זכויות אחרי חופשת לידה

מצב
הנושא נעול.

nono1006

New member
זכויות אחרי חופשת לידה ../images/Emo24.gif

זכויות אחרי חופשת לידה

אני נמצאת כרגע בחופשת לידה ורציתי לברר : 1. התחלתי לעבוד בבנק במשך שנה כעובדת כח אדם ואחרי שנה נכנסתי להיות עובדת חברה. אם אני מתפטרת עקב החלטה לטפל בתינוק, האם אני זכאית לפיצויי פיטורין גם עבור התקופה שעבדתי ככח אדם או רק כעובדת בנק ? 2. כמה זמן אחרי פיטורין עקב החלטה לטפל בילד , יש זכאות לביטוח לאומי ? 3.אם אני מתפטרת עקב החלטה לטפל בילד, ובבנק מחלקים בונסים לעובדים עבור התקופה שבה אני עבדתי כעובדת בנק, האם אני זכאית לבונוסים גם אחרי ההתפטרות ?
בתודה

שיר ורד

New member
תשובות

זכויות אחרי חופשת לידה

אני נמצאת כרגע בחופשת לידה ורציתי לברר : 1. התחלתי לעבוד בבנק במשך שנה כעובדת כח אדם ואחרי שנה נכנסתי להיות עובדת חברה. אם אני מתפטרת עקב החלטה לטפל בתינוק, האם אני זכאית לפיצויי פיטורין גם עבור התקופה שעבדתי ככח אדם או רק כעובדת בנק ? 2. כמה זמן אחרי פיטורין עקב החלטה לטפל בילד , יש זכאות לביטוח לאומי ? 3.אם אני מתפטרת עקב החלטה לטפל בילד, ובבנק מחלקים בונסים לעובדים עבור התקופה שבה אני עבדתי כעובדת בנק, האם אני זכאית לבונוסים גם אחרי ההתפטרות ?
בתודה
תשובות
1. לפי הבנתי לא מגיעים לך פצויים בגין עבודתך בחברת כח אדם, בעבר הועלו בפורום טענות האומרות ההפך. 2. אני מבין שכוונתך לקבלת דמי אבטלה לאחר התפטרות. במקרה כזה יש להמתין 3 חודשים. 3. תלוי במדיניות הבנק. ישנם גופים ששוללים בונוסים גם מעובד שטרם סיים עבודתו, אך כבר התפטר או פוטר.

אם יורשה לי, דעה אחרת

זכויות אחרי חופשת לידה

בתודה
אם יורשה לי, דעה אחרת
א. אם קיבלת פיצויים עבור שנת העבודה הראשונה מחברת כח האדם הרי שאין כפל פיצויים. אם לא קיבלת תהיה זכאית לקבל פ"פ לכל תקופת העבודה שכן, החוק קובע, בין יתר התנאים לקבלת פיצויים, שעובד צריך לעבוד אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה, כך שקמה לך הזכות לפיצויי פיטורים. ב. אכן, 3 חדשים ג. אם הבונוס מחולק כהטבה בגין התקופה בה עדיין היית עובדת הבנק-אפשר שתהי זכאית לקבלו, אלא אם כן, יוחלט על ידי הבנק או יוסכם עם הועד כי זכאים לקבלו רק מי שעובדים בבנק ביום הענקתו, במקרה כזה לא תהי זכאית לבונוס.

nono1006

New member
3 חודשים ממתי ? מהתפטרות ?

אם יורשה לי, דעה אחרת
א. אם קיבלת פיצויים עבור שנת העבודה הראשונה מחברת כח האדם הרי שאין כפל פיצויים. אם לא קיבלת תהיה זכאית לקבל פ"פ לכל תקופת העבודה שכן, החוק קובע, בין יתר התנאים לקבלת פיצויים, שעובד צריך לעבוד אצל אותו מעביד או באותו מקום עבודה, כך שקמה לך הזכות לפיצויי פיטורים. ב. אכן, 3 חדשים ג. אם הבונוס מחולק כהטבה בגין התקופה בה עדיין היית עובדת הבנק-אפשר שתהי זכאית לקבלו, אלא אם כן, יוחלט על ידי הבנק או יוסכם עם הועד כי זכאים לקבלו רק מי שעובדים בבנק ביום הענקתו, במקרה כזה לא תהי זכאית לבונוס.
3 חודשים ממתי ? מהתפטרות ?

שיר ורד

New member
כן

3 חודשים ??
אפילו בגלל התפטרות בשל טיפול בתינוק ?? אפשר לברר את כל החוקים האלה ? תודה
כן
אלא אם כן תוכיחי לביטוח הלאומי כי לפני הלידה עבדת בשעות עבודה חריגות (הרבה שעות נוספות, משמרות לילה, מקום עבודה מרוחק מאוד) ואת נדרשת להמשיך ולעבוד באותן שעות.

מצב
הנושא נעול.
למעלה