זקוקה ליעוץ בנושא עבודה מהבית

מצב
הנושא נעול.

מצועפת

New member

אני זקוקה לייעוץ דחוף בנושא עבודה מהבית. לפני כמה חודשים התחלתי לעבוד כשכירה מהבית,לצורך זה התקנתי אינטרנט שהוא הכרחי לעבודה ( בלעדיו אין לי אפשרות אחרת). בצעתי שיחות עבודה מהטלפון בבית ונסיעות לצורך עבודה על חשבוני הפרטי ועם רכבי הפרטי מתוך ידיעה שאקבל חזרה את הכסף, כפי שסוכם עם המעביד בעל פה. שאלתי היא בקשר להשתתפות המעביד בתשלומים שאני מוציאה לצורך עבודה, האם הוא חייב לשאת בכל ההוצאות הללו במלואן(תמורת חשבוניות שאני מציגה לו וקבלות כמובן) כגון: א. עלות חיבור תשתית לאינטרנט, עלות תשתית חודשית ותשלומים חודשיים לספק ב.השתתפות בעלויות קבועות של טלפון באם השיחות שאני עושה הן בעיקר לחו"ל שאותן הוא כן משלם. ג. התתפות בהוצאות רכב מעבר להחזר על קילומטרז'ים ובכלל האם יש עוד הוצאות שהוא אמור להחזיר לי כמו חשמל, שכירות וכו'. הודה על תשובה מהירה תודה רבה מראש.

שיר ורד

New member
הנושא פרוץ לחלוטין

אני זקוקה לייעוץ דחוף בנושא עבודה מהבית. לפני כמה חודשים התחלתי לעבוד כשכירה מהבית,לצורך זה התקנתי אינטרנט שהוא הכרחי לעבודה ( בלעדיו אין לי אפשרות אחרת). בצעתי שיחות עבודה מהטלפון בבית ונסיעות לצורך עבודה על חשבוני הפרטי ועם רכבי הפרטי מתוך ידיעה שאקבל חזרה את הכסף, כפי שסוכם עם המעביד בעל פה. שאלתי היא בקשר להשתתפות המעביד בתשלומים שאני מוציאה לצורך עבודה, האם הוא חייב לשאת בכל ההוצאות הללו במלואן(תמורת חשבוניות שאני מציגה לו וקבלות כמובן) כגון: א. עלות חיבור תשתית לאינטרנט, עלות תשתית חודשית ותשלומים חודשיים לספק ב.השתתפות בעלויות קבועות של טלפון באם השיחות שאני עושה הן בעיקר לחו"ל שאותן הוא כן משלם. ג. התתפות בהוצאות רכב מעבר להחזר על קילומטרז'ים ובכלל האם יש עוד הוצאות שהוא אמור להחזיר לי כמו חשמל, שכירות וכו'. הודה על תשובה מהירה תודה רבה מראש.
הנושא פרוץ לחלוטין
החקיקה הקיימת לא מטילה חובה על המעסיק להחזיר הוצאות שהוציא עובד לצורכי עבודה, בין אם הוא עובד מביתו, נוסע לעבודה אצל לקוחות המעסיקף מבצע עבודות מחוץ לגבולות המדנה וכדומה. לכן, בכל מקרה שעובד הולך להוציא הוצאות נכבדות לצורכי עבודתו עליו להסדיר זאת מראש עם המעסיק רצוי בהסכם בכתב. כדאי לזכור, שמעבר לבעיית ההחזר, ישנה בעיה של חיוב במס. כלומר למעט מקרים שההחזר מוכר ע"י שלטונות המס, חלה חובה על המעסיק להוריד מיסים מההחזר כאילו היה מדובר בשכר עבודה. במקרה כזה, כדאי שהעובד ידאג מראש לגילום ההחזר. במקרה שהנושא לא הוסדר מראש והעובד יבוא לתבוע החזרי הוצאות בבית הדין, צפוי שבית הדין יפסוק לא החזרים רק במקרים בהם הוא יציג קבלות על סכומים שאין מחלוקת על כך ששימשו לצורכי העבודה בלבד. לרוב בית הדין לא יורה למעסיק לגלם את המס, כך שאם יש חיוב לגבות מס על ההחזרים הללו, יקבל העובד החזר חלקי על הוצאותיו.

מצב
הנושא נעול.
למעלה