זקוקה לעצות וחות דעת שלכן....

זקוקה לעצות וחות דעת שלכן....

שלום לכולן, אני זקוקה לתייעצות מניסיון או חוות דעת שלכן ....אני בשבוע 18 (עוד יום!) ואני שוקלת לעבור רופאה. הרופאה שלי מקסימה אבל לא נראה לי שיש לה יותר מידי זמן כיוון שלפני כמה ימים שלחתי אליה פקס מהעבודה אליה כיוון שהיו לי כאבים חזקים והיא אמרה שזה מצריך בדיקה. המזכירה התקשרה אלי חזרה ואמרה לי להגיע בשעת צהרים מוקדמת(אזור 13)ואני בדיוק באותו יום ממש לא יכולתי לצאת מהעבודה בשעה כזאת וביקשתי להגיע בשעות אחה"צ כיוון שיש לי בלאגן במשרד וגם ככה אני עם הכאבים כבר יומיים אז עוד כמה שעות לא ישנו דבר. והמזכירה שלה ענתה שאין מקום אחהצ ובכלל היא לא מקבלת נשים בהריון בשעות אחהצ....ושצריך לקבוע תור. אז שאלתי מה קורה עם אישה בהריון מקבלת כאבים בשעות הערב והרופאה עדין עובדת...אז היא ענתה שצריך לקבוע תור - שאלתי אותה אם היא יודעת איך לחזות מראש את עומדת לקבל כאבים שמצדיקים בדיקה על מנת שתוכלי לתאם תור מסודר ומראש....כי אני ממש לא יודעת לחזות את העתיד. אז היאענתה לי שתמיד אני יכולה ללכת למוקד....אז שאלתי אותה אם הרופאה תשלם לי את הכסף שאני משלמת למוקד כיוון שזה בגלל שהיא לא רוצה לקבל נשים בהריון אחהצ....(לא שזה עולה יותר מידי במוקד אבל זה עצבן אותי התגובה שלה). בכל אופן לקצר את הנושא ביום שישי הרגשתי שוב לא טוב ובאמת פניתי למוקד והיה שם רופא נחמד מאד שהבדק ואמר הכל בסדר עם הבייביז ושצוואר הרחם ארוך וסגור. התחלתי לדבר איתו ומסתבר שהוא לא מעביר את המטופלות שלו למראפה של הריון בסיכון כמו הרופאה שלי כיוון שהוא עצמו מטפל בהן (עובד באסף הרופא וגם במרכז של הריון בסיכון בראשון לציון) אז במקום להעביר את המטופלות שלו הוא עוקב אחריהן במרפאה שלו ושולח אותן למוניטורים במכון עצמו. שאלתי היא האם כדאי לעבור רופאה? האם כדאי לעבור אליו? (אני בכל אופן מתחננת לבקש מרפאה בסיכון באסף הרופאה ובע"ה ללדת באסף הרופא)... קצת עצות בנושא יכולות רק לעזור אני מאמינה... תודה לכן מראש... שבוע מקסים שיהיה לכולנו!!!!

תשמעי

מה שאת מצפה לא הגיוני. כאבים רציניים שמחייבים בדיקה מיידת- ניגשים למוקד או למיון ולא לרופא מטפל. כל רופא מטפל יש לו תורים פנויים או לא פנויים. אני אצל רופא פרטיץ אבל לא כל יום הוא במרפאה שלו... אז נכון- יש לי את הנייד שלו ואם הוא חושב שצריך להבדק ולא יכול לבדוק אותי- הוא נותל לי הפניה אבל אף רופא לא יכול להיות זמין 24 שעות למטופלות שלו- בשביל זה יש מיון ומוקד

אנה 83

New member
דעתי האישית

מתוך ניסיון של כמה רופאים שטיפלו בי בשלבי ההריון השונים - לסמוך על החושים שלך, לא להתפשר על רופא שלא מראה את הרגישות, המקצועיות ורמת ההיענות שאת מצפה ממנו כרופא שמטפל בהריון תאומים. לא כל הרופאים בקופה מסוגלים לטפל בהריון הלא פשוט הזה, אני עברתי מהרופאה הקבועה שלי לרופא אחר שהוגדר כמטפל בהריון בסיכון, ראש מחלקה וכו', ובכל זאת לאחר הטיפול שלו שלא סיפק אותי דרשתי תור למעקב הריון בסיכון באסף הרופא. מזל שהגעתי לשם, כי הם בדקו קצת יותר לעומק ובסוף גם הגעתי לאשפוז במח' הריון בסיכון בשבוע 32 ומיותר לציין שהמשכתי לאחר מכן במעקבים רק שם. הצוות היה מדהים, מקצועי, חם ולא לקח סיכונים, ממש הרגשתי שסוף סוף אני מקבלת את היחס הראוי. לא יודעת מיהו הרופא שציינת, אבל כל הרופאים שבדקו אותי באסף הרופא היו ממש בסדר. שורה תחתונה - אם הייתי מקשיבה לחושים שלי קודם אולי הייתי מונעת את האשפוז ההוא, ובכל מקרה טוב שבסוף לא "זרמתי" עם הרופא שטיפולו לא נראה לי וכן התעקשתי להגיע לאסף הרופא. יש מספיק לחצים, חרדות, חששות וחוסר וודאות בהריון הזה, ואני חושבת שזכותנו לבחור את הרופא שיגרום לנו להרגיש בטוחה ושאת בידיים טובות ויש על מי לסמוך. שיהיה המשך קל, עגול וארוך!

