זקוקה לעזרתכם ביעוץ

זקוקה לעזרתכם ביעוץ../images/Emo20.gif

שלום לכם, בני גר בדיור בקהילה של ניצ"ן ביחד עם חברתו. רציתי לדעת אם חלים עליהם חוקי הידועים בצבור כמו על זוגות אחרים שגרים ביחד.

עמיקםרז

New member
שלום ירח צהוב

הפניתי כבר אתמול את שאלתך לעו"ד שרונה מזרחי במחלקה המשפטית של אקים, והיום שוחחתי אתה על העניין. לדבריה, המצב מסובך. אין חקיקה מיוחדת לנושא זה עבור אנשים עם מוגבלויות כאלה או אחרות, והכל תלוי בפרשנויות לחוק הכללי מצד הרשויות ובתי המשפט. לחלוטין גם לא בטוח שבעניין הזה הפרשנות לגבי אנשים עם פיגור שכלי תהייה אותה פרשנות שתינתן לגבי אנשים של ניצ"ן. אין לנו ניסיון ולא ידוע לנו על תקדימים של התדיינות משפטית בתחום זה לגבי אנשים עם פיגור. היא הציעה שתנסי לברר ב-ניצ"ן, אבל הבנתי שזה כבר נעשה ולא הביא תועלת. צר לי שאינני יכול לסייע יותר מכך, ב ב ר כ ה , עמיקם

שלום ירח צהוב

זוהי שאלה מורכבת המצריכה ייעוץ משפטי, ואני ממליצה שתפני לקבל ייעוץ כזה דרך ניצן. המורכבות בעניין נוגעת לכך שבנך אמנם חי עם חברתו, אבל הם מתגוררים עם עוד אנשים והם בעצם לא תחת אחריותם אלא תחת אחריות מישהו אחר (ניצן במקרה הזה). אני לא בטוחה מה אומר החוק לגבי זוג בתנאים כאלו ולדעתי רק ייעוץ משפטי (אולי גם דרך אקים) יכול לעזור אורית

בקשר לניצן

שלום לך אורית ותודה , בררנו בניצן ולהם אין מושג ואין נגיעה לענין כזה. הם אמרו לי שאני צריכה לעשות את זה באופן פרטי. רציתי רק לדעת אם למישהו יש נסיון או ידע בנושא. אני אמשיך לברר. יום טוב לכולם ותודה .

למעלה