זכויות סוציאליותזכויות סוציאליות לשמרטפית
שלום, אני מתחילה להעסיק שמרטפית לבתי הקטנה. היא תעבוד אצלנו באופן קבוע 8-12 שעות בשבוע, ע"פ הצורך. אילו זכויות סוציאליות מגיעות לה ע"פ חוק? איך הן מחושבות? האם יש הפניה למידע ברשת?![]()
זכויות סוציאליות
לכל עובד שכיר (כולל שמרטף מגיעות הזכויות הבאות). שכר שלא יפחת משכר המינימום. תשלום בעד שעות נוספות. החזרי הוצאות נסיעה. חופשה שנתית דמי הבראה (אם עבד מעל שנה). דמי מחלה. פצויי פיטורים - אם עבד שנה ופוטר ובמקרים מסוימים גם אם התפטר. הודעה מראש לפיטורים. תשלום בגין חגים (לעובד מעל 3 חודשים). בנוסף קיימת חובה לרשום את העובד בביטוח הלאומי ולשלם עבורו דמי ביטוח לאומי וביטוח בריאות.
תשובותעל התשובה![]()
השכר מעל המינימום
התשלום על בסיס שעות (כ-12 בשבוע) - מה זה שעות נוספות?
היא באה ברגל (ד"א, אני מעולם לא קיבלתי החזרי הוצאות נסיעה ועבדתי בארגונים גדולים)
צפויה לעבוד 9 חודשים - אז אני מבינה שדמי הבראה ופיצויי פיטורין לא רלוונטיים במקרה הזה
מה זה חופשה שנתית?
על הודעה מראש סיכמנו
מילאתי את הטופס המתאים לבט"ל - איך משלמים ביטוח בריאות? יש טופס נפרד?![]()
תשובות
אם היא עובדת מעל 8 שעות ביום עבודה אחד, אז מגיע לה שכר של 125% מהשכר הרגיל לשעתיים הבאות ו 150% מהשכר הרגיל ליתר השעות הנוספות. חופשה שנתית היא יום חופשה בתשלום לכל חודש עבודה במשרה מלאה של 6 ימים בשבוע. ביטוח בריאות משולם ביחד עם ביטוח לאומי.
חישוב ימי החופשה למשרה חלקיתרבה![]()
אז לגבי החופשה - אז על כל 162 שעות עבודה מגיע לה יום חופש של 6 שעות בתשלום? או שחייבים לעבוד משרה מלאה בשביל זה? מוזר להיות מעסיקה של מישהי![]()
היא תעבוד יומיים בשבוע/8 בחודשחישוב ימי החופשה למשרה חלקית
הוא יותר מסובך וישנן כמה וריאציות שונות לחישוב זה. משרה מלאה היא של 186 שעות בחוד שולא כפי שכתבת. הבסיסי לחישוב ימי חופשה הוא מספר ימי העבודה בשבוע ובחודש (ולא מספר שעות העבודה).
שתי אפשרויות לחישוב החופשההיא תעבוד יומיים בשבוע/8 בחודש
בממוצע. מה לגבי התשלום בחגים? ראיתי על כך משהו באתר של התמ"ת ולא כל כך הבנתי. האם אני צריכה לשלם לה ימי-עבודה אם יום העבודה הקבוע שלה נופל על חג?
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.