זקוקה לייעוץ

ozzygirl

New member
זקוקה לייעוץ

אני זקוקה לעזרתכם. אני מתנדבת בעמותה לנוער במצוקה ואני צריכה להכין משחק/פעילות אבל שיהיה בו מסר חינוכי. אני שוברת את הראש ולא יודעת איזה משחק "חינוכי" אך גם כיפי אפשר להכין? תעזרו לי!

P T S D

New member
תמיכה נפשית לצעירים - שיראו לאן ...

- עלולים להגיע אם לא מטפלים בזמן - ההשלכות קשות מנשוא! - ואת עושה עבודת קודש - תוודאי שלא לשוא תיהיה היא... - הדור הזה, צריך את מה שלנו לא היה...אני מתחנן בפנייך... - תשתדלו לספק תועלת ולעצור את זה בזמן... - אוהב אותך דודי

ozzygirl

New member
דודי,

תודה, אני יודעת על מה אתה מדבר, אני מסכימה איתך וזו הסיבה שבחרתי להתנדב דווקא עם נוער במצוקה. אני עושה כל מה שביכולתי ואף יותר מזה,

express2

New member
צבעים

אני חושב שהדרך להגיע לנוער הוא דרך עבודת ידיים וחומר,ומה טוב יותר מצבעים במיוחד אם מובילים אותם להביע רגשות דרך הצבעים.בדרך של משחק, ובמידה וזה עובד תמיד אפשר לפתח את זה לשיחות על התחושה של העבודה הגמורה, יש בזה המון שיחרור, לגבי המסר החינוכי , תמיד אפשר לבקש לשלב בעבודה משהוא שהם חושבים שהוא חינוכי ודרך העבודה את יכולה להבין את הצורך וההבנה שלהם לגבי מה המשמעות של המילה חינוכי. ותודה לך על עבודת קודש.

ozzygirl

New member
דור,

אני מסכימה איתך, אבל לצערי האחראים במרכז לא מותירים פעילויות מסוג כזה מכל מיני שיקולים שלהם. לצערי , אין לי מילה בעניין ואיני יכולה לחלוק עימם. בכל אופן, הם מבקשים פעילות (זה יכול להיות משחקי לוח, משחקי תפקידים וכל מיני משחקי חברה למיניהם) שלא תשעמם שתהיה מהנה ובדרך עקיפה יקבלו מסר חינוכי. (על סמים,אנורקסיה,אלימות וכו) ובקשר לעבודת קודש, תאמין לי שאני מרגישה שאני לא תורמת מספיק.אני רוצה עוד ועוד ועוד וזה אף פעם לא מספיק. לצערי מספרם של בני הנוער במצוקה רק עולה וגדל -הלוואי שיכולתי לעזור לכולם.הלוואי.

שמשיות

New member
אפשרות למשחק.

אפשר לחלק לקבוצות. כל קבוצה צריכה להציג . מקרה מחיי היום יום. לדוגמא: מה קורה שלא רוצים לקום מהמיטה בבוקר,ו. אמא כועסת? מה קורה שנגמר הכסף וצרך לבקש מאבא? אפשר לשתף את החברה במצאת נושא. בהצלחה!

ozzygirl

New member
שמשיות

(ניק מדליק
) אתה יכול לפרט יותר? נשמע מעניין רק לא ממשה הבנתי...

ozzygirl

New member
אם אני כבר כאן..

יש לי משהו שמציק לי. כמתנדבת אני מוחייבת לדווח על כל מקרה חריג ולו הקטן ביותר שקורה במרכז. היה איזה סיפור עם נער שסיפר לי משהו שעשה והוא התחרט עליו והיה חייב להתוודות. אני לא דיווחתי למנהלת , כי הנער באמת הרגיש רע עם מעשיו והתחרט ולא ראיתי לנכון לנפח את הסיפור ולרוץ לדווח. מישהי ששמעה את הסיפור דיווחה למנהלת והמנהלת נזפה בי וכעסה מאוד. לא מעניין אותי שהלשינו או שנזפו בי ,אבל כואב לי על הנער שבגלל מעשה קונדס שהוא מתחרט עליו הולכים לערב את ההורים ועוד כמה גורמים חיצוניים ושהוא לא יאמין בי יותר. אני עובדת כל כך קשה על האמון הזה ביני ולבין הנערים ולא אתן שיהרסו לי אותו. יתרה מזאת הנהלת דורשת שאהיה נוכחת בשיחה ואאשר את העובדות. איך אני אעשה זאת??? אני לא יכולה לעשות זאת לנער. אולי אני לא חכמה גדולה ואין לי השכלה אקדמאית בתחום אבל מה שבטוח זה שלנער יאבד האמון באנשים,הוא יתאכזב ולא יספר להבא כלום , מה גם שזה בטוח לא ימנע ממנו לחזור על מעשים כאלה בעתיד -אולי ההפך . הוא התחרט ובא וסיפר לי - יותר מזה? למה צריך לנפח דברים?

סהר-תמיכה

Active member
מנהל
מברכים על היוזמה

וממליצים לפנות גם לפורום מורים כאן בתפוז, אולי יוכלו לסייע לך ברעיונות.

למעלה