זקוק לרעיונות ליישום של בעיה

פשוש2K

New member
זקוק לרעיונות ליישום של בעיה

היי, אני מעוניין להציג טבלה בגודל 5x5 שבתוכה נתונים שונים. מספר הנתונים שיש לי יכול לנוע בין 1 ל- 100 [בערך] ולכן עלי למצוא פתרון להציג 25 בכל פעם. הדרכים שבהן ניסיתי/בדקתי/חשבתי לפתור את זה: 1. ליצור מספר טבלאות ולהציג אותן זו על גבי זו ואז להסתיר את כולן ולחשוף רק את הטבלה הרלוונטית אבל לא מצאתי את הדרך לעשות זאת כך שיתמך בכל הדפדפנים. 2. לשנות באופן דינאמי את ה- innertext של כל תא בטבלה. הבעיה היא שרק IE תומך בזה ושאר הדפדפנים לא מאפשרים חריגה מגבולות ה- dom של W3C. 3. לשנות את ה- cgi-bin כך שיקרא רק 25 רשומות בכל פעם. [מסובך ולא נוח לעבודה] האם יש למישהו רעיון? אני משתמש ב- html תיקני, JavaScript תיקנית ו- PHP כך שכל הפתרונות שעובדים רק ב- IE לא טובים עבורי. תודה רבה,

freak2100

New member
עם XML

תקרא את המאמרים על XML בwebmaster בחלק של ASP אחד זה על יצירת עמוד XML עם ASP שלא אמור לעניין אותך והשני זה בדיוק מה שאתה מחפש

בפעם הבאה - kate

פשוש, אתה יכול בקלות ע"י הפעולה הבאה: 1. להוסיף div (אפשר גם table, חפש בשאלה הקודמת שלך), ולהציב לו מה שרוצים. כדאי להוסיף את הDIV מג'אוהסקריפט ולשמור על רפרנס (לא מצאתי שום דרך אחרת). 2. לשחק עם הגדרות הinnerHTML של הDIV, או להשתמש בappendChild() כדי להוסיף לו טבלא. הפתרון לא נבדק על גליאון ואופרה. (נבדק למוזילה, קונקי ואספלודר).

כמובן שאפשר קצר יותר

אבל אז יהיה לי קשה לקרוא את הקוד (אפשר לשרשר את הappendChild() עם create...). כמו כן חסרות תגיות מטה וכאלה ... אז מה ??

monospace

New member
זה מעורר רחמים.

כל הסלידה שלכם מאקספלורר. אז נכון, הוא כולל יותר ממוזילה ולא הולך לפי המפרט של W3C (ואחר כך אתם מנצלים את זה כדי לומר שהוא גם שוקל יותר מהדפדפנים האחרים, חה), אבל מה פה לא בסדר? אני לא יודע מה איתך, אבל אני מאמין שהדפדפן אמור לספק לגולש הנאה מהאינטרנט, ואני עדיין לא יודע מה איתך, אבל אני שמעתי שרוב המפתחים בונים את האתרים שלהם מותאמים לאקספלורר. אתה רואה פה בעייה, בזה שאקספלורר יותר תומך ויותר מהיר ויותר אלגנטי? אני לא.

xyxyxy

New member
נכון שאקספלורר הוא הדפדפן

הטוב ביותר למפתח האינטרנט (למרות שאם היה לך הבנה קצת יותר עמוקה בעניין אז מוזילה הוא הדפדפן בעל היותר יכולות מאקספלורר) אבל עדיין צריך, כשיש אפשרות כמובן להתאים ל NS

מה זה קשור?

סיפקתי פתרון פשוט שעובד גם באקספלורר, גם במוזילה וגם בקונקרור. מנסיוני, האקספלורר לא יותר מהיר מקונקרור או ממוזילה פירבירד, ולדעתי גם לא יותר אלגנטי. וכפי שאיקסיקסיקס יודע להזכיר מפעם לפעם, אפשר למצוא גם תגיות שהוא לא תומך בהן ודפדפנים אחרים כן. מן החכמה כשאפשר להשתמש בתגיות שכולם תומכים בהן, ולא בדפדפן שכנראה גרסתו הבאה תהיה שונה למדי, וגם יהיה לא זמין לבעלי מחשבים ישנים. (לא זוכר את הפרטים, גגל את burst.com - וחפש משהו בנושא הפרת זכויות פטנטים ומקרוסופט).

monospace

New member
זה לא אמור להיות קשור.

אני דיברתי על העיוות של המילה "אקספלורר" בהודעות שלך. ואקסי, אני לא בונה אתרים. אני גולש, ואני רוצה להנות מהגלישה.

?

אני מעוות גם שמות של דפדפנים נוספים. קונקי זה עוות של קונקרור, עוף-רע זה עוות של אופרה ועוד.

