זרה בבקשה!!!

מצב
הנושא נעול.

D SHADY

New member
זרה בבקשה!!!

זרה בבקשה!!!
אז ככה...עבדתי במקום עבודה של מזון מהיר כתקופה של 10 חודשים,בעל המקום תמיד שילם את השכר ב 15 לחודש והמשכורת של לפני האחרונה הצ"ק חזר לי ואציין שאני לא היחיד שזה קרה לו כי הינו רשת ובעל המקום נתן תירוצים עוד יום עוד יומיים יהיה בסדר...הצ"ק חזר על סף 3 וחצי אלף והרי יש גם את החודש האחרון ובלי להודיע כלום מראש הוא טען שהסניף נסגר ליומיים כאילו עקב שיפוצים ומה שהתגלה שהוא פשוט סגר את כל הסניפים והמרד ועקבותיו אפשר להגיד נעלמו...אנחנו כ 4 אנשים שהצ"ק חזר להם ועוד יותר מ 20 עובדים שכנראה לא נראה את המשכורת ב 15...אני נורא נואש ולא יודע מה לעשות אם אתבע אותו ויתגלה שהוא פשט רגל אז מאיפה אוציא את הכסף שמגיע לי...אציין עוד שבכל תקופת העשרת החודשים הוא לא שילם לי שעות נוספות שהיו ימים שעבדתי גם 16 שעות לא שילם נסיעות לא שישי שבת לא חגים ולא כלום ואפילו שעברתי תאונת דרכים באמצע העבודה כשליח שם לא שילם שום יום חופש....אני כבר לא יודע מה לעשות ומבקש עזרה מה עליי לעשות בכדי שנתארגן כל קבוצת העובדים הזאת ונתבע אותו...אציין גם שהוא לא הביא תלוש משכורת של הצ"ק שחזר ושל החודש הזה שאני אמור לקבל משכורת סה"כ הצ"ק שחזר והמשכורת של החודש עומדים על 7 אלף ש"ח שזה סכום רציני בישבילי...תייעצו לי בבקשה מה עליי לעשות ,וכמה זמן יקח עד שאראה את הכסף?כמעט עפתי מהדירה בגלל שלא היה לי לשלם שכר דירה:(

שיר ורד

New member
סיפור קשה

זרה בבקשה!!!
אז ככה...עבדתי במקום עבודה של מזון מהיר כתקופה של 10 חודשים,בעל המקום תמיד שילם את השכר ב 15 לחודש והמשכורת של לפני האחרונה הצ"ק חזר לי ואציין שאני לא היחיד שזה קרה לו כי הינו רשת ובעל המקום נתן תירוצים עוד יום עוד יומיים יהיה בסדר...הצ"ק חזר על סף 3 וחצי אלף והרי יש גם את החודש האחרון ובלי להודיע כלום מראש הוא טען שהסניף נסגר ליומיים כאילו עקב שיפוצים ומה שהתגלה שהוא פשוט סגר את כל הסניפים והמרד ועקבותיו אפשר להגיד נעלמו...אנחנו כ 4 אנשים שהצ"ק חזר להם ועוד יותר מ 20 עובדים שכנראה לא נראה את המשכורת ב 15...אני נורא נואש ולא יודע מה לעשות אם אתבע אותו ויתגלה שהוא פשט רגל אז מאיפה אוציא את הכסף שמגיע לי...אציין עוד שבכל תקופת העשרת החודשים הוא לא שילם לי שעות נוספות שהיו ימים שעבדתי גם 16 שעות לא שילם נסיעות לא שישי שבת לא חגים ולא כלום ואפילו שעברתי תאונת דרכים באמצע העבודה כשליח שם לא שילם שום יום חופש....אני כבר לא יודע מה לעשות ומבקש עזרה מה עליי לעשות בכדי שנתארגן כל קבוצת העובדים הזאת ונתבע אותו...אציין גם שהוא לא הביא תלוש משכורת של הצ"ק שחזר ושל החודש הזה שאני אמור לקבל משכורת סה"כ הצ"ק שחזר והמשכורת של החודש עומדים על 7 אלף ש"ח שזה סכום רציני בישבילי...תייעצו לי בבקשה מה עליי לעשות ,וכמה זמן יקח עד שאראה את הכסף?כמעט עפתי מהדירה בגלל שלא היה לי לשלם שכר דירה:(
סיפור קשה
לפי הסיפור שלך, כפי הנראה הרשת פושטת רגל. במקרה כזה, אחד או יותר מהנושים צריך לפנות לבית המשפט ולבקש למנות כונס נכסים או מפרק לחברה. במידה ולא יעשו זאת נושים אחרים (למשל בנקים, ספקים של חומרי גלם, מס הכנסה) יכולים לעשות זאת העובדים. לאחר שימונה מפרק, יגיש כל עובד למפרק רשימה של חובות החברה כלפיו , ולאחר אישור המפרק החובות (בחלקם* ישולמו ע"י הביטוח הלאומי. תהליך כזה לןקח בדרך כלל שנתיים עד ארבע שנים. פרטים נוספים מאוחר יותר.

