זקוקה להמלצה לתבשיל בשר שיקצור מחמא

זקוקה להמלצה לתבשיל בשר שיקצור מחמא

מחמאות ולא יהיה מסובך, וגם שיתאים לחימום על פלטה של שבת תודה
 

הרברונן

New member
מתכון: נתחי אנטריקוט וירקות שורש

החומרים: מתחי אנטריקוט עבים (סטייקים של 250 גרם) שמן זית לטיגון מעט שום כתוש בצל קצוץ דק כמה בצלים פרוסים תפ"א קלופים וחתוכים לפרוסות עבות גזרים כנ"ל שורש פטרוזיליה כנ"ל מיץ טבעי בטעם אננס או תות בננה או דובדבן תבלינים ההכנה: מטגנים במחבת את הבצל והשום עם שמן זית מניחים את נתחי האנטריקוט ו"סוגרים" אותן בטיגון (מבפנים זה עדיין חי) בתבנית גדולה שיש לה כיסוי: מניחים פרוסות בצל בתחתית יוצקים מעט שמן זית מניחים את הירקות ואת נתחי האנטריקוט (אם רוצים ניתן להניח גם חתיכות עוף לא מבושלות) מתבלים במלח, פלפל שחור גרוסטרי, כמון, פפריקה ואגוז מוסקט טחונטרי יוצקים מהצד את המיץ עד שיכסה חצי בערך מהתבשיל מכסים לתנור, 200 מעלות, שעה וחצי כל טוב, רונן
 

פלג2

New member
אפשר לעשות את אותו המתכון עם

פאש פילה מס' 6? ואם כן, צריך לשנות משהו במתכון?. אשמח לקבל מתכונים נוספים לבשר זה. תודה, עינת
 

הרברונן

New member
הולך עם מס' 6, גולש ועוף על חלקיו

השונים, כולל עופיונים לא מתאים לבשר חזה ללא עור, לפרגית ושאר ה"יבשים" כל טוב, רונן
 

מאז

New member
ואיך זה יוצא בסוף?

יבש (בשביל לשים על הפלטה לשבת בצהרים)?
 

הרברונן

New member
אחת משתיים:

או שמרוקנים את הנוזלים או שנולדים בעדה שמגדירה "יבש" כדבר שרובו יבש, גם אם יש בו רוטב... כל טוב, רונן
 

מאז

New member
ולי עוד היה זמן פציעות

ובכ"ז התחתנתי עם אשכנזי... אפשר לרוקן את הנוזלים? וזה יוצא נורמלי על הפלטה אח"כ?
 

sher019

New member
מומלץ מנסיון לכסות קלות בנייר כסף:,

לא להדק ממש ,רק לכסות בנייר כסף לשמירת העסיסיות , ולמניעת חום תנור ישיר שמייבש.
 

iditush11

New member
מתכון מעולה לצלי בקר בפטריות ויין

אצלינו זה תמיד קוצר מחמאות, בעיקר בארוחות שישי שצריך מנה בשרית שווה וטובה. להלן המצרכים: 1.5 קילו של בשר כתף או פילה מדומה 5 שיני שום כתושות 3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה וטימין טרי מלח ופלפל שחור גרוס 1/2 כוס שמן רגיל (לא זית!!) 2 בצלים קצוצים סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות 2.5 כוסות יין אדום יבש אופן ההכנה: מערבבים את השום, פטרוזיליה, תימין, מלח ופלפל שחור עם רבע כוס שמן ומורחים היטב את הבשר, מכסים ומשהים לילה שלם במקרר. למחרת, מוציאים את הבשר מהמשרה ומשחימים אותו מכל הצדדים בשמן הנותר. מעבירים לתבנית אפייה. מטגנים את הבצל בשמן שבו טוגן הבשר עד שהוא זהוב ומוסיפים את הפטריות, מוסיפים את היין, מלח ופלפל ומביאים עד לנקודת רתיחה, מסירים מהאש ומפזרים מעל הבשר. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים שעה בתנור שחומם לחום גבוה 200 מעלות. מנמיכים את החום ל-175 מעלות ואופים עוד שעה. חצי שעה לפני תום האפייה מסירים את הכיסוי כדי לצמצם את הרוטב. אומנם ארוך, אבל שווה וטעים מאוד. מקור - אמא שלי.
 
למעלה