זקוקה לעזרה- צלי

זקוקה לעזרה- צלי


אין לי הרבה ניסיון בהכנת בשר אך אתמול בסופר התחשק לי לקנות צלי בקר.
קניתי חתיכה של 600 גר כי אני היחידה שאוכלת.
איך מכינים? אני זקוקה לטיפים ורעיונות.
ושאולה: אפשא להכין אותו בשקית קוקי?

 

KindOfFish

New member
איך אפשר לסרב לאלת הירח?

חממים סיר בקוטר שיוכל להכיל את נתח הבשר בשלמותו.
ואוטמים מכל הכיונים והצדדים (אפשר לקמח מעט את הבשר לפני האיטום, אבל לא חובה)
שהוא אטום מוסיפים יקרות שורש (כמו הגזר) וחבריו של הבצל כמו סלרי, כרישה, ובצל
מוסיפים מים רותחים עד כדי כיסוי,ציר בשר, אפשר גם להוסיף מעט יין

מבשלים כחצי שעה ואז אפשר פלפל או גמבה מעט תפוח אדה וכו
מנמיכים את האש ומבשלים כשעה וחצי עד שעתיים (אפשר יותר תלוי בבשר) ...

מוציאים את הבשר, חותחים לפרוסות ומחזירים לבישול של חצי שעה

בתאבון
 
בישול בסיר הכוונה על הגז?

אפשר גם בתנור? הייתי בטוחה שצלי עושים בתנור

מה הכוונה לאטום? לטגן אותו?

אין לי יין ואין לי ציר בשר, אפשר להוסיף בירה?


תודה לך :)
 

KindOfFish

New member
הכל הולך, מנסה שוב

לבירה אני אוהב להשתמש בשייטל
ככה שלם מגל אותו במלח פלפל כרוס
משמן זית מוסיף כמה שיני שום ורוזמרין
מקמח (לא חייב) ומטגן אותו בשמן שהוא חם מאוד, צד אחד עד שמשחים ואז עובר לצד השני (סה"כ 6 צדדים)
מוציאים מהסיר, את הנוזלים ושאריות לא זורקים! אלא מוסיפים לבשר
בקדרה / פוייקה / תבנית אבל אטומה
מדגר ירקות שורש (אני אוהב את הגזר הצהוב אבל די קשה להסיג אותו)
את הבשר מעליהם וכמובן עשבי טיבול כטימין, רוזמרין מרוה (מעט) דפנה וכו
וחברים של בצל של מקודם למעלה כוס בירה אחת, כדי להגיע לידי כיסוי (אם אתה עדיין לא שם) או להוסיף עוד בירה או מים.

אפשר אם בא לך להשקיע, להשרות את הנתח בשר מספר שעות עד לילה לפני במרינדה

מרינדה
מערבבים בקערית רוזמרין, מרווה, גרגרי כוסברה, שום, מעט מלח גס, פלפל שחור ושתיים-שלוש כפות שמן זית.
מורחים בתערובת את נתח הבשר מכל עבר. מכסים בניילון נצמד ומניחים בצד
 
לגבי הכיסוי

שמתי ככוס וחצי בירה וקצת מים וזה כיסה את תפוחי אדמה שיש מתחת לבשר, אני צריכה לכסות את כל הבשר?!
אם כן אני צריכה להוסיף המון מים.
 

prizman

New member
אפשר בשקית קוקי

ויש לי עוד כמה הערות שלא אעיר.
 
הוא כבר בתנור

לא בשקית קוקי.
לא ברור לי לגבי הכיסוי עם נוזלים, אני חייבת לכסות את כל הבשר? כי זה המון נוזלים.

למה לא תעיר?
 

prizman

New member
כי אני לא אוהב להגיד משהו על

מתכונים של אחרים.
אם מישהו כתב לך משהו אז כנראה שהוא ניסה אותו
וזה היה בסדר מבחינתו.
הטעם האישי שלי לא ממש קשור לנושא.
 

prizman

New member
אבל הבשר שלך כבר כמה שעות בסיר.

זה מאוחר מדי חוששני.
 

prizman

New member
אז ככה

לטגן בערך 3 בצלים בינניים בשמן זית, לאחר שהם מתרככים להוסיף בין 6-8 שיני שום קצוצות,
להוסיף את הבשר ולטגן אותו גם.
אח"כ להוסיף יין אדום, בערך כוס ועשבי תיבול כמו טימין או אורגנו ועוד.
ירקות שורש, סלרי שורש וגזר למשל יתקבלו בברכה.
משך הבישול תלוי בסוג הבשר.
לא צריך סדנא בשביל להכין צלי.
משך בישול כולל כשעתיים וחצי עד שלוש.
 

פוקסי99

New member
צלי כתף ברוטב פיטריות סדנה

24/01/12 07:44הרוטב
בצל אחד חתוך לטבעות
קופסה של פיטריות טריות חתוכות
1/4 כוס שמן זית
פלפל שחור
מלח
חבילה של רוטב פיטריות

מחממים מחבת עם שמן זית
מוסיפים את הבצל
מוסיפים את הפיטריות
לאחר שהבצל השחים מוסיפים את התבלינים
לוקחים 3/4 כוס מהנוזל אשר בתוכו בושל הצלי ומוסיפים למחבת בוחשים הייטב
מוסיפים את אבקת רוטב הפיטריות עד שהנוזל מסמיך
כל טוב
 

סיטיסאן

New member
מתכון טוב לצלי

כאן יש מתכון טוב לצלי בקר שאני מכינה לפעמים -
http://www.articles.co.il/article/36660/מתכון לצלי בקר קל , מהיר וטעים

אפשר להוסיף גם פטריות שמפיניון למתכון (כשעה לפני תום הבישול) או כל מיני ירקות שורש אחרים שאת אוהבת .
אני מכינה עם זה אורז לבן פשוט וזה יוצא ממש טוב עם הרוטב...
 
למעלה