זקוקה ליעוץ דחוף- מטופלת של בר חוה

זקוקה ליעוץ דחוף- מטופלת של בר חוה

שאיבה ביום ראשון לפני שבועיים והחזרה ברביעי באותו שבוע (לפני שבוע וקצת). אמורה לבצע בטא רק בשלישי הקרוב.
עכשיו גיליתי דימום לא קטן- כמו התחלת וסת.
מבואסת!!!!
מקבלת תמיכת אנדומטרין 1 בוקר ו-1 ערב בלבד.
האם לגיטימי לפנות לבר חוה בביפר ולהתייעץ (כתוב שזה להודעות דחופות) האם זה דחוף ויש סיכוי שיוכל להגיד לי לעשות משהו שיש סיכוי שיעזור, או פשוט להספיד?
הרי אם אכתוב מייל רגיל הם יראו רק ביום ראשון ויענו מתישהו בערב כלומר כמעט 48 שעות מעכשיו (!)
מה עושים???
אנחנו אובדי עצות!
זה סבב ראשון אצל בר חוה ואין לנו מושג מה לגיטימי
אנא יעוצכן בהקדם

את יכולה לשלוח לו, אבל לא נראה לי שאפשר לעשות משהו בנידון

כרגע..
מניחה שהוא יגיד לך לעשות בדיקת תמיכה (פרוגרסטרון ו E2) כדי לוודא שלא נדרש עוד תמיכה. אם יש לך הפניה אז אפילו הייתי עושה בראשון בבוקר מבלי לשאול אותם.
במידה ולא הזרקת פרגינל או אורביטרל לאחרונה, לדעתי את יכולה אפילו לבדוק בטא על הדרך..

האם עשית בדיקת פרוגרסטרון אחרי השאיבה? באיזה יום זה היה וכמה זה יצא?

יש הרבה הריונות שמתחלים עם דימום..

כמובן שאם יהיו כאבים חזקים או תסמינים אחרים אז כדאי לפנות אליו.

תרגישי טוב ובהצלחה

תשובות

תודה על התגובה המהירה.
בדיקות הדם שלי מתוזמנות ליום שלישי, אז אין לי ליום ראשון
אולי שווה לקפוץ למרפאה.
עשיתי בדיקות דם ביום חמישי, כלומר יום לאחר ההחזרה. הערכים:
LH 22.3
E2 638
פרוגסטרון 144.7- שזה מאוד גבוה לפי מה שמצאתי באינטרנט, ואין לי מושג מה זה אומר.
הזרקתי פרגניל סביב ההחזרה וגם היתה זריקת דקא לתמיכה מתישהו וזהו.
אין כאבים, רק עצב רב.
אז אני מבינה שזה לא נקרא דחוף...
(

עם כאלה הורמונים בכלל לא נשמע סביר שהדימום זה התחלה של מחזור

היו לך בעבר דימומים כשהיו כאלה ערכים?? ממש ממש מוזר אם כן...
חשבתי שיתכן וזה דימום כי התמיכה לא מספיקה, אבל הערכים שלך ממש יפים.

ההימור שלי (וכמובן שאני לא רופאה)- מדובר בדימום השרשה, יכול להיות שדימום השרשה והעובר בסדר (קורה המון פעמים), ויכול להיות שהעובר התיישב על כלי דם לפעמים זה ממשיך תקין ולפעמים חלילה הוא נופל יחד איתו.. לא ניתן לצערי לדעת..

נראה לי שזה לא דחוף כי אין כל כך מה לעשות... אבל בהחלט חושבת שכדאי שתלכי לעשות בדיקת דם ביום ראשון, כולל בטא.. אלא אם לא עבר מספיק זמן מאז שהזרקת דקא..

