זיתים כבושים
מתכון: זיתים כבושים רכיבים: ל-1 ק"ג זיתים - 100 גר' מלח או להוסיף מלח עד שביצה טריה צפה על פני המים פלפל חריף שום הרבה פרוסות לימון שמן זית מים אופציות תיבול נוספות: גרגרי הל מקלות קינמון . אופן הכנה: לדפוק את הזיתים או לחרוץ אותם עם סכין. להשרות את הזיתים במי מלח (לא הרבה מלח) ליומיים שלושה בלבד. לשטוף כל יום. לכבישה: לסדר שכבת זיתים ומעל פלפל חריף, שום , לימון וחוזר חלילה. להוסיף מלח בהתאם לכמות הזיתים. למלא במים. להוסיף למעלה שמן זית ולהקפיד שלא יווצר מירווח בין הנוזל לפקק. להשהות שבוע בשמש ואח"כ כחודש בצל. אפשר להשהות פחות אבל אז הזיתים יותר מרירים. כדאי לעשות בצנצנות קטנות כי לאחר הפתיחה צריך לשמור במקרר. הערות: מנה"ע גזאל מקור המתכון: נרשם ע"י ווין תו הופק על-ידי תוכנת מטעמים 2001 גרסה 1.1.2