פשוש2K

New member
זה מעורר רחמים

אין לי סלידה מאקספלורר. הוא דפדפן נחמד ויעיל שמפתחיו מצטיינים בראש "מרובע" ולכן אין בו שום דבר חדשני או מלהיב אך עדיין הוא עושה את העבודה. עכשיו לסיבות שלי: הלקוח שלי רוצה אתר שעובד על כל הדפדפנים. הוא רוצה שגם ממחשבי MS, גם מלינוקס וגם ממקינטוש יוכלו לגלוש לאתר שלו. הוא פשוט לא רוצה להפסיד לקוחות. זה נכון ש-90% מהגולשים משתמשים ב- IE אבל קרא את הדוגמאות הבאות: אתר של עיסקאות בניירות ערך מגלגל כמה עשרות מליוני דולרים ביום. האם כמה מליונים שיפסיד עקב אי תאימות הם "כסף קטן"? אתר מכירות פומביות שמגלגל מאות אלפי שקלים ביום יפסיד עשרות אלפי שקלים ביום. האם זה משהו שאין להחשיבו? הלקוח שלי מודע לזה ולא מוכן להפסיד לקוחות כדי שלי, המתכנת של האתר, יהיה יותר קל בחיים. הוא דורש ממני ואני דורש מעצמי ולכן שואל את השאלות שלי כאן עם אוריינטציה של "אוניברסליות דפדפנים". אתה מוזמן לדרוש מעצמך פחות ולפתח רק עבור 90% מהמשתמשים. לי חשובים 100% מהם. פתרון לבעיה יש לך?

monospace

New member
שוב...

אני גולש, לא בונה אתרים, ואני יותר נהנה מאקספלורר מאשר מדפדפנים אחרים. כל הטיעונים שלך מיותרים- הם פשוט לא במקום. אני מתאים את העמודים שלי לאקספלורר ולמוזילה בלבד בשתי הרזולוציות הנפוצות (את האחרות אני לא בודק). כגולש, אני מעדיף להשתמש באקספלורר מהסיבה הפשוטה, שהוא הרבה יותר מהנה ויותר כיף לגלוש בו. הוא יותר מהיר לי, הוא יותר יפה לי, הוא יותר נוח לי, הוא פחות כבד לי, ותאמין לי שאם הייתי משקר ואת אלה הייתי מוצא דווקא במוזילה, הייתי עובר אליה ברגע שהורדתי אותה. נראה שאף אחד מאלה לא נמצאו במוזילה (על ידי, בכל אופן), ואני נשאר עם האקספלורר שלי. בנוגע לעיוות של שאר הדפדפנים- תעשה מזה בדיחה, אבל זה ידוע שכל אנשי-הקוד-הפתוח-חסר-הרמה (כן, חסר הרמה) מעוותים את כל מה שקשור (או טוען להיות קשור) למייקרוסופט (וזה מתחיל בשם של החברה, ונגמר במחירים שלה). לילה טוב,

freak2100

New member
הוא לא יותר תומך, יותר תומכים בו

כל החרא הזה של דברים שלא אמורים לעבוד עובדים בIE זה בכוונה שמפתחים יתרגלו שהדפדפן עושה להם את רוב העבודה ואז יש הרבה אתרים שלא מתאימים לדפדפנים אחרים, ואנשים מאולצים לעבוד עם IE. ודבר נוסף: היום יותר ויותר אנשים עוברים למוזילה ולדפדפים אחרים דומים. לפני כמה ימים חבר שלי עבר לאיזה דפדפן מבוסס מוזילה, אני מכיר הרבה שעובדים עם מוזילה, ואפילו היה על זה שירוש שלם בפורום משחקים - מישהו הראה שהוא עבר למוזילה ואז אנשים "גילו" את המוזילה והמון עברו אליה. בגלל זה מאוד חשוב להתאים את האתר שלך למוזילה, גם אם היום רוב האנשים עובדים עם IE - אני משוכנע שזה עומד להשתנות בעתיד הלא רחוק כל כך. אולי הרוב ישארו עם IE, אבל לא איזה 98% כמו היום. ומעורר רחמים מפתח שלא מוכן להשקיע זמן על מנת להתאים את האתר שלו לדפדפנים נוספים....

xyxyxy

New member
מממ...

אין דבר כזה דברים שלא אמורים לעבוד.. אקספלורר תומך בתקן בצורה ממש טובה ב DOM ובצורה נחמדה פלוס ב css לפי התקן מותר ובהחלט רצוי להוסיף תוספות ל DOM ו ל css ולכל מה שבא למייקרוספוט גם במוזילה יש הרבה דברים שלא בתקן, פשוט הם כל כך לא מוכרים שאנשים חושבים שרק אקספלורר עושה את הדברים האלא. (שהם חוקיים לגמרי ע"פ התקן) למוזילה דרך אגב.. יש הרבה יותר תוספות (חיוביות) מאשר שיש לאקספלורר. בקשר להתאמה.. זה עניין דיי בעייתי באתרים פשוטים ורגילים זה ממש קל וזה אכן טיפשי לא להתאים אבל בדברים מורכבים כמו אפליקציות (כאלה שאני מתעסק איתם) מאד קשה להתאים את זה למוזילה למרות שזה אפשרי ואף במוזילה התוצאה יכולה להיות יותר טובה מ ie אך אני עדיין לא מתאים כי פשוט לא משתלם לי לא כלכלית ולא נפשית..

למעלה