זכאות לדמי אבטלה

בוקי21

New member
זכאות לדמי אבטלה

שלום רב, עבדתי במשך כעשר שנים במקום עבודה ובסיום עבודתי קיבלתי מכתב פיטורין, הגשתי תביעה לדמי אבטלה וחתמתי בשירות התעסוקה במשך כחודש וחצי עד שמצאתי עבודה חדשה. לאחר שבועיים במקום העבודה החדש עזבתי אולם הם מוכנים אפילו לתת לי מכתב פיטורין (האם יש לכך משמעות אחרי תקופת עבודה כה קצרה?) שאלתי העיקרית היא: האם אני עדיין זכאית לדמי אבטלה במסגרת תקופת האכשרה הקודמת? האם עליי להגיש שוב תביעה בביטוח הלאומי, או פשוט לגשת שוב לחתום בשירות התעסוקה? אודה על תשובתכם.

cוורנה1

New member
דמי אבטלה לאחר סיום עבודתך, אתה חוזר להרשמה באופן שוטף בשירות התעסוקה, לקבלת יתרת ימי הזכאות מתקופת אכשרה קודמת, אותה קבעת לשנה(12 חודשים)מיום ההרשמה הראשון. אין צורך בהגשת תביעה נוספת. ../images/Emo50.gif

בוקי21

New member
דמי אבטלה

תודה רבה על המענה המהיר. האם תוכלי להסביר מדוע באתר "המרכז הישראלי לצרכנות פיננסית" תחת הכותרת "תקופת אכשרה לצורך זכאות לדמי אבטלה" מופיע המידע הנ"ל: "יש לשים לב שסעיף זה מונע למשל ממי שקיבל דמי אבטלה, מצא עבודה ופוטר שוב לאחר פחות מ- 300 ימים, לבקש דמי אבטלה שוב (שכן הוא לא עבר תקופת אכשרה חדשה נדרשת)." מידע זה עומד כביכול בסתירה לתשובתך ועל כן אני מבולבלת... תודה.

cוורנה1

New member
דמי אבטלה צריך לקרא נכון את הכתוב, שכן יש דקויות שצריך להבין... ההתיחסות שהבאת היא למי שמימש את מלא זכותו לדמי אבטלה, ולכן עליו לצבור מחדש תקופת אכשרה נוספת. קיראי בהרחבה בנושא: אבטלה - תביעה חוזרת לדמי אבטלה ../images/Emo50.gif

למעלה