זקוקה לעזרה

15 b e c k y

New member
זקוקה לעזרה ../images/Emo53.gif

מחפשת מתכונים למאכלים רכים, לא חמים ולא חריפים... עדיפות לארוחה ממש ולא למאפים ועוגות... מקווה שתעזרו לי כי זה למישהו אחרי ניתוח וזה מה שמותר לו לאכול...

כמה הצעות

פסטה ברוטב סלסה לא חריפה מרקים - את הירקות להעביר בפומפיה תרד עם אורז / שוש – 1מדינת ישראל זמן הכנה - 30 דקות כמות – 2-3 מנות החומרים – כמות למנה אחת 500 גרם סלסלת תרד טרי/קפוא 1 בצל קטן קצוץ אבקת מרק עוף – לפי הטעם ½ כפית פפריקה מתוקה ½ כוס (כוס קטנה ריקה של קפה טורקי) – אורז 1 כוס מים 6 כפיות שמן אופן ההכנה מרתיחים את התרד עד לריכוך עדין (לא יותר מיידי אחרת יהיה כמו דייסה). מוציאים את התרד מהמים וקוצצים. קוצצים את הבצל. לסיר מוסיפים את השמן, התרד הקצוץ והבצל. לערבב עד לזיגוג . להוסיף את המים, הפפריקה ואבקת המרק. לסגור את מכסה הסיר ולהמשיך לבשל עד שהתרד רך. כ-10 עד 15 דקות לפני סוף הבישול, להוסיף את האורז ולהמשיך לבשל עוד 10 עד 15 דקות. מאוד טעים, מזין, זול, ולא משמין. -------------- לצ'יזיקה – פלפלים עם אורז / שוש מדינה – 1מדינת ישראל זמן הכנה – 30 דקות כמות – 4-6 מנות תבשיל צמחוני או כתוספת למנה עיקרית החומרים 2 בצלים קצוצים 6 פלפלים ירוקים או אדומים בשרניים 2 כפות שמן 2 עגבניות גדולות מעט אבקת מרק עוף – לפי הטעם 1 כוס מים רותחים - לתבשיל 1 או ½ 1 כוסות מים רותחים- עבור האורז 70 גרם אורז לא מבושל אופן ההכנה לחתוך את הפלפלים לאורך ואחר"כ לריבועים, לקצוץ את הבצל. בסיר , להוסיף את השמן, הפלפלים, הבצל, העגבניות החלוטות והחתוכות לרבעים ומרק עוף . לערבב הכל יחד בכף עץ ולבשל על להבה נמוכה ומיידי פעם לערבב קלות, ולהמשיך בבישול עד לריכוך. במשך כל הבישול, כף העץ צריכה להיות בתוך הסיר, כך שהמכסה לא ייסגר. נבדוק אם נשארו מים . אם כן אין צורך להוסיף מים, והמשך הבישול ייעשה ע"י המים שנשארו. כמות המים הדרושה להמשך הבישול בתוספת האורז היא בין 1 ל- ½ 1 כוסות רגילות. לאחר שהפלפלים בושלו, אם לא נשארו מים, חייבים להוסיף את המים הרותחים המיועדים לאורז ואז להוסיף את האורז (לא מבושל), לתוך תערובת הפלפלים, להמשיך לבשל כל הזמן על אש קטנה עם מכסה מעט מורם. בסוף , לאחר שהתבשיל מוכן מורידים מהאש. לדאוג שישאר בתבשיל כ- ¾ כוס מים, אחרת הכל ייהפך לדייסה. הערה רשמתי 1 כוס מים רותחים לתבשיל (חוץ מכמות המים לאורז) , ז"א שהתבשיל דורש מים, כך שאם הפלפלים לא יפרישו מים , חייבים !!! להוסיף כל פעם מעט מים רותחים בכדי שלא יידבק. מצרפת לך קובץ מקווה שיתאים לך