כל מילה נכונה אנה!!

אני מסתדרת עם הרופאה שלי אבל אני לא אוהבת שאין עם מי לדבר באופן ישיר....אבלך גם פקס זה דרך לתקשר....אבל בכל זאת אני חושבת שאפשר לראות את הפציינטית אם יש לה משהו חריג...סה"כ אני לא מגיעה על כל תחושה מוזרה קטנה ואני לא מטרידה אותה. ואם היא חושבת שיש ורך בבדיקה אז צריך גם למצא תור לכך..אז בגלל זה החלטתי לעבור ובגלל זה אניחושבת שאת צודקת... עדיף לעבור מאשר להתחרט! אני מאד שמחה לשמוע את החוו"ד שלך הכל כך חיובית על אסף הרופא כי זה המקום שאני מתעדת ללדת בו ולהיות מטופלת בו... אני שוקלת לעבור לד"ר מיקי מוסקוביץ...מכירה אולי? אם לא אז יש אולי איזה רופא אחר משם שאת ממצליצה עליו/ה? עדיף אם את יודעת שהם עובדים עם מכבי... בכל אופן, תודה רבה על העצות!!!!

tamcy

New member
כן

מסיבה פשוטה - אם אין כימיה עם רופא/ה מסוים/ת, או שקשה ליצור איתו/ה קשר, קשה לבטוח בהם. ואנחנו צריכות לבטוח ברופא שלנו. אם תרצי המלצה לרופאה מומחית בהריון בסיכון גבוה בראשל"צ, אוכל להמליץ. אבל גם הרופא מהמוקד נשמע מסיפורך בסדר גמור. אגב, במוקד נשים הרות לא משלמים על הביקור והם די יסודיים שם. אפשר לקפוץ מתי שרוצים, ואישית אני מעדיפה את המוקד על פני פנייה דחופה לרופאה שלי, כי המוקד מאובזר במוניטור, ב US וברופאים שונים, לא רק בגניקולוג. מוקד יום לנשים הרות - אסותא השלום (יגאל אלון, ת"א) מוקד ערב - רוטשילד 15, ראשל"צ (אלה מוקדים של מכבי)

ototo mother

New member
שאלה לגבי מוקדים של מכבי

אפשר לגשת לשם בתשלום אם אני חברת כללית ?

tamcy

New member
לא שאלתי אף פעם, אבל

הנה הטלפון של המוקד באסותא השלום (שם הייתי): 03-7614010

sefia

New member
יש גם מוקדים לכללית, למה לגשת למוקד של מכבי?

ototo mother

New member
היי אני בכללית

יש מוקדים שעושים אולטראסאונד? אם כן איפה?? אני גרה בראש"צ והולכת למיון באסף הרופא. אני יודע שמיון נשים במרכז בריאות האישה פתוח עד 19:00

sefia

New member
יש

אני נעזרתי במוקד נשים גדול בבני ברק/גבעת שמואל עשו לי שם US, בדיקת שתן ויש גם מוניטור כמובן (לא משנה שהרופא נלחץ מזה שאני עם תאומים ושלח אותי משם למיון לבדיקה יותר מקיפה...) אני חושבת שגם בקטוביץ יש מוקד נשים/מיון נשים ובטח יש עוד - לא בדקתי. הם אכן עובדים עד 19:00 בערב. מעבר לשעות הפעילות פונים ישירות למיון נשים בביי"ח החל מינואר השנה אין צורך בטופס 17 או הפניה - פשוט מגיעים.

אוטוטו נזכרתי בעוד משהו....יש לי חברה טובה

שהיא גם בהריון והיא גם בכללית אז אני אשאל אותה מחר ואני אעדכן אותך.... לגבי ההופעה של ליטל שוורץ....אם את גם מאשון ואני אוכל לצאת מהעבודה באותו יום (זה פשוט יום אחרון להגשת דוחות ואני לא יכולה לדעת עדין מה יהיה איתי) אז נוכל ללכת יחד..אני גם מראשון!

בכללית

אשה בהריון יכולה ללכת למיון בכל בי"ח בלי הפניה בשעות בהן המרפאות סגורות (שזה מ-19 או 20 בערב עד 8 בבוקר)

