זילוף קרם (קצפת) יציב???

זילוף קרם (קצפת) יציב???

שלום לכולם, רציתי לדעת אם יש לכם מושג איך מצפים עוגה ומזלפים בקרם על בסיס קצפת (ולא קרם מחאה) שישאר יציב וקשה בעיקר בחום הזה . ראיתי עוגת יומילדת שהיתה מצופה בקרם שהיה כל-כך חלק, כמעט כמו בצק סוכר, על הקרם היה ציור משוקולד וקרם (אולי רויאל) ומסביב זילופים (כוכבים). היתי בטוחה שזה קרם חמאה, אבל היה לזה טעם של קצפת. האם מוסיפים ג'לטין?? הבת שלי לא אוהבת בצק סוכר והיא רוצה ציפוי קרם, וזה נראה לי יותר טעים לילדים מקרם חמאה. תודה על העזרה רונית
 

נטעים

New member
רעיון לקרם

אם את רוצה קרם על בסיס קצפת אז את חיבת להסמיך את הקצפת שתהיה יציבה ויהיה לך קל למרוח אותה חלק לשמנת המתוקה אפשר להוסיף זלטין אבל אני לא אוהבת את זה ומי שלא ממש יודע לעבוד עפ זלטין ישאר טעם ויהיה קשה להחליק את הקצפת אני משתמשת האינסטנד פודינג וניל כף גדושה על כל מיכל של שמנת מתוקה ואז להוסיף פחות סוכר כלומר כף אחת בלבד לערבב הכל ביחד ואז להקציף כמו בשמנת רגילה אם אתרוצה שהקרם יהיה יותר עמיד את יכולה לערבב 1מיכל שמנת מתוקה 1מיכל ריץ להקצפה (לא הקצפת של תלמה אלא ריץ שהוא יותר משובח) 2 כפות אינסטנד פודינג וניל ושוב להקציף יחד עד שיציב לא מרגישים שהקרם הוא עם ריץ בקשר להחלקה לעבוד עם פלטה לחלק האליון ואז לעבור לשוליים ולהחליק עם קלף בסוף לזלף מה שרוצים
 
קודם כל, תודה על התשובה, חוץ מזה,

רק שאלה, הפודינג לא מוסיף טעם וניל?? ואולי קצת צבע צהוב? מעולם לא השתמשתי בריץ? זה בדיוק כמו שמנת? מה הוא נותן? יותר עמיד מבחינת יציבות או מבחינת התקלקלות? ואם ג'לטין, אז כמה? בעצם היו לי כמה שאלות....
תודה רונית
 

Royal Icing

New member
פודינג וניל לבן, אם רוצים להוסיף

צבעים אפשר עם צבע מאכל או עם פודינג צבעוני (תות יהיה ורוד ויש גם תכלת רק אני לא זוכרת איזה טעם) לדעתי ריץ' טעימה מאוד, תמיד יוצאת קצפת יציבה ממנה. מטעמי קשרות אני משתמשת בה לעוגות פרווה. אני רק לא בטוחה אם הפודינג יכול להחזיק עליו ציור שוקולד.
 

נטעים

New member
תשובות

הכמות שאת מוסיפה היא ממש קטנה כך שלא יהיה טעם וניל ולא יהיה צבע הוא ישאר לבן אבל המיצבים שבפודינג יתנו יציבות את יכולה לצבוע את הקרם הזה בצבעי מאכל בזמן ההקצפה היתרון של ריץ חוץ מזה שהוא פרווה הוא לא נשבר ואפשר להקציף הרבה והוא ממש יציב לכן לפעמים כשאני זקוקה לקרם יציב אני מערבבת יחס של 1:1 שמנת מתוקה וריץ אם עובדים איתו נכון לא מרגישים בהבדל לעבוד עם זלטין זו קצת בעיה ממיסים כ 5 ג זלטין במים קרים מכניסים ל 3 שניות למיקרו מקציפים את השמנת בדקה ליפני הסוף יוצקים את הזלטין בזרם דק לתוך הקצפת תוך הקצפה
 
תודה רבה לשתיכן על התשובות, אני

אנסה....אני מניחה שאם רוצים לקשט ברבי רק בזילוף זה גם יעבוד, נכון? שוב תודה, רונית
 

Royal Icing

New member
מנסיון יעבוד ויהיה מקסים !!! עשיתי

בדיוק באותה דרך לפני שהוודעתי לבצק סוכר
 
למעלה