זכויות ע"פ חוק במקום עבודה פרטי.

מצב
הנושא נעול.

וונילין

New member

שלום רב, אני מועמדת להתקבל כפקידה בחברה פרטית במשרה מלאה, וברצוני לשאול מהן הזכויות המגיעות לי ע"פ חוק. הכוונה לזכאות ימי מחלה, ימי חופשה, דמי הבראה, תנאים סוציאליים, קופ"ג, פנסיה, נסיעות, תשלום על שעות נוספות, הודעה מוקדמת על פיטורין או התפטרות וכדו'. מה מגיע לי בכל מקרה וכמה, עד כמה החוק מתיר למעסיק הפרטי "לשחק" בגורמים אלה, ועל מה עלי להתעקש במהלך המו"מ, אם נגיע לכזה? דבר שני - אני סטודנטית באו"פ. האם יש לי אפשרות להכניס סעיף בחוזה שיבטיח לי ימי חופשה בטוחים לפני בחינות ויציאות מוקדמות פעמיים בשבוע ללימודים? ואם המעסיק נותן לי הסכמה בע"פ, האם יש לזה תוקף? (עד כה עבדתי במקומות ציבוריים, כך שלא נזקקתי להתמקח על זה...). בתודה מראש!! וונילין.

בשאלתך את בעצם מבקשת פירוט

שלום רב, אני מועמדת להתקבל כפקידה בחברה פרטית במשרה מלאה, וברצוני לשאול מהן הזכויות המגיעות לי ע"פ חוק. הכוונה לזכאות ימי מחלה, ימי חופשה, דמי הבראה, תנאים סוציאליים, קופ"ג, פנסיה, נסיעות, תשלום על שעות נוספות, הודעה מוקדמת על פיטורין או התפטרות וכדו'. מה מגיע לי בכל מקרה וכמה, עד כמה החוק מתיר למעסיק הפרטי "לשחק" בגורמים אלה, ועל מה עלי להתעקש במהלך המו"מ, אם נגיע לכזה? דבר שני - אני סטודנטית באו"פ. האם יש לי אפשרות להכניס סעיף בחוזה שיבטיח לי ימי חופשה בטוחים לפני בחינות ויציאות מוקדמות פעמיים בשבוע ללימודים? ואם המעסיק נותן לי הסכמה בע"פ, האם יש לזה תוקף? (עד כה עבדתי במקומות ציבוריים, כך שלא נזקקתי להתמקח על זה...). בתודה מראש!! וונילין.
בשאלתך את בעצם מבקשת פירוט
של כל חוקי העבודה........ זה קצת בלתי אפשרי. אני אפרט בכלליות ואצרף לך קישורים. אם יהיו לך שאלות נוספות, חיזרי אלינו. 18 ימי מחלה לשנה. 14 ימי חופשה בשנה - 10 מהם בתשלום. בתום שנת העבודה הראשונה 5 ימי הבראה * 307 ש"ח על כל יום הבראה. נסיעות עד לסכום של 21.70 ש"ח או חופשי חודשי לפי שיקול דעת המעסיק. שעות נוספות מעל 9 שעות. הודעה מראש היא עפ"י החוק. הנ"ל תלוי בתקופת עבודתך. מעל שנה ההודעה המוקדמת עפ"י חוק היא 30 יום. לחוזה עבודה את יכולה להכניס כל מה שאת רוצה כל עוד את לא מוותרת על זכויות יסוד שלך. המעסיק כעיקרון יכול לסרב לבקשה שלך לגבי החופשים מאחר וקהיעת מועד חופשה היא זכות של המעסיק. להסכמה בע"פ יש תוקף כל עוד אף צד לא חוזר בו מההסכמה וטוען שלא כך סוכם...... בקישור המצורף יש אפשרות לקבל פירוט על זכויותיך (תחת דע את זכויותיך תמצאי פירוט גם על שאר הזכויות).

שיר ורד

New member
השלמה לתשובה

השלמה לתשובה
בחוזה העבודה אין צורך לפרט זכויות המוקנות על פי חוק. בחוק מקרה על המעסיק לתת לך הודעה על תנאי עבודתך תוך 30 יום מתחילת עבודתך שבו יפורטו מרבית הזכויות הללו. יש לפרט בחוזה כל זכות והטבה שהם מעבר למובטח בחוק. במקרה של שכר גבוה, כדאי לעמוד על קרן פנסיהז ביטוח מנהלים וקרן השתלמות, גם על חשבון הפחתה בשכר הבסיסי.

מצב
הנושא נעול.
למעלה