זן לשומרי תורה ומצוות

שענית

New member
זן לשומרי תורה ומצוות

ליובל: אם קצת תחשוב תזכר מי אני....יש לך התייחסות לזן ותורה ומצוות? יש בכלל "חיה" כזו? שאלת פה "מאיזו שאלה באות כל השאלות?" אני עונה" איך אני יכולה לעזור לך?" אתה יכול לתת לי איזה רמז קל למה בודהידרמה הגיע לסין כשאני נאחזת בפי על הץ??? בברכת כתיבה וחתימה טובה צמיחה והתקדמות שענית

darmha

New member
שענית יקרה

מה שלומך? העלת פה שלוש סוגיות: 1. שאלת לגבי הקשר בין זן ותורה ומצוות. אם התורה והמצוות הם כמו שלטים המורים לנו לאן ללכת, הזן מאפשר לנו להתבונן על איך אנו עושים כל צעד וצעד. כלומר, אין סתירה בין שמירה על התורה והמצוות לתרגול זן. יש הרבה דתיים שמתרגלים זן: דתיים בודהיסטים, נוצרים, יהודים, מוסלמים וכד'. ברור שהמפגש בין העולמות יכול לעורר שאלות במישורים שונים, אולם, מהצד "הזני" אין שום בעיה. את יכולה להיות יהודיה זנית, חה! חה! מתרגלת ותיקה ומאוד דתיה שאני מכיר טענה פעם באזני שזן נקי הוא מהות היהדות. 2. השאלה הייתה: כל השאלות נובעות משאלה אחת, שאלה זו מאיפה היא באה? תשובתך הייתה: "איך אני יכולה לעזור לך?" על כך אומר: נפלא! מאיפה השאלה הזאת באה? 3. רמז: ראי תשובתי לשאלה 2. כמו כן, כשאת יושבת עם השאלה או בלעדיה, תניחי להכל. חתימה טובה, ברכות נחמות וישועות, שנה טובה יובל

שענית

New member
כמה טוב

לשמוע ממך, אכן מנסיוני (הלא גדול) זן נקי...כן מהות היהדות....לכן איני מניחה לו ואיני מניחה למורי היקרים (אתה ודה בונג). לפני שקראתי את תשובתך הנ"ל שלחתי לך מסר. השאלה" איך אני יכולה לעזור לך" מאין היא באה? על כך קבל מכה מהדהדת על שולחן עץ. אשתדל להניח ל ה כ ל.....

למעלה