זקוקה להמלצה על מכשיר כמו צ'יפסר.

זקוקה להמלצה על מכשיר כמו צ'יפסר.

הבנתי שיש גם מכונה שנקראת frier משהו וניתן להכין איתה כל דבר עם מעט שמן, כמו שניצל. למי יש המלצות בנושא?
 

אבי519

New member
אני משתמש במחבת טפלון פשוט אבל עם מכסה .

כך שהאוכל (ביצה עיין עם נבטים וירק בדרך כלל) גם נצלה מלמטה וגם מתבשל באידים שלו ...
שיטה אחרת זאת אפיה בתנור רגיל גם בלי שמן , לפעמים על רשת מעל תבנית _(מורחים תבלינים שמים על רשת מעל תבנית ושמים בתנור והופכים מידי פעם , כל השומן יורד למטה).
ושיטה שלישית זה אידוי בסיר של הקוסקוס, אני שם ירקות כמו סלק, דלורית , ברוקולי, בטטה, סלרי, כרובית , כרוב... וכן הלאה בסיר של הקוסוקס למעלה מלמטה שם מים
והאדים מבשלים את זה , הטעם הרבה יותר טעים מאשר מבושל\מכובס במים כי כל הטעמים נשארים .
אני לא משתמש בכלל בשמן ולא אוכל בכלל שמן, אני חושב ששלא שצריך מכשיר מיוחד לבישול בלי שמן , פשוט אל תיקני בכלל שמן, כי זה דבר מיותר לחלוטין.
http://www.youtube.com/attribution_...atch?v=mO24HZuxoJU&feature=share&fb_ref=share
 
תודה, זה יכול להתאים לי

ואני לפעמים מכינה צ'יפס בתנור, אבל הם טעמו צ'יפס שהכינו בצ'יפסר, כנראה כמעט ללא שמן ומאוד אהבו את זה. עכשו אני רואה שיש גם מכשירים שאפשר להכין איתם דברים נוספים ולכן אני שואלת.
 

אבי519

New member
תפוחי אדמה זה פחממות ריקות "לבנות"

ולכן לא בריא לאכול יותרמידי צ'יפס ותפוחי אדמה. (0כנ"ל כל המאפים מקמח לבן פסטות ואורז לבן )
נסי לעשות צ'יפס מירקות אחרים כמו גזר בטטה גבעולי סלרי ...
השתמשי רק בשמנים בריאים : קנולה, זית , אבוקדו , פישתן .
אל תקני את הציפסים המוכנים הקפואים כי הם מצופים בשומן לא בריא.
תני לילדים מוצרים רק מקמח מלא , גם אם זה קצת פחות טעים מהקמח הלבן - שיתרגלו - זה שווה. גם עוגות נסי לעשות מקמח מלא או מקמחים אחרים ולא מקמח לבן, במחלקה של האורגני בסופר תמצאי המון סוגים של קמחים בריאים .
בתאבון.

במקום קוסקוס ואורז השתמשי בקינואה.
 
למעלה