצפוני - על מנת לשפר את אכיפת החוק ואת שירותי המשטרה הניתנים לאזרחי הצפון, ובעיקר למגזרי המיעוטים. ובעניין זה, של מגזרי מיעוטים, אני רוצה לומר שיש למשטרת ישראל תפקיד חשוב ואולי אף מרכזי בחיזוק תחושת השייכות של המגזר הערבי בארץ. בהתאם לכך, ומתוך הכרת החשיבות בפריסה שוויונית של המשטרה בכל רחבי הארץ, בכפרים כמו בערים, החלטנו על עיבוי תחנות משטרה, בדרום, בצפון ובמרכז, שעיקר פעילותן במגזר הערבי, מתוך כוונה להתמודד באופן מיטבי עם תופעות הפשיעה והפרות החוק בקרב מגזרי המיעוטים, ובמקביל לשפר את שירותי המשטרה הניתנים לאזרחיהם, וכמובן – את איכות חייהם. התפיסה הזו, של "
שיטור מבוסס קהילה", באה לידי ביטוי גם ובעיקר בטיפול המשטרתי במחאות החברתיות. מחאות אלו, ששטפו את הארץ, זכו לטיפול משטרתי מאופק ומרוסן. השוטרים הונחו לנהוג בסובלנות ורגישות כלפי המפגינים אשר מחו על פי זכותם הדמוקרטית. עם זאת, בכל מצב בו המפגינים חצו את הקו בין מחאה לגיטימית לבין הפרות חוק וסדר המשטרה נקטה בקו נחרץ וברור. לא אפשרנו חסימת צירים, ולא אפשרנו פגיעה במרקם החיים ובזכויותיהם של אזרחים אחרים. חופש הביטוי והחופש להפגין, ככל זכות אחרת, אינה מוחלטת, ומשימתנו הייתה לשמר את האיזון בין הזכויות המתנגשות ולמנוע, באופן בלתי מתפשר, כל חריגה מעבר לגדרי החוק. לאחרונה הצהרתי כי המדיניות המשטרתית שאפיינה את הטיפול במחאות החברתיות, תהא אותה המדיניות בה תנקוט משטרת ישראל בטיפולה בהפגנות ובמחאות, אם יהיו, במהלך חודש ספטמבר. זהו למעשה אחד מהאתגרים, אחד מהמבחנים, אשר חודש ספטמבר מעמיד בפני משטרת ישראל.....