תהיי אופטימית, ותחזיקי אצבעות חזק לעובר הקטנטן שלך.. מקווה שיהיו לך בשורות טובות בקרוב

השתרשות, פרוגסטרון גבוה מידי

בשבוע שעבר היה דימום במוצש ואז נלחצתי וכתבתי להם והם ענו לי להמשיך כרגיל (אני מבינה שאז לכאורה היה דימום ההשתרשות)
הייתי פעמיים בהריון- פעם אחד נגמרה בלידה והשניה בהפלה בשבוע 7. בשני המקרים ההריון עבר בלי דימומים או רמז להריון, לכן אני חוששת.
קראתי שאם הפרוגסטרון נמוך מידי ניתן לתגבר בתרופות, אבל האם פרוגסטרון גבוה כזה (144) הוא לא גם בעייתי?
מחר הולכת לבדיקות דם בלין

אין שום בעיה עם פרוגרסטרון גבוה, להפך.. שיהיה המון הצלחה

לגבי זה שפעמים קודמות לא היה דימום- שוב.. זה תלוי איפה העובר השתרש.. אם השתרש סמוך לכלי דם וגרם לנפילה שלו.. יהיה דימום (אחת הסיבות.. יש עוד מלא סיבות אפשריות). במקרים כאלה לעיתים א"כ ממשיך תקין לגמרי.. מקווה שזה המצב אצלך..

בדיקות מהיום

LH 9.5
E2 81
PROG 37.5
בטא קטן מ-3...

שלחתי לבר חוה, בינתיים קיבלתי רק את השערת הבנות שזה כנראה דימום בגלל צניחת האסטרדיול

מחכה לתשובת בר-חוה

מצטערת לשמוע.. נראה שלא הייתה השתרשות
ואם כן

אז נפל מהר מאוד..

ממש מצטערת, בטוחה שלא קל.. מאחלת לך המון המון הצלחה בפעם הבאה..

צריך להבין למה ההורמונים צנחו ככה.. באופן טבעי כשאין הריון זה אמור לקרות, אבל קיבלת תמיכה... מעניין באמת מה בר חוה יגיד...

מאחלת לך מכל הלב שבהחזרה הבאה יהיו רמות הורמונים יפים ובטא מהממת.. ותינוקי חמודי בסוף... הלוואי עבורך ועבור כולנו פה במהרה בימנו...

שירןג7

New member
נחכה שיענו יותר מבינות

אבל בעיניי לא מפסיקים תמיכה. זה הרי לא מזיק.. אגב אני דיממתי בדיוק! בדיוק כשהיה אמור להיות מחזור ודיממתי לא מעט והייתי בהריון. לא יקרה כלום אם תמשיכי רק הפוך זה יכול להזיק אם זה הריון. אני יודעת שאת חסרת סבלנות אבל תנסי להרפות ולחכות. שיהיה בהצלחה.

תודה

הלוואי! פשוט תמיד הדימומים קורים לאחרות ואצלי כל דימום היה כישלון...
לא אפסיק את התמיכה, רק מקווה שיהיה איך להועיל, אם אפשר בכלל

בלונד23

New member
כן, את יכולה לפנות בביפר

גם אני פניתי בביפר אליו כשהיה לי דימום כמו וסת. חזר טלפונית כמעט מיד, הנחה להגביר תמיכה ל-4 אנדומטרין ליום - אולי גם את צריכה?
אל תהססי זה חשוב, תפני.

דימום

אז היום לא דיממתי (כלומר זה היה אירוע חד פעמי של אתמול בערב לזמן קצר) ואף טיילנו היום והרגשתי סבבה כל היום.
הערב כשהכנסתי אנדומטרין ראיתי טיפהלה דם, אבל יתכן גם שפצעתי את עצמי בטעות.
מחר אגש ללין לבדיקות דם ואולי כבר אחכה לתוצאות כדי לכתוב..?

ענבל ח1

New member
טוב לשמוע שהפסיק. אולי זה היה השתרשות...

מציעה לדווח לבר חווה במייל והם ינחו אותך אם לבדוק הורמונים כבר. בהצלחה!

למעלה