זיהוי: איך קוראים למטפס שבתמונה?

זיהוי: איך קוראים למטפס שבתמונה?

נאמר לי שהוא פורח בצל, קניתי שניים וזה אכן נראה כך. רוצה לקנות עוד, אז איך קוראים לצמח, מי יודע בבקשה? כמו כן, האם הוא ירוק תמיד, ועד מתי הוא פורח (הוא פורח אצלי בעציץ כבר חודשיים לפחות.) תודה מראש, שבת שלום.

טסונמי1

New member
לדעתי זו דיפלדניה למרות דמיונה

הרב למנדוילה ואגב ניתן לעצב אותה גם כשיח [עים גיזום נכון]

טסונמי1

New member
גם לצל מלא אים כי לדעתי הפריחה

תהיה דלילה יותר גם המנדוילה מתאימה לצל

crazyflower

New member
מנסיוני לא פרחו בצל

האם נסיונך אחר? אולי משהו אחר לא תקין?

bel011

New member
אצלי פרחה בצל....אם יורשה לי

אבל כל שנה פרחה פחות משנה קודמת והשנה....נרקבה בחורף ונפחה נשמתה.

crazyflower

New member
כמה זמן לקח לה להחזיר נשמתה לבורא?

אצלי פרחו שנה ראשונה (לטעמי עוד ממה שעשו לה במשתלה) שניה שנייה - פקקט אבל עדיין חיות ויש טיפונת שמש לדעתי היא צריכה הרבה יותר

bel011

New member
החורף זה קרה....נרקבה וזהו...אחרי

שנתיים. גם אצלי בראשונה פרחה יפה. החלטתי שאני לא אוהבת אותה,נראית קצת פלסטיקית...לא קונה יותר

shlumbergera

New member
טסו',דיפלדניה ומנדווילה = אותו צמח:

הנה קישור לאתר שמספר על שני השמות והתפתחותם + ההתפתחות של הצמחים.

טסונמי1

New member
מיבחינה בוטנית שניהם מנדווילות

הדיפלדניה בעלת עלים קשים וקטנים יותר היא פחות מטפסת מהמנדוילה [לכן מתאימה גם לעיצוב כשיח] ויש הבדל בגוון הניצנים בחלק התחתון

../images/Emo51.gifתודה רבה לטסונמי ולכולם

הדיפלדניה הנזכרת לעיל (יש לי שני שיחים בנתיים, עתה אלך לחפש נוספים) ממוקמת אצלי בצל מלא, בעציץ גדול, על קיר הבית הצפוני. קניתי את הצמחים לפני כמה חודשים, בזמן הקנייה הם היו בפריחה ונראו לי מקסימים, ועד עתה הם פורחים, פריחה די רבה יחסית לגודל הצמח ולא נראים סובלים, למרות התנאים הלא קלים (צל מלא ורוח לפרקים). כזכור (או שלא כזכור) - אני מחפשת שיחים וצמחים שפורחים זמן רב ככל האפשר, אך בתנאי צל מלא עד חלקי, היות ומרבית הגינה שלי היא מוצלת ברוב שעות היום, בעיקר בחורף כמובן. כבר שאלתי אתכם בעבר על צמחים פורחים בצל, אני יודעת שזה בעייתי, אבל זו בדיוק הבעיה שלי: אוהבת מאוד פריחה, ויש לי מעט שמש לרשותי (ולרשות צמחי)... רעיונות נוספים לצמחים פורחים בצל, עמידים, רב שנתיים וחד שנתיים - יתקבלו בברכה ובתודה.

נ.ב. - באותו ענין: בקופה../images/Emo20.gif

מה אתם יודעים על הצמח הזה >>>> ששמו "בקופה"? שיח קטן ומשתלשל, בעל פרחים לבנים קטנים וחינניים, קניתי בוונדי עד הלום מספר צמחים, שתלתי באדנית קטנה ושמתי על אדן חלון שנמצא ליד הדיפלדניה, כלומר, בתנאי צל מלא. כל זאת מפני שכתוב היה ליד הצמח: "פורח בצל מלא עד חלקי" או משהו כזה. שאלתי אליכם: הוא פורח כעת, אז עד מתי הוא יפרח? האם הוא אכן ימשיך לפרוח בצל? תודה.

crazyflower

New member
הפריחה בצל מלא הולכת ודועכת

לעיתים יש גל נוסף באביב בשמש חורפית - היא חוגגת בקיץ - נראית זוועה או מתה משתמשת בה כעונתית לשמש חורפית היא מקסימה ונהיית ענקית לצל חלקי את יכולה לנסות מרווה הדורה פריחה כרבולתית גדולה מרשימה יש הרבה צבעים הנפוץ ביותר - אדום עז במקרים של צל מלא אני לא נלחמת עם צבע עושה הרבה הרבה ירוק ושמה נקודות צבע במקומות אסטרטגים עציצים עם רקפות בחורף בושמת בקיץ ועוד שטויות מפונקות יותר או פחות הצבע מפני שמועט בולט על הירוק ובא לידי ביטוי במלוא הדרו

תלתליפז

New member
אצלי הוא נמצא בחלון המזרחי

מקבל קרינה ישירה אך לא חזקה עד לפני הצהריים. צומח יפה ופורח. עושה קולות שטוב לו.

גינה לי את כנראה קצת שכנה

כי גם אני קרובה לוונדי עד הלום אז אם אנחנו באותו אזור אגיד לך שהפריחות הכי יפות שני מקבלת בצל מלא הן של רקפות, בגוניות ,בשמת . את הבקופה שמתי תמיד בחצי צל ( שמש של בוקר או של אחה"צ) והיא מצליחה לי מאד ( לא ניסיתי בצל מלא)

י ע רה

New member
יפה אבל -חיים קצרים

לטעמי-אכזבה. גם אני מחפשת כל הזמן איך לחדש אזור גדול של צל מלא. עד היום לנושא הצבע רק בשמת אין כמוה- ואם מדי פעם צריך לחדש לא נורא. גםנהנית מאוד בעונה מפרימולות. עם בגוניה לא הצלחