זקוק להמלצות...

«Jimmy Page»

New member
זקוק להמלצות...

כרטיס המסך שלי נשרף (Geforce 4 Ti4400 TD128). בינתיים אני עם כרטיס חלופי (Radeon all-in-wonder כלשהו...) זמני- שנוהג להתרסק ולהתחמם באפליקציות כבדות מהרגיל. עכשיו, אני מחפש כרטיס חדש. התקציב שלי לא ממש מוגדר- אני מניח שזה יכול לנוע בין 500 ל1500 ש"ח, +-. גם חריגות מהמספרים הנ"ל יתקבלו בכיף, רק שהמחיר לא יוכפל >< בכל מקרה, השימוש שלי במחשב כעיקרון הוא כסטודיו הקלטות, מוזיקה, טיפה גרפיקה [לא ברמה מאוד כבדה], צריבות דיסקים וסרטים, הורדות, ומדי פעם משחקים. אני לא צריך שהכרטיס יריץ את כ-ל המשחקים ה-כ-י חדשים וחדישים שיוצאים לשוק כל דקה בצורה מושלמת, אבל לא יזיק אם הוא יוכל להריץ אותם ברמה סבירה. >< קצת קשה להסביר. ניסיתי לעשות סקר שוק בעצמי, אבל לא התעסקתי בזה שנים, והתייאשתי משמות הדגמים החדשים והמושגים החדשים שלא הצלחתי לקלוט. :X אשמח לקבל המלצות על דגמים ופירמות שכדאי לי לשקול. תודה מראש. ^__^

ocean666

New member
../images/Emo26.gif

תראה, מצד אחד אתה נותן סכום דיי מכובד ואומר שהמחיר לא ממש משנה ומצד שני אומר שאתה לא חייב כרטיס שיריץ משחקים חדשים ברמה הכי גבוהה וטובה קשה מאוד להתמקד ככה על כרטיס אחד ולהמליץ לך תשקול טוב טוב מה אתה רוצה, ומה המחיר שאתה רוצה להקציב לכרטיס (ושלא יהיה בין 500 ל1500, קצת יותר מדויק
)

«Jimmy Page»

New member
צודק...

הבלבול נוצר בגלל שעדיין אין לי תקציב מוגדר. >< אחזור לפה עם השאלה הזו כשיהיה. עכשיו, אם אני כבר פה- אני רוצה להסדיר את עניין הסדרות בכרטיסים של היום, וכך אולי אפילו אצליח לעשות את המחקר הקטן בעצמי. בפעם האחרונה שהתעניינתי בנושא [לפני כמה שנים], היו כמה סדרות: nVidia: Geforce: Ti MX FX ATi: Radeon למיניהם X800 וכו' היום, בהסתכלות מהירה, אני רואה כבר FX6*00, ועוד כלמיני דגמים שמתחילים עם N >< די איבדתי את עצמי שם. מישהו מוכן לעשות סדר בבלגן, ולהסביר לי בקצרה אילו סדרות שולטות היום בשוק מצד כל חברה, ומה ההבדלים? תודה. ^_^

«Jimmy Page»

New member
אוקיי, הגדרה יותר טובה של המצב ><

1000-1500 ש"ח, אם יש כרטיס בסכומים הללו שיחזיק את המשחקים הכי חדשים שיש כיום- למה לא. :) כמה שיותר טוב בסכומים הללו. תודה מראש ^^

maphisto324

New member
../images/Emo41.gifהסבר על דגמי כרטיסי מסך../images/Emo26.gif

אוקי, אז בוא נעשה סקירה מהירה כדי שתבין יותר טוב את העניין. ישנן שתי חברות (עיקריות) שמייצרות שבבים- ATI וNVIDIA. לNVIDIA יש את כרטיסי הGEFORCE ולATI את כרטיסי הRADEON. ישנן חברות רבות שלוקחות את השבב של החברות הגדולות ומייצרות כרטיסי מסך בהתאם, חברות שונות הן gigabyte,leadtek,saphire,MSI,gainward ועוד רבות. נתחיל מכרטיסי NVIDIA: לגבי הדגמים הישנים אין הרבה אפשרויות, וכמעט כולם באו בדגמי MX, אני מתכוון לכרטיסי המסך של GEFORCE עד לgeforce 4. כאשר יצא הGEforce 5 החלו לתת את האותיות FX, כדי להראות שזהו דור חדש של כרטיסי מסך. כיום המצב קצת יותר מורכב, בגלל שיש כל כך הרבה חברות, כל אחת מנסה להיות מובדלת מהאחרת. רוב החברות משתמשות בקידומת NX לכרטיסים החדשים שלהם, כלומר מעל GEFORCE 5 והלאה, אבל יש חברות כמו למשל חברת LEADTEK שמשתמשת בקידומת PX, זאת כדי להיבדל מחברות האחרות, חברת ASUS משתמשת באות N בלבד. כרטיסי ATI. לחברה הזאת ישנם 3 דורות של כרטיסים : 1)RADEON 9xxx (כמו radeon 9250, radeon 9600 וכו'), אלו כרטיסים ישנים, שעובדים על אפיק הAGP ואין הרבה טעם לקנות אותם כיום. 2)RADEON Xxx0 (כמו radeon X600, raderon X850), כאשר אלו כרטיסים המתאימים לרוב המשתמשים, כרטיסי main-stream, ובהם יש כרטיסים שמתאימים למחשבים חלשים כמו X300 וגם כרטיסים חזקים מאוד המתאימים לגיימרים כמו ה- X850XT. 3)radeon X1x00 (כמו radeon X1800, radeon X1300), אלו הכרטיסים החדשים ביותר של החברה, שמתאימים בעיקר למשתמשים המתקדמים- high-end. מצטער שיצא מעט ארוך, אבל אחרי הכל..ביקשת פירוט
לבסוף ההמלצה שלי אליך בקשר לקניית כרטיס מסך היא ה- geforce 6800gs, שעולה בין 1200-1500 תלוי בחברה ובחנות. הנה דוגמא אחת:

ch561

New member
צודק

אך, אני בספק שלפותח השרשור יש אפיק PCI-E במחשב. לכן הוא צריך להשיג את הכרטיס הזה באפיק AGP. לצערו, הכרטיס קצת יותר יקר ועולה טיפה מעל 1500 ש"ח. לכן יש לו 2 אפשריות. 1. לקחת את ה6600GT בקצת פחות מ 1000 ש"ח 2. לשדרג מעט את התקציב ועדיין ללכת על ה GS. ובנוסף פותח השרשור לא כתב אם יש לו ספק איכותי, כי הכרטיס זקוק לספק טוב.

«Jimmy Page»

New member
תודה רבה לכולם ^_^

עכשיו, בנוגע לPCI-E- יש לי לוח אם- Asus P4S800 Deluxe. אני אניח שהאפיק הנ"ל לא קיים בו...? :X [למרות שע"פ התמונות, החיבורים זהים או דומים לכניסות שעל לוח האם שלי. כמו כן, דומות לחיבור של הכרטיס הישן שלי, שנשרף. אבל אני לא אתווכח אם זו האמת :X] תודה על ההמלצות, אני אדבר עם המפרנסים ואנסה להשיג את הGS. במקרה ואקנה GT בסופו של דבר- מה החסרונות שלו, ומה סביר להניח שלא יוכל להריץ, אם בכלל? וכמה יעלה לי הGS ב'גירסת' AGP? ואם הGT עולה קצת פחות מ1000, והGS עולה קצת יותר מ1500- אין משהו באמצע, מבחינת מחיר וביצועים? :X הבדל המחירים נראה לי קצת קיצוני... :| שוב, תודה לכל מי שעזר. ^___^

ocean666

New member
../images/Emo26.gif

בקצרה, GS זו גרסא חלשה יותר וGT זו גרסא חזקה יותר

ch561

New member
עד כמה שאני מצאתי

ברשת, אכן הוא תומך רק ב AGP, אבל אולי משהו יבוא ויתקן אותי. אני ראיתי שהקישור ל GS נשכח, אז הנה שוב, 1550 ש"ח. ישנו הבדל בין הכרטיסים, אך אני לא יודע אם זה יהיה מאוד משמעותי לגבך. זה תלוי במשחקים שאתה מעוניין לשחק, עד כמה אתה שם לב לפרטים ועוד. יש משהו באמצע אך של ATI, להם יש את X800GT וX800GTO. לעניות דעתי, עדיף את הGT או את הGS.

«Jimmy Page»

New member
אוקייייי...

