אני משתמש במחבת טפלון פשוט אבל עם מכסה .
כך שהאוכל (ביצה עיין עם נבטים וירק בדרך כלל) גם נצלה מלמטה וגם מתבשל באידים שלו ...
שיטה אחרת זאת אפיה בתנור רגיל גם בלי שמן , לפעמים על רשת מעל תבנית _(מורחים תבלינים שמים על רשת מעל תבנית ושמים בתנור והופכים מידי פעם , כל השומן יורד למטה).
ושיטה שלישית זה אידוי בסיר של הקוסקוס, אני שם ירקות כמו סלק, דלורית , ברוקולי, בטטה, סלרי, כרובית , כרוב... וכן הלאה בסיר של הקוסוקס למעלה מלמטה שם מים
והאדים מבשלים את זה , הטעם הרבה יותר טעים מאשר מבושל\מכובס במים כי כל הטעמים נשארים .
אני לא משתמש בכלל בשמן ולא אוכל בכלל שמן, אני חושב ששלא שצריך מכשיר מיוחד לבישול בלי שמן , פשוט אל תיקני בכלל שמן, כי זה דבר מיותר לחלוטין.
http://www.youtube.com/attribution_...atch?v=mO24HZuxoJU&feature=share&fb_ref=share