זקוק לעזרה בחיפוש מקורות

אבא גאה

New member
זקוק לעזרה בחיפוש מקורות

מחפש לתת לינק או מאמר למישהו על נושא הברית פעם קראתי שבעבר לא היה נהוג לחתוך את כל העורלה כמו היום, אלא היו רק מקיזים דם עד שהחליטו שיש יותר מידי מתבוללים והחליטו להחמיר ולחתוך יותר. תוכלו לעזור לי למצוא משהו בעיניין הזה? וגם, טקסים אחרים, תנו לי לינקים ומאמרים, מישהי בהריון שאלה אותי אצלי בפורום. תודה מראש.

אבא גאה

New member
ועוד: היה לנו דיווח על דולברג?

השם מוכר לי, המליצו עליו ותהיתי אם הוא מוכר לי כי הוזכר כאן.

דולברג

מתוך אתר "אמנות הלידה": דולברג כותב: אני מומחה ברפואת ילדים, מומחה ברפואת ילודים ופגים, ומוהל. את התמחותי ברפואת ילדים סיימתי בבית החולים ביקור חולים בירושלים. לאחר מכן השלמתי שלוש שנים של התמחות על ברפואת ילודים ופגים בבית החולים לילדים של סינסינטי. עבדתי כרופא בכיר בבית חולים שניידר ומזה מספר שנים אני מנהל את היחידה לטיפול נמרץ בילוד ובפג בבית החולים ליס, מרכז רפואי תל אביב (איכילוב). אני פרופסור חבר לרפואת ילדים באוניבסיטת תל אביב. את הכשרתי כמוהל קיבלתי במסגרת התנועה ליהדות מתקדמת, בקורס לרופאים-מוהלים. האתר של פרופ' דולברג ניסיתי למצוא ב"אמנות הלידה" קישור לדיון שבו פרופ' דולברג דיווח על ניסוי שעשה ושמוכיח את חשיבות האילחוש בניתוחים אצל תינוקות, אך לצערי לא הצלחתי. אני חושבת שהקישור לדיון הזה נמצא גם באחת מרשימות הקישורים שנעשו פה, אולי אם תחפש דולברג בארכיון הפורום תמצא אותו.

למעלה