זקנה וחירחורים

smadar2008

New member
זקנה וחירחורים

היי הכלבה שלי בת 14 ולאחרונה מתרבים אצלה התקפי חירחורים כאלה כאילו מין קוצר נשימה. בשינה היא נוחרת הרבה ולעיתים לאחר ארוחה ולא רק היא משתנקת ומחרחרת בקול. האם מישהו שמע על התופעה ויודע איך ניתן להקל עליה? אני מניחה שביקור אצל הוטרינר יעלה כסף רב ואין לי את היכולת. כמו כן, כנראה שזאת בעיה שנובעת מהזקנה :(

teach23

New member
אני לא יודע אם אנחנו מתכוונים לאותו הדבר

אך גם לכלבה הקודמת שלי היה קטע כזה של חירחורים. מין קוצר נשימה כזה שנמשך כחצי דקה ואפילו יותר.הבן הייתה עולה ויורד והחירחורים היו ממש חזקים. זו הייתה כלבת טרייר ולא נחרה בלילה אבל גם אצלה התחילו החירחורים בסביבות גיל 14. זה היה קורה באחוז גדול מהמקרים דווקא בלילה. הייתה מתעוררת ומתחילה לחרחר. הייתי הולך אליה מלטף לה את הבטן עד שזה היה נרגע. לא לקחתי אותה לוטרינר, אבל מה שכן לאחר שהחלפתי לה לאוכל איכותי יותר (אקאנה) זה נפסק כמעט לגמרי. לא יודע להגיד אם זו הסיבה, אבל זה פשוט מה שקרה

sivi1964

New member
ייתכן וזאת בעיית לב.

בגיל מבוגר כלבים נוטים לבעיות רפואיות רבות יותר(יחסית) בדיוק כמו אנשים זקנים.
אחת ההתחייבויות שלנו אליהם היא לטפל בהם על כל הכרוך בכך גם בגיל מבוגר(ודווקא אז כשזה מתחיל להיות קשה!)
גשי לווטרינר,זה דבר בסיסי התחלתי.

KallaGLP

New member
אף אחד לא יכול לדעת בוודאות ממה זה נובע

דרך הרשת. חייבים לקחת אותה לבדיקה אצל וטרינר. אני גם מציעה, לא במקום אלא בנוסף, להתייץ בפורום רפואת חיות מחמד כאן בתפוז.

marx04

New member
בדיקת וטרינר

שלום לך,

למיטב ידיעתי בדיקה אצל וטרינר אמורה לעלות בסביבות 150-250 ש"ח.
אינני מזלזל בשום שקל, אבל מצד שני הרי אינך מצפה שמישהו יעבוד בחינם.
גם אם זאת בעיה הנובעת מזקנה, ואינני יכול לדעת זאת, יתכן שניתן להקל על הכלבה, ולכן בוודאי שלא הייתי מוותר על בדיקה ווטרינרית.

בברכה,

אורי.

לווטרינר

ייתכן ומדובר בבעית לב או חס וחלילה משהו גרוע יותר.
הדרך לטפל בצורה הטובה ביותר היא לזהות את הבעיה בתחילתה.
ווטרינר אכן עולה כסף, אבל זה לא "סתם כסף" - אלא למטרה טובה.
&nbsp
בהצלחה

למעלה