שיר ורד

New member
מה תקבל מהביטוח הלאומי

סיפור קשה
לפי הסיפור שלך, כפי הנראה הרשת פושטת רגל. במקרה כזה, אחד או יותר מהנושים צריך לפנות לבית המשפט ולבקש למנות כונס נכסים או מפרק לחברה. במידה ולא יעשו זאת נושים אחרים (למשל בנקים, ספקים של חומרי גלם, מס הכנסה) יכולים לעשות זאת העובדים. לאחר שימונה מפרק, יגיש כל עובד למפרק רשימה של חובות החברה כלפיו , ולאחר אישור המפרק החובות (בחלקם* ישולמו ע"י הביטוח הלאומי. תהליך כזה לןקח בדרך כלל שנתיים עד ארבע שנים. פרטים נוספים מאוחר יותר.
מה תקבל מהביטוח הלאומי
1. שכר שלא שולם (כולל צקים שחזרו - נא לשמור אותם, תצטרך למסור אותם למפרק) כולל שעות נוספות מוכחות. 2. פדיון חופשה. 3. דמי הבראה שלא שולמו (למי שעבד מעל שנה). לכל הנל ישנה תקרה (בסביבות 70,000 שח). 4. פצויי פיטורים (למי שעבד מעל שנה) להם יש תקרה נפרדת (בסביבות 15,000 שח). בגין הנ"ל מקבלים גם הצמדה וריבית מיום פשיטת הרגל. מה לא ישולם: פצויי הלנה תמורת הודעה מראש. המפרק צריך גם לתת מכתבי פיטורים לעובדים. המפרק רשאי (באישור בית המשפט) להמשיך ולהעסיק חלק מן העבודים כדי לנסות למכור את העסק כעסק חי. במקרה כזה, שכר העובדים בגין התקופה שלאחר מינוי משולם מקופת הפרוק וקודם לנושים. נקודה בעייתית. תשלומים בגין שעות נוספות ועבודה בימי שבת וחג, שלא שולמו לך ולעובדים אחרים. אם לא היה רישום של שעות עבודה אלו ע"י המעביד, או שהרישום לא יועבר למפרק, כפי הנראה לא יאושרו.אם יש לך רישום מדויק של שעות אלו, עליך לפרט אותם במסגרת תביעתך מהמפרק להשלמת חובות המעסיק אליך. במידה והמפרק לא יכיר בחובות אלו, הביטוח הלאומי לא ישלם אותם.

Che guevera

New member
הנה

זרה בבקשה!!!
הנה
פטירת המעביד או פשיטת רגל עובד שעבודתו נפסקה מחמת פטירה או פשיטת רגל של מעבידו, ובתאגיד - פירוקו או מחיקתו, זכאי לפיצויי פיטורים כאילו פוטר. (במקרה של פשיטת רגל הוסדרו בחוק הביטוח הלאומי זכויות העובדים). תביעות עובדים על שכר עבודה ופיצויי פטורין במקרה של פשיטת רגל המעביד עם מינוי מפרק או כונס נכסים אין עוד להגיש תביעה לבית הדין לעבודה. את התביעה לשכר עבודה ולפיצויי פיטורין יש להגיש (רצוי בצירוף הוכחות-חוזה עבודה, תלוש שכר וכדומה) למפרק או לכונס הנכסים. תביעות העובדים נהנות מעדיפות ראשונה בין נושי פושט הרגל. אם לא נשאר מהנכסים של פושט הרגל מספיק כסף כדי לספק את תביעות העובדים. את התביעה למוסד לביטוח לאומי חייב להגיש המפרק או כונס הנכסים ולא העובד. המוסד לביטוח לאומי אינו משלם קנסות בשל הלנת שכר, או בשל פיגור בתשלום פיצויים, אלא רק הפרשי הצמדה. על המפרק או כונס הנכסים אין הגבלת זמן בכל הקשור למועד סיום הטיפול בתביעות העובדים. אם תביעת העובד עולה על סך של סכום שנקבע כמינימום נכנס העודף לסוג תביעות הנושים הבלתי מוגנים והוא יקבל בעד חלק זה רק את האחוז שמקבלים יתר הנושים, שהוא בדרך כלל אינו גבוה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה