זקן צרפתי

זקן צרפתי

אני יודע שיש דבר כזה בצה"ל. ראיתי דבר כזה בצה"ל. משרת בבסיס שלי מישהו עם דבר כזה. ביררתי וראיתי שעל פי פקודת מטכ"ל אם יש לי פטור רפואי מגילוח אז מותר לי לגדל צרפתי. אז תעזרו לי בבקשה, ותגידו לי מה אני צריך להגיד לרס"ר אצלינו שצריך להיות כתוב בדיוק בטופס לאישור זקן שאני מבקש ממנו שיביא לי בשביל להחתים קצין בדרגה מספיקה לאישור הזה ואז להיות חתום קבוע על זקן (עם מרפאה חפשנית-לא-מתפקדת כמו שיש אצלינו, להאריך פטור לאורך זמן זה ממש לא פרקטי).

EmGee

New member
לא נכון

פטור רפואי מגילוח מחייב לגדל זקן מלא. בשביל לגדל זקן צרפתי צריך אישור שלא מטעמי דת או בריאות שאל"מ יאשר את זה. תבקש מהרסר שלך טופס שיגיש למי שצריך לאשר.

לא הרס"ר צריך להגיש, אלא האדם עצמו

במאגר פקודות מטכ"ל יש את הטופס הזה בנספח של הפקודה הרלוונטית.

EmGee

New member
הטופס נמצא אצל הרסר

ואם אתה נמצא רחוק מהאל"מ שממונה עליך (שזה רוב החיילים) אז הרסר דואג להעביר את הטופס אליו.

omer87

New member
נראה לך הגיוני?

שאם יש לך בעיה רפואית אתה תגלח כמעט את כל הפנים שלך בשביל זקן צרפתי? חחחח רק לאנשי קבע או באישור אל"מ

הגיוני או לא

בפעם האחרונה שבדקתי מי שבעל פטור רפואי מגילוח רשאי לגדל זקן מלא או צרפתי. כשחותמים על זקן הבנתי שצריך לציין בדיוק לאיזה סוג של זקן חותמים.

PRINCESS GINA

New member
../images/Emo190.gifטוראי Rulzzzzzz ../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

EmGee

New member
אישור רס"ן זה למי שתגייס עם זקן

ומעוניין להמשיך. הסיבה לזה היא שבבקו"ם למתגייסים יש אישורים ע"י דרגות הרבה יותר נמוכות (נגיד ת"ש שזה תלוי באישור סא"ל בבקו"ם מספיק קצינת ת"ש).

למעלה