זכאות לדמי אבטלה

מצב
הנושא נעול.

gaya45

New member
זכאות לדמי אבטלה

זכאות לדמי אבטלה
אבא שלי עכשיו באבטלה ומגיע לו עוד שלושה חודשים של דמי אבטלה מביטוח לאומי.היום הציעו לו משרה זמנית לשנה ,המשרה עצמה מתאימה לו וגם השכר בסדר ,אבל הבעיה היא שהוא כבר לא צעיר ויהיה לו קשה מאוד למצוא עבודה בעוד שנה והוא גם לא יהיה זכאי לדמי אבטלה כי הוא יעבוד רק שנה. השאלה שלי היא האם יש איזשהי דרך לשמור על הזכות של יתרת דמי האבטלה שעדין מגיעים לו היום(שלושת החודשים)בכדי שיוכל להשתמש בהם בעוד שנה כשיפטרו אותו מהמשרה הזמנית ,זה אפשרי או שאין שום דרך לשמור על הזכאות?

חיה לזר

New member
הזכאות לדמי אבטלה

זכאות לדמי אבטלה
אבא שלי עכשיו באבטלה ומגיע לו עוד שלושה חודשים של דמי אבטלה מביטוח לאומי.היום הציעו לו משרה זמנית לשנה ,המשרה עצמה מתאימה לו וגם השכר בסדר ,אבל הבעיה היא שהוא כבר לא צעיר ויהיה לו קשה מאוד למצוא עבודה בעוד שנה והוא גם לא יהיה זכאי לדמי אבטלה כי הוא יעבוד רק שנה. השאלה שלי היא האם יש איזשהי דרך לשמור על הזכות של יתרת דמי האבטלה שעדין מגיעים לו היום(שלושת החודשים)בכדי שיוכל להשתמש בהם בעוד שנה כשיפטרו אותו מהמשרה הזמנית ,זה אפשרי או שאין שום דרך לשמור על הזכאות?
הזכאות לדמי אבטלה
נבחנת לפי מספר ימי העבודה שאביך עבד בתקופה האחרונה בהנחה שאביך עבד מספר שנים לפני שהחל לחתום אבטלה בסיבוב הנוכחי אזי הוא יוכל לשמור על זכאותו ליתרת דמי האבטלה. אסביר את עצמי: במידה ואביך עבד, לפני שהחל לחתום אבטלה בסיבוב הנוכחי, מספר שנים רצופות אז הרי שהוא זכאי לחתום אבטלה. אם בסופו של דבר אביך יעבוד למעלה מ- 360 יום בשנה וחצי שיקדמו לחתימת האבטלה בסיבוב השני (או 300 יום אם הוא עובד יומי ולא בשכר), בניכוי ימי האבטלה שהוא קיבל מהמוסד לביטוח לאומי בסיבוב הראשון, הרי שהוא ימצא זכאי לדמי אבטלה גם ב"סיבוב השני". צריך רק לשים דגש על כך ששיעור דמי האבטלה ב"סיבוב השני" יגזר לפי השכר האחרון של אביך-העבודה שהוא מצא עכשיו שיהיה בהצלחה

שיר ורד

New member
נראה ליח שההסבר של חיה לא מספיק

זכאות לדמי אבטלה
נראה ליח שההסבר של חיה לא מספיק
ברור , לכן אנסה להסביר. ברגע שאדם אושר כזכאי לקבלת דמי אבטלה, זכותו לדמי אבטלה היא בתוקף למשך שנה, כך שאם מסיבה כלשהי יפוטר במהלך החודשים הקרובים לא תשלל זכותו לקבל את יתרת ימי האבטלה. לאחר תום השנה הנ"ל, הוא ידרש להוכיח תקופת אכשרה חדשה. תקופת האכשרה היא שנת עבודה מתוך שנה וחצי אחרונות (ליתר דיוק 360 ימי עבודה לעובד חודשי או 300 ימי עבודה לעובד יומי מתוך 540 ימים קלנדריים). אם הוא יעבוד שנה בדיוק, הוא כבר יצבור את מלוא תקופת האכשרה. גם אם יפוטר לקראת תום השנה, ילקחו בחשבון החודשים שלפני התחלת עבודתו, ואם הוא היה מובטל פחות מחצי שנה, עדיין תהיה לו תקופת אכשרה מתאימה.

מצב
הנושא נעול.
למעלה