זכויות הנשים באיסלם

זכויות הנשים באיסלם

רצ"ב קישור למאמר הנוגע בזכויות הנשים באיסלם. מתגובות הקוראים הבנתי שהמאמר אינו מאוזן או חוטא לאמת. אשמח לדעת מהן העובדות בנושא.

שימו לב לאבסורד המערבי

בעוד שאירגוני זכויות האדם המערביים פועלים כנגד הדיכוי של הנשים בעולם המוסלמי, ולחיזוק מעמד האישה במערב, כל מיני פרופסורים פונדמנטליסטיים לאיסלם, מתיישבים להם במערב, מקבלים אזרחות, פותחים אקדמיות לאיסלם=לעידוד האלימות והבורות.

מנסי

New member
אתה יודיע? נגיד משהוא!

אין בחוק האיסלאמי שויון בין האשה לגבר! זה לא מתוך שנאה לאישה! אלא מתוך כי לטובת האישה. יש בדת האיסאמי זכויות ומחויבות..זכויות האשה! 1..לשמור על האישה ולהאכיל אותה ולדאג לה לליבוש ושיעשה לה את כל המותר בדת אם ביכולתו...זכויות הגבר..1.שתעשה מה שהוא מבקש ממנה לפי הדת ושתשמור על הבית שלו ושתחנך את ילדיו על המושגים הטובים. الرجال قوامون على النساء... פירוש! הגברים הם אלה שחיבים לשמור על האישה ויעשו שיהיה לה רק טוב.. אני מוסלמי ויודיע מה זה אישה! ואל תעשו מכמה סוטים דוגמה לדת האיסלאמי....איך שיש ליהודים...ולא תזנה ..ולא תנאף ..ולא תרצח..ולא תגנוב..עד עשרת הדברות אבל יש כאלה עושים זנות ויש גם הגונבים ויש ויש ויש...יש גם למוסלמים..

loquado

New member
מנסי

גם ביהדות האורתודוכסית אין מעמד שווה בין נשים לגברים. אני משער שבימים שבהם ההלכה היהודית והמוסלמית התגבשו המציאות היתה די שונה, ומעמד חברתי היה מעורפל ולדעתי מבוסס הרבה יותר על כוח פיסי. הדבר המשמעותי בעיני בענייני גברים נשים הוא מה השתנה מאותם ימים לימים שלנו. אומנם אני לא חושב שהמהפיכה הפמיניסטית היא הכיוון הנכון אך בוודאי שהמניעה בחוק כלשהו מנשים לעשות דברים מונע מהם חופש בחירה בסיסי שאותו קיבלנו כבני אדם מהבורא עצמו.

00000000000

New member
"טובת האישה"...

הבעיה של המונח "טובת האישה" זה שלא כל אחד יסכים להגדרה של "טובה" כ: "טובה בדרך שהחליט הבעל לפרש את פרשנותו של פרשן דת מוסלמי". יתכן שהאישה המוסלמית רואה את טובתה בצורה אחרת. (וכל זה עוד מבלי לדון בשאלה האם יש הוכחות כי הדת המוסלמית היא הדת הנכונה היחידה)

שכוח

New member
נראה לי שלא הבנתם אותי!

מה היא הטוב לאישה? הטוב לאישה זה מה שהדת מרשה! נכון שתגידי אולי בא לה לצאת עם מכנסיים קצר בחוץ! כי טוב לה! אבל אני אומר הדת אוסר! ובזה כבר נהפך ללא טוב לה! הדת האיסלמי מנע את זה בכדי למנוע זנות ואם לא זנות? אז נאיפה!

עד כמה שידוע לי

הדת - ואין זה משנה לצורך הוויכוח אם זו הדת היהודית, הנוצרית או המוסלמית - מעולם לא מנעה זנות. הסיבה היחידה לקיומה של הזנות היא הטאבו החברתי בנושאי מין. כאשר אתה יוצר איסור חריף ומוחלט, אתה יכול להיות בטוח שהאיסור הזה יופר. התרבויות היחידות שבהן לא התקיימה הזנות (בעבר) הן דווקא אותן תרבויות שלא הטילו איסורים מסוג זה. ומדוע להטיל סגר דווקא על הנשים? הרי הדת היתה יכולה למנוע זנות גם באמצעות הטלת אותן המגבלות גם על הצרכנים... לי נראה שהדת פשוט הפכה לסוכנת ובאת כוחה של חברה פטריאכלית אשר משמרת את שלטון הטרור שלה על הנשים, על חירותן ועל זכותן לגופן, לבושן וחופש הביטוי שלהן.

למעלה