מה ההבדלים המהותיים בין הX800GTO וה6800GS? שוב תודה, עזרתם לי מאוד :]

maphisto324

New member
כמה תשובות עבורך../images/Emo26.gif

1. אתה צודק, ובאמת האפיק הקיים אצלך הוא AGPx8 ולכן תצטרך כרטיס בהתאם. 2. שאלה- "מה ההבדלים בין 6600GT ל6800GS?" תשובה- ההבדל הוא בכוח של הכרטיס, כלומר במהירות שלו. לGS יש תדרי ליבה וזכרונות גדולים יותר והוא יתפקד טוב יותר. משחקים ירוצו על גרפיקות גבוהות מהיר וחלק יותר עם הGS, והכרטיס "יתאמץ" פחות, וכך גם יתחמם פחות. לכרטיס הזה יש גם יכולת אוברקלוק מדהימה, שבקלות ניתן להגיע איתו לביצועים של כרטיסים גבוהים יותר כמו ה-7800GT, וזה (וכאן כבר נכנס סעיף 3 שבו שאלת מה עדיף- 6800GS או 6800GT) מה שעושה אותו לכרטיס מאוד משתלם ועוצמתי למחירו, ועדיף בקניה על ה6800GT מכיוון שבדחיפה קלה הוא יכול לעקוף אותו. 4. שאלה- "מה ההבדלים בין 6800GT ל x800GTO?" תשובה- קודם עליך להבין שאלו כרטיסים שונים מחברות שונות, ולכן יהיו משחקים שכרטיסי הNVIDIA יהיו טובים יותר ויהיו כאלה שהATI יהיו טובים יותר. אם תעשה חיפוש מהיר בפורום תמצא תשובה שבה פירטתי אילו הבדלים יש בין שתי החברות. הכרטיס 6800GS טוב יותר מהX800GTO, וכמו שציינתי למעלה הרבה יותר משתלם. 5. הכרטיס שאני אמליץ עליו הוא זה: XFX 6800GS כאשר התקציב הוא כמעט כמו שהקצבת, והחברה היא חברה אמינה ואיכותית שזכתה לביקורות טובות. זהו אני חושב.. אם יהיו לך עוד שאלות אתה כמובן יכול לשאול

«Jimmy Page»

New member
תודה! ^_^

עזרת לי המון. אני לא חושב שתהיה בעיה עם חריגה של 50 שקל... בסכומים כאלו זה לא משנה כל כך הרבה P: אני מניח שאני אלך על הGS. תודה לכולם! ^___^

uriler

New member
מפיסטו - שאלה:

מכיוון שאני לא מעודכן בשוק יותר מדי (לצערי... להיות סטודנט שגם עובד מוביל לזה), חידשת לי עכשיו עם ה GS. שאלה: אם, כמו שאתה אומר, ה GS טוב יותר בהכל (גם ללא OC) (אמרת את זה בהודעה שאני מגיב אליה), למה ה GT עולה לפחות 500 ש"ח יותר?

«Jimmy Page»

New member
ההבדל...

הוא בין 6800GS ובין 6600GT. ה6800GS יותר חזק מה6600GT. תקנו אותי אם אני טועה :X

maphisto324

New member
אז ככה../images/Emo26.gif

אם תקרא שוב מה שרשמתי תששים לב שלא אמרת שהGS טוב יותר מהGT בכל דבר, אלא רק בOC. ציינתי שהGS טוב יותר מה6600GT ולא מה6800GT. בהתחלה היו רק הכרטיסים 6600GT שמיועד לmainstream של הגיימרים ואת ה6800GT שמיועד לhigh-end . פער המחירים היה גבוה מידי, לכן ייצרו כרטיס שיהיה מן כרטיס ביניים ביניהם, מכיוון שיצרו אותו מאוחר יותר, שיפרו אותו. מכיוון שעשו אותו כרטיס ביניים לא היו יכולים לעשות אותו טוב יותר מה6800GT, אבל עשו אותו כך, שבעזרת דחיפה קלה הוא יעבור בקלות את הGT. לשאלתך, "למה ה6800GT עולה בכ-500 ש"ח יותר מהGS"? תשובה- הGT כרטיס יקר יותר. יש לו יותר צינורות עיבוד, ומהירות שעון גבוהה יותר. כדי לעשות את זה פשוט יותר שתבין כך לדוגמא את דוגמת הפנטיום מול AMD. הפנטיום יקר יותר מכיוון שהוא מיוצר בטכנולוגיה יקרה יותר, המהירות שעון שלו גבוהה יותר, אבל עם זאת הוא פחות טוב מהAMD כפי שאתה בוודאי יודע. כמובן שהדוגמא לא מתאימה בדיוק כי הGS לא יותר טוב מהGT ככה סתם.
אם תשים לב, בכמה חברות כבר מתחילים אפילו לא למכור את הכרטיס ואתה יכול לראות קפיצה של מה6800GS ישר ל7800GT, וזאת כי כבר לא משתלם לקנות את הכרטיס הזה. יותר מובן?

uriler

New member
כן, מצוין, תודה רבה ../images/Emo13.gif

אכן, פיספסתי את העובדה שהיה כתוב 6600
אגב, איששת עכשיו את העובדה שאני מאוד מרוצה מה Elsa Gladiac 940 GT שלי...

למעלה