מתכון מעולה לצלי בקר בפטריות ויין
אצלינו זה תמיד קוצר מחמאות, בעיקר בארוחות שישי שצריך מנה בשרית שווה וטובה. להלן המצרכים: 1.5 קילו של בשר כתף או פילה מדומה 5 שיני שום כתושות 3/4 כוס פטרוזיליה קצוצה וטימין טרי מלח ופלפל שחור גרוס 1/2 כוס שמן רגיל (לא זית!!) 2 בצלים קצוצים סלסלת פטריות שמפיניון פרוסות 2.5 כוסות יין אדום יבש אופן ההכנה: מערבבים את השום, פטרוזיליה, תימין, מלח ופלפל שחור עם רבע כוס שמן ומורחים היטב את הבשר, מכסים ומשהים לילה שלם במקרר. למחרת, מוציאים את הבשר מהמשרה ומשחימים אותו מכל הצדדים בשמן הנותר. מעבירים לתבנית אפייה. מטגנים את הבצל בשמן שבו טוגן הבשר עד שהוא זהוב ומוסיפים את הפטריות, מוסיפים את היין, מלח ופלפל ומביאים עד לנקודת רתיחה, מסירים מהאש ומפזרים מעל הבשר. מכסים את התבנית בנייר כסף ואופים שעה בתנור שחומם לחום גבוה 200 מעלות. מנמיכים את החום ל-175 מעלות ואופים עוד שעה. חצי שעה לפני תום האפייה מסירים את הכיסוי כדי לצמצם את הרוטב. אומנם ארוך, אבל שווה וטעים מאוד. מקור - אמא שלי.