קודם כל תודה לכולכן. שנית tamcy אני נסעתי

ביום שישי בערב למוקד ברוטשילד והם גבו ממני 70 ש"ח, אז אני לא מבינה למה גבו ממני אם זה אמור לא לעלות כסף. . . ?!!
בכל אופן אני הסתכלתי איזה רופאים יש להריון בסיכון גבוה בשילנסקי בראשון (שם הבנתי זאת המרפאה של הריון בסיכון) ולפחות 2 מהם עובדים במרפאה להריון בסיכון של אסף הרופא. . אז אני לא יודעת מה כדאי לעשות.... שנית, את הרופאה שלי אני מאד אוהבת (אוהבת באופן יחסי) אבל זה לא פעם ראשונה שאני לא מצליחה לקבוע אליה תור ובעלי ותאמת גם אני קצת לחוצים על כך. אני דווקא לא חושבת שזה די מוגזם מבחינתי לבקש שהרופאה שלי תקבל אותי מתי שאני זקוקה לכך כי ככה אני עושה עם הרופאים שלי של הגאסטרו (אני חולה במחלת מעיים כרונית )...אולי עדיף לעבור ואת צודקת. עכשיו נותרה השאלה - למי אני יעבור.... אם יש לך המלצה על רופא למעקב בראשון לציון אני מאד מאד אשמח!!! הרופא מהמוקד היה מאד נחמד וכפי שציינתי הוא אמר שהוא עובד צמוד עם ד"ר טובבין מאסף הרופא ועובד איתו באותה מרפאה בראשון, אבל לא ראיתי את השם שלו באתר של אסף הרופא משום מה. אמא שלי שעבדה שנים באסף הרופא אומרת שהיא מכירה את השם שלו ושהוא עובד שם... מה דעתך?

tamcy

New member
אז ככה:

רופאה: אם את במכבי, אני ממליצה על הרופאה שלי שפשוט אין כמוה בסבלנות ובהקשבה. ד"ר מיכל קובו השרוני. היא מקבלת בראשל"צ (צבי פרנק, ליד השכונה החדשה של תנועות הנוער, מאחורי מגה) היא כמובן מומחית בהריון בסיכון גבוה ויודעת הרבה על תאומים. אם תבדקי עליה באינטרנט תמצאי עוד כמה פרטים חיוביים מאוד. קחי בחשבון שהיא מקבלת רק פעמיים בשבוע, אבל נתנה לי את הסלולרי שלה למקרה חירום. (לא השתמשתי בו עד עכשיו, כי נעזרתי במוקד, להלן) מוקד - הייתי כבר 3 פעמים במוקד באסותא השלום ולא שילמתי אפילו פעם אחת. תמיד התייחסו אלי מאוד ברצינות. בפעם האחרונה הופניתי לפנימאי בכלל ולא לגניקולוג, בגלל השיעולים שלא נגמרו לי. הוא פתר לי את הבעיה עם תרופות שמותרות בהריון. רק במוקד נתנו לי אותן. (אגב, אם זה היה תלוי בבן זוגי, היינו במוקד כל יומיים...:)))) ) קחי בחשבון שזהו מוקד יומי שעובד עד 18:00. אח"כ זה באמת רק ברוטשילד. יכול להיות שבגלל שזהו שירות ערב/לילה הם גבו ממך תשלום. לא הייתי שם עד היום, אז לא יכולה להעיד. אני רק יודעת שהוא עומד לרשותי במידת הצורך. כשהייתי צריכה משהו דחוף בלילה פניתי ליולדות וולפסון ואח"כ קיבלתי טופס 17 בדיעבד ממכבי בלי בעיה בכלל. אגב, אם את מתכוונת ללדת באסף הרופא, אולי באמת כדאי להיות במעקב של רופא שעובד שם. זה לא תמיד עוזר בלידה עצמה (כמו שהיה בהריון/לידה הקודם שלי), אבל אם הרופא עובד ביולדות (לא בנשים) אולי שווה. ד"ר קובו עובדת בוולפסון.

תודה רבה!! עזרת לי מאד!

דווקא בעלי הוא רגוע יותר ממני וממש לא חושב שיש טעם לרוץ למוקד...גיסתו אמרה לנו שכל עוד לא מדממים אין סיבה לדאגה ממשית ושאנחנו בשלב שעדין יש הרבה כאבים של גדילת הרחם וגם זה הריון ראשון אז הכל חדש לרחם כמו שזה חדש לנו... הוא שואל אותי מה אני חושבת שצריך לעשות ואם אני חושבת שצריך ללכת למוקד אז נלך - אין לו בעיה. לפעמים זה טוב כי הוא מאזן אותי ומרגיע אותי אבל לפעמים הייתי רוצה שמישהו יהיה יותר לחוץ ממני..שאני ארגיש רגועה ... חחחחח

הגרה21

New member
אני החלפתי רופאה

באמצע הדרך. היא פישלה מבחינתי סביב משהו וגם לא נראתה לי הגישה שלה ללידה וגם הבנתי שאני לא אוכל לקחת אותה פרטי - זאת אומרת היו לי כל מיני סיבות לנטוש אותה ולהחליף אותה ואני מודה לעצמי יום יום רגע רגע. כל כך חשוב לסמוך על הרופא שלך. מאוד לא נשמע לי מה שאת מספרת על הרופאה שלך ועל האופן שהמזכירה שלה דיברה איתך. בכל מקרה הייתי מחליפה אותה. רופא בהריון בסיכון חייב להיות זמין נקודה.

נראה לי שזה באמת מה שאני יעשה!!! אתן צודקות

תודה רבה לכולכן!! כרגיל, עזרתן לי מאד!!!!!!

למעלה