זכאות סטודנט לאבטלה

מצב
הנושא נעול.

noga0

New member
זכאות סטודנט לאבטלה

זכאות סטודנט לאבטלה
רציתי לדעת האם סטודנט לתואר גבוה זכאי לדמי אבטלה (אשמח לקבל תשובה מוסמכת כולל התייחסות לסעיפי חוק רלוונטיים)

תשובה שאינה מוגדרת כמוסמכת.

זכאות סטודנט לאבטלה
רציתי לדעת האם סטודנט לתואר גבוה זכאי לדמי אבטלה (אשמח לקבל תשובה מוסמכת כולל התייחסות לסעיפי חוק רלוונטיים)
תשובה שאינה מוגדרת כמוסמכת.
אין שום דבר בחוק או בתקנות שמונע מסטודנט להיות זכאי לדמי אבטלה. אם מתקיימים בסטודנט תנאי הזכאות (צבירת תקופת אכשרה מספקת, התייצבות בלשכת התעסוקה ומוכנות לקבל כל עבודה מתאימה) - הוא זכאי לדמי אבטלה. יש מקרים שבהם ביטוח לאומי דחה תביעות סטודנטים לדמי אבטלה, מתוך טענה שאם מישהו לומד - אז הוא אינו "זמין" לעבודה, אבל זו טענה אידיוטית (לדעתי). לכן, אם יש סטודנט שביטוח לאומי דחה לו את התביעה לדמי אבטלה, רק בגלל שהוא סטודנט, בלי שהוכח שהוא סרב לקבל עבודה מתאימה שהוצעה לו, כדאי לאותו סטודנט לתבוע את ביטוח לאומי בביה"ד לעבודה.

fedex1

New member
תשובה קצת יותר מקצועית,

זכאות סטודנט לאבטלה
תשובה קצת יותר מקצועית,
כסטודנט למשפטים, אני יכול לומר לך שהרי זוהי טעות גמורה. סטודנטים בארץ, הינם טובים לשלם מס כעובדים, ולשלם מכיסם דמי ביטוח לאומי, אך סטודנטים אינם מספיק טובים על מנת לקבל דמי אבטלה. אם אתה חותם בלשכה- אסור אסור אסור שידעו שאתה סטודנט. למה? כי תאר לך מצב שבו כל סטודנט יקבל מהמדינה כל חודש דמי אבטלה. ככה כולנו נוכל להתרכז בלימודים רק.... קטסטרופה! מה לעשות- המדינה זקוקה לטיפול קוסמטי אחד או שניים ולא, אין שיטה בה יכולים לדעת אם אתה סטודנט או לא.

noga0

New member
מה אומר החוק?

תשובה קצת יותר מקצועית,
כסטודנט למשפטים, אני יכול לומר לך שהרי זוהי טעות גמורה. סטודנטים בארץ, הינם טובים לשלם מס כעובדים, ולשלם מכיסם דמי ביטוח לאומי, אך סטודנטים אינם מספיק טובים על מנת לקבל דמי אבטלה. אם אתה חותם בלשכה- אסור אסור אסור שידעו שאתה סטודנט. למה? כי תאר לך מצב שבו כל סטודנט יקבל מהמדינה כל חודש דמי אבטלה. ככה כולנו נוכל להתרכז בלימודים רק.... קטסטרופה! מה לעשות- המדינה זקוקה לטיפול קוסמטי אחד או שניים ולא, אין שיטה בה יכולים לדעת אם אתה סטודנט או לא.
מה אומר החוק?
תודה על התשובה. האם אתה יודע היכן בחוק יש התייחסות לסטודנטים והאם יש אבחנה בין סטודנטים לתואר ראשון ובין סטודנטים לתואר גבוה?

יוסאריאן צודק ברמה התאורטית

מה אומר החוק?
תודה על התשובה. האם אתה יודע היכן בחוק יש התייחסות לסטודנטים והאם יש אבחנה בין סטודנטים לתואר ראשון ובין סטודנטים לתואר גבוה?
יוסאריאן צודק ברמה התאורטית
אין חוק שאוסר. לצערי, זה לא ממש משנה את מה שקורה בפועל. הלשכות עושות המון בעיות לסטודנטית בבואם לחתום בלישכה. בפועל, זה לא כ"כ פשוט. אין ספק שיש קייס לסטודנט שיחליט לתבוע את הביטוח הלאומי על הסירוב שאינו כדין.

שיר ורד

New member
נראה לי שתשובתך כלל לא מקצועית

תשובה קצת יותר מקצועית,
נראה לי שתשובתך כלל לא מקצועית
מרבית הסטודנטים אינם זכאים לדמי אבטלה מפני שלא צברו תקופת אכשרה. גם סטודנט שצבר תקופת אכשרה בעבודה במהלך הלימודים או לפניהם, ימצה מהר מאוד את תקופת האבטלה שלו (רוב הסטודנטים הם צעירים וללא תלוים ולכן זכאים לתקופת אבטלה קצרה ביותר). אם הם גם יסרבו להשמה לעבודה, תקוצר עוד יותר תקופת הזכאות שלהם. מצד שני, אין לצפות שלשכות התעסוקה יתחשבו בסטודנט בשל היותו סטודנט ויתאימו את המועדים בהם יצטרך להתיצב בלשכה לתוכנית הלימודים שלו. כדאי לציין שחוק אבטחת הכנסה הגדיר במפורש כי סטודנטים אינם זכאים לאבטחת הכנסה, לו היה רוצה המחוקק להגביל סטודנטים מלקבל דמי אבטלה, היה קובע זאת במפורש. משלא עשה כן, אין כל סיבה הגיונית בשלה ישללו מסטודנטים את הזכאות לקבלת דמי אבטלה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה