זקוק לעזרתכם

asaf732

New member
זקוק לעזרתכם

ביקשתי מהד"ר לנסות קונצרטה מאחר שהרגשתי שהרטאלין מתחיל לזייף קצת. הייתי רגיל לקחת ריטאלין 5מ"ג ובקונצרטה נאמר לי לקחת 18 מ"ג בבוקר לכל היום . נראה לכם הגיוני ? בכל אופן רציתי את כל המידע האפשרי והמקצועי על הקונצרטה וההבדלים בינו לריטאלין הרגיל . האם יש הצלחות רבות בקונצרטה ? האם הכדור מיועד גם למבוגרים ? אודה לכם על מקסימום מידע לפני שאשתמש בו ואבחר סופית במה להשתמש. בתודה מראש. אסי.

דורון®

New member
אסף, בבקשה.

ריטלין מתחיל לזייף ? נראה שמדובר במינון נמוך מעט, אני מתפלא שהרופא לא "עלה" על זה כאפשרות הסבירה. המעבר ל18 מג קונצרטה הוא "קוסמטי" בלבד. קונצרטה זה ריטלין "במעטפת" משוכללת יותר, תעשה חיפוש בפורום. תרשה לי לתרום לך טיפ בהקשר עזרה מעט רחב יותר. תמיד כשמישהו פונה כאן לעזרה אני מסתכל בכרטיס האישי שלו כדי לקבל "תמונה" רחבה יותר לפני שאני מנסה לעזור. (כן כן, יחסית ל-ADHD לעיתים אני יסודי עד אימה) 10 ההודעות האחרונות שלך כולן מכילות את השילוב "עזרה דחופה". תנשום עמוק
, כלום לא עד כדי כך דחוף (חוץ מלנשום) תקרא קצת יותר, כל המידע זמין ברשת. בהצלחה.

asaf732

New member
תודה -ובכל זאת

לא הדגשתי, אך המינון של הריטאלין בהתחלה היה 10 מ"ג לאחר תקופה קצרה הורדתי את המינון בעצת הרופא ל5 מ"ג כתוצאה מכך שהרגשתי תזוזות באזור המצח ,תקרא לזה איך שתרצה (אולי כאבי ראש). כל השאלה שלי הייתה בהבדלים שבין שני הכדורים ורמת ההצלחה של הקונצרטה . מי בד"כ לוקח את הקונצרטה ? ועוד מידע שיכול לעזור . מה שכתבתי בפורומים ב10 ההודעות האחרונות ממש לא מעניין ולא מעניין (אולי בעצם כן ומדובר בחלק מה-adhd) אסי.

ענת66

New member
תשובה בעניין קונצרטה ../images/Emo184.gif

אספתי בשבילך מהחיפוש על קונצרטה שעשיתי עבור עצמי לפני כשבוע כשקיבלתי בעצמי מרשם לקונצרטה (אני בת 37 ועובדת שעות רבות ולכן נראה שהקונצרטה מתאים לי יותר מאשר הריטלין). אז... ד"ר אשמן כתב (כאן בפורום) שהמעבר מריטלין לקונצרטה מתבצע כשיש צורך בריטלין ל12 שעות כמו במצבי לימידה אינטנסיביים או באימפולסיביות משתוללת, המעבר מתבצע דרך הפסיכיאטר/נוירולוג המטפל. בנוסף הוא הסביר שקונצרטה היא תכשיר ריטלין חדש המאפשר השפעה מתונה של ריטלין לאורך 12 שעות בזכות מנגנון מיוחד לשיחרור איטי. תופעות הלוואי וההשפעה דומה לריטלין פרט לתופעות הגופניות והמנטליות הנובעות מירידה מהירה של רמת התרופה בדם (ריבאונד). הבנתי שמינון של 18 מ"ג קונצרטה מקביל ללקחת 5 מ"ג ריטלין בוקר צהרים וערב (בעצם כל ארבע שעות) והוא ישפיע ל12 שעות. מדובר במינון די נמוך וייתכן שיהיה צורך להגדיל לך את המינון מבחינת ריכוז אם לא יהיו תופעות לוואי. בהצלחה. ענת

למעלה