זקוקה לעצה טובה: שתיה בלילה

Mr China

New member
זקוקה לעצה טובה: שתיה בלילה

הקטנה (בת אוטוטו שנתיים) אוהבת חלב. מאוד. היא מסוגלת לשתות במהלך היום 3-4 בקבוקים ואז מגיע הלילה...וכמה שלא ניסינו להפסיק את ההרגל המגונה/צורך שלה לשתות בקבוק הרצון בלילה שקט גבר. לאחרונה היא מבקשת בקבוק אחד ב-1 בלילה ועוד אחד ב-5 בבוקר, אחרי שניהם היא חוזרת לישון. מישהו נתקל במצב זה בגיל שנתיים? רעיונות איך להפסיק? ניסיתי לדלל לה את זה וזה לא עזר. אני מודעת לכך שזה בעייתי לשיניים וכמובן ששתיה מרובה כזו לא מועילה לגמילה (שנראית כמו משהו שיקרה בחודשים הקרובים, לפחות ביום). אני שמה לב שלפעמים מהרגע שהלכתי להביא לה בקבוק עד שחזרתי (דקה) היא כבר התהפכה ונרדמה, מה שגורם לי לשאול את עצמי אם אולי מה שהיא מחפשת באמצע הלילה זה אותי. איך משתחררים מזה?

buba300

New member
הייתי בודקת אם יש לילדה בעיית סוכר

ואז היא צריכה לשתות הרבה. מלבד זאת, לא הייתי, אני אישית, לא בעד דילול בבקבוק. אני קוראת פה המון שמדללים ואחר כך הילד שותה שוקו (למה זה יותר טוב מסימילאק????). וודאי שלא. רומי בת 3.4 שנים ועדיין שותה סימילק. בוקר וערב. אני לא מנסה לדלל. זה בריא לה וטעים. החברות שלי גם לא מדללות. אבל כל אחת וראייתה היא.

tiger mom

New member
אתם צריכים להחליט

מה יותר חשוב לכם: לשנות את ההרגל או שקט בלילה אבל אי אפשר להתנדנד בין שניהם הבת שלי בגיל הזה גם שתתה בלילה סימילאק. ולאט לאט דיללתי אותו. כל פעם הורדתי רבע כפית ואחרי כמה ימים עוד רבע כפית עד שהגעתי לבקבוק שמכיל רק מים. את הגמילה ממים בלילה עשיתי בשלב מאוחר יותר. (נגמלה בלילה בערך בגיל 3.8. שנה לפני זה נגמלה ביום)

לולילו23

New member
אצלנו היה אותו דבר

הבן שלי כיום בן שנתיים ושמונה חודשים. שותה המון חלב רגיל במשך היום, ועד לפני כשלושה חודשים שתה גם בלילה, לפעמים חלב רגיל ולפעמים מטרנה. הרבה פעמים היו נזילות של המטרנה, אבל לילה אחד נשפך חלב רגיל, והסירחון היה בלתי נסבל. אני יחידנית, ואנחנו ישנים ביחד, ולמזלי, יש לי חדר שינה נוסף בבית, לאורחים. נטשנו את החדר הקבוע, ועברנו לחדר האורחים, כדי שהמזרון יתייבש, יתאוורר ויתאושש מהטראומה. במהלך השבוע ששהינו בחדר החילופי הכנתי אותו שכאשר נחזור לחדר הרגיל הוא כבר לא ישתה חלב במיטה. הסברתי לו שהוא יקבל בקבוק חלב אחרון לפני האמבטיה, ואחר כך, בלילה, רק מים. אמרתי שכל זה כדי שנוכל לחזור למיטה הרגילה, שאותה הוא אוהב יותר, והוא הבין. דיברנו על זה כל ערב כשהיינו בחדר החילופי, וזה חילחל. בלילה הראשון בחדר הרגיל הכל עבר בסדר גמור. בערב השני הוא שאל "חלב?", ושוב הסברתי למה אי אפשר, והוא קיבל את זה. מאז הוא לא ביקש יותר חלב בערב, אבל התעורר מדי פעם באמצע הלילה וביקש חלב, לפעמים בבכי. אמרתי לו שהחלב נגמר ויהיה חלב רק בבוקר. תמיד נתתי מים. כשהתיסכול היה גדול והוא זרק את בקבוק המים, לקחתי את הבקבוק והנחתי על השידה, ואז כשהוא ראה שגם המים נלקחים, הוא ביקש אותם וקיבל מיד. עכשיו זה כבר ברור לו. פשוט, אני לא מוכנה לעוד קטע כזה של נזילת חלב, והייתי החלטית. דרך אגב, בעקבות השינוי הזה הוא גם נגמל לגמרי מהמטרנה.

efratga

New member
כמו לולילו...

תמצאו הסבר הגיוני למה החטתם להפסיק מתן חלב בלילה. לדעתי הסבות תהינה - בריאות השיניים ( לא שותים כלום פרט למים אחרי צחצוח שיניים), עייפות שלכם ( את כבר גדולה, אבא ואמא רוצים לשון בלילה, נכין לך כוס פטנט מים ליד המיטה ותשתי לבד) או כל סיבה אחרת שתראה לכם ולה הגיונית. לפני צחצוח שיניים או בארוחת הערב להזכיר לה שלא יהיה חלב עד הבוקר. אם דורשת חלב בלילה להסביר לה למה החלטתם להפסיק.לתת לה אמפטיה (אולי כפי שכתבת זה מה שהיא רוצה) - להגיד אפשר חיבוק, אפשר מים, אפשר עוד שיר ערש... אני לא בעת דילול חלב לילדה גדולה כי היא תרגיש שעובדים עליה וזה מוריד מהאמון שלה בכם. גמילה אינה סיבה לא לתת שתיה בלילה אם היא צמאה. שנתיים זה גיל די צעיר לגמילת לילה.

פלגיה

New member
כשאת קמה להביא לה בקבוק

תתעכבי בכוונה. תמשכי את הזמן לדקה וחצי, שתי דקות וכך הלאה.

Mr China

New member
תודה על העצות והרעיונות

בהחלט נראה לי שהסבר הגיוני + השתהות להכנת בקבוק יוכלו לעזור. אה, ואצלי היא מבקשת מוקי (או מור מוקי)-
אנחנו חיים בארה"ב והיא מדברת את שתי השפות.

ImaBamba

New member
../images/Emo6.gifאל תגלי לרופאה שלה שהיא עוד שותה מבקבוק

אני מתפלאת שהרופאה עוד לא סקלה אותך באבנים על זה. הם ממש פנאטים פה. לא אמרו לך להפסיק מיד עם בקבוק בגיל שנה? הרופאה שראתה את הבן שלי בגיל 18 חודשים ושמעה שהוא שותה מבקבוק ממש כעסה עלי. למזלה, היא לא הרופאה הקבועה שלו...

Mr China

New member
האמת היא שהיא שותה מכוס פטנט

אני פשוט עדיין קוראת לזה בקבוק

../images/Emo2.gifמהה

למה היא אומרת לך להפסיק בקבוק? בלילה או בכלל?? הרופאה שלי נותנת לי עוד דוגמיות של מטרנה

ImaBamba

New member
יש פה נטייה להיצמד לנוסחאות בנויות מראש

אז אחרי גיל שנה בשום פנים ואופן לא לתת בקבוק
חס ושלום אם ילד אוכל דג לפני גיל שנה
לא בודקים שמיעה וראייה לפני בית הספר (גיל 4-5) אלא אם יש בעיה (ואיך בדיוק אני אמורה לנחש שאולי יש בעיה? מזל שיצאנו מהארץ אחרי בדיקת שמיעה של גיל 7 חודשים ובדיקת ראייה, אני מקווה שבאמת אין בעיה כי הוא יעבור רק כשנגיע לביקור בארץ ונקבע מראש ביקור בטיפת חלב)
אין מספיק מנות דחף לאחד מהחלקים של המחומשת אז לא נותנים לאף אחד זריקת דחף (לא חס ושלום יקנו מיצרן אחר לא אמריקאי)
אבל כששאלתי לגבי גמילה כי הוא כבר מראה סימנים התשובה שלה היתה: אה, אין לך מה לנסות לפני גיל שנתיים! אז בניגוד לעצת הרופאה שכרגע אני רוחשת לה אפס טיפת כבוד ועוד כמה מוכנות לשנים הבאות:
גלעד לא יכל להיכנס לגן בביה"ס שבו אני עובדת כי הוא לא בן שנתיים ב-1 בספטמבר כי כשהוא יגיע לגיל בי"ס הוא לא יוכל להיכנס לביה"ס (הם לא שמעו על להשאיר עוד שנה...) הם אפילו לא היו מוכנים לבחון אותו כדי לראות שהוא מאד מתקדם לגילו (משפטים של 3-4 מילים בגיל 19 חודשים למשל) אז בגלל זה הייתי אמורה להשאיר אותו אצל מטפלת שנה שלמה נוספת. למזלנו, בגן אחר הם יצירתיים יותר עם ההגבלות ויש לכל שנה כיתת צעירים וכיתת בוגרים אז הוא יהיה בגיל שנתיים-צעירים לשנה הראשונה ואחר כך בסוף כל שנה יעבירו אותו אבחון לבדוק אם הוא כבר מתאים לכיתת הבוגרים. שיהיו בריאים, ככה הם מגדלים ילדים.

למעלה