15 b e c k y

New member
תודה רבה...חיבוק|

|אני מאוד מודה לך.. מאוד עזרת לי... עכשיו כשיש לי דוגמאות עלו לי עוד כמה רעיונות... ותודה על המהירות...

harhanegev

New member
משהו פשוט שבפשוטים:

מקלפים תפוחי אדמה (כמה שרוצים) וחתכים כל אחד מהם ל 3-4 חתיכות, לא משנה באיזו צורה. מקלפים גזרים בנפח של בערך רבע מתפוחי האדמה, וקוצצים אותם לשבבים קטנים בגודל של בערך 3-4 מ"מ. מקלפים בטטה או חלק מבטטה בנפח של בערך רבע מתפוחי האדמה וחותכים ל 10-20 חתיכות, לא משנה הצורה. מקלפים בצלים בנפח של רבע עד חצי מהנפח של תפוחי האדמה וקוצצים אותם לחתיכות בגודל של עד ס"מ אחד. שמים הכל יחד בסיר, מבשלים שעה וחצי עד שעתיים. אחרי הבישול, מוציאים את כל המים החוצה, מערבבים, מועכים מתבלנים (מלח ואבקת שום, כמויות כל אחד לפי טעמו) ושוב מערבבים את התערובת המעוכה. יוצא פירה טעים מאוד, שוה לנסות. אין צורך לבצע מדידות מדוייקות של כמויות, זה יוצא מדהים גם אם סוטים לצד זה או אחר בכמויות. אני מכין את זה כמעט כל שבת, אשתי והילד והאורחים מתלקקים.

harhanegev

New member
שיהיה בתיאבון !

אם רק המצלמה הדיגיטלית היתה תקינה, הייתי מצלם לך את הפלטה שאני מסדר לשבת הקרבה ובאה: פירה עם בטטות וגזר ובצל (כמו שתיארתי לעיל) אורז מלא עם עדשים ירוקים ותיבול "עצבני" אורז בטעם עגבניות (חצי מלא חצי לבן) פסטה עם פטריות ברוטב עגבניות בצלצלים קטנים עם כורכום ואורגנו מרק כתום מרוסק (מכיל בצל, דלעת, בטטה, תפוחי-אדמה, ותבלינים) נתחי חזה עוף בתיבול "עצבני", עם שבבי גזר וחתיכות בטטה כרעיים עם ירקות (גזר, בטטות ובצל) ותבלינים

pirge

New member
צלי תפוחי אדמה מתקתק טעים

אפשר לאכול בטמפרטורת החדר צלי תפוחי אדמה – ברוטב אדום שיטת בישול שבסיומה תפוחי האדמה רכים רכים ונמסים בפה-המלצה מקור: פירגה. לטגן ב- 4 כפות שמן זית ----בצל אחד חצוי ופרוס להוסיף 2 שיני שום פרוסים ---- ולהזהיב. להוסיף: 3 כפות גדושות רסק עגבניות כף קטשופ כפית סוכר כף כורכום כף פפריקה מתוקה כף אבקת מרק עוף פלפל שחור חופן פטרוזיליה טרייה לערבב את כל הטעמים-- אפשר בשלב הזה לטעום את התיבול ולשפר. להוסיף את תפוחי האדמה החתוכים לרבעים לערבב שייספגו היטב בטעמים. לצקת כוס וחצי מים ר ו ת ח י ם מ ה פ י נ ה --בלי לגעת בתפוחי האדמה--- ישר לתחתית הסיר. לכסות את הסיר ולהרתיח פעם אחת. מיד להנמיך להבה להכי קטנה ולבשל עד לריכוך מלא של התפוחים.מכוסה כל הזמן. אין לגעת\\ ואין לערבב תוך כדי הבישול. אפשר לנער קלות את הסיר. אפשר להוסיף מים ר ו ת ח י ם רק מהצד במידה והתפוחים עדיין קשים להפוך לתוך קערה ולהגיש חם מאד. אפשר להוסיף לתיבול כף סילאן\\דבש\\סוכר חום למתיקות פיקנטית. ניתן להוסיף פטריות חצויות ולטגנם עם הבצל מי שירצה להכין את צלי תפוחי האדמה הנימוח והטעים הנה כמה הערות הארות: כמה הערות הארות: רצוי סיר רחב כ- 5 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות (כל תפוח לחתוך לרבעים ומהרבעים לחתוך לקוביות) להוסיף כמו שרשום רק 2\1 1 כוס מים רותחים להרתיח פעם אחת ומיד מיד לשים על הלהבה הכי הכי קטנה לבשל עד שהתפוחים רכים אפילו שעה או כמה שצריך עד שיתרככו. המים לא אמורים להצטצמם בלהבה קטנה ואין להוסיף מים במהלך הבישול יש לנער קלות את הסיר ולא לפתוח מכסה כמובן שניתן להציץ לרגע לראות שיש מים ולא מתייבש-עדיף מכסה שקוף במידה ואין נוזלים יש להוסיף מהצד בלי לצקת על התפוחים עוד טיפונת מים ר ו ת ח י ם. זה בסדר. בבקשה ותהנו

pirge

New member
סירות חצילים ממולאים צמחוני - אוכלים פושר

4 חצילים בינוניים באמבטיה-מתכון משפחתי חצילים חצויים לאורך מוציאים את הפנים ומשאירים מעט מאד למסגרת----- לא קוצצים את הפנים להשאיר כמו שיוצא כוס אורז מבושל חצי זמן. בהרבה מים - 10 דקות - מסונן...... שמן זית כמה שרוצים לטיגון הבצלים. אני שמה 3 כפות. 3 בצלים קצוצים רוטב עגבניות פיקנטי –מרשם בסוף...... מטגנים בשמן זית 3 בצלים ומזהיבים. כשהבצל מוזהב, מוסיפים ומטגנים ביחד את תוכן החצילים כ-5 דקות.עד שחצי רך ומשנה צבע. הוספתי גם פטריות חתוכות . וגזר מגורר. טוגן ביחד עוד כדקה. מוציאים לקערה מתבלים במלח ופלפל שחור, פטרוזיליהקצוצה\ שמיר \נענע כל אחד יכול לתבל לטעמו. מוסיפים גם את האורז לקערה ומערבבים. הוספתי גם ביצה טריה וערבבתי. ממלאים את סירות החצילים בתערובת. התערובת מספיקה בדיוק ל-8 סירות מלאות לגמרי. מכינים רוטב עגבניות פיקנטי: בצל גדול קצוץ 3 שיני שום כתוש 3 כפות שמן זית 2 עלי סלרי קצוצים מלח ומעט פלפל שחור קופסה גדולה---- 800 גרם----של עגבניות משומרות או תחליף טריות קופסה קטנה רסק עגבניות כחצי כוס מים חצי כפית סוכר קינמון קורט כפית בזיליקום חצי כפית אורגנו אפשר לשים גם כף מרק עוף או בצל מטגנים בצל בשמן עד להתחלת צבע. מוסיפים את השום ועלי סלרי ומערבבים דקה. . מוסיפים את העגבניות ואת שאר המרכיבים ומטגנים. אפשר להכניס למעבד מזון כדי לקבל רוטב חלק. רצוי לטעום את הרוטב ולשפר טעם. הרוטב צריך לצאת דליל במידה וצריך, אז להוסיף עוד מים. אפשר להוסיף כמה כפות שמנת מתוקה. יוצקים את הרוטב מעל ובין החצילים. מכסים בניר כסף מכניסים לאפיה בחום 175 לשעה בערך. מדי פעם צריך לצקת מהרוטב על החצילים כדי שהאורז יתרכך. התבשיל מהמשפוחה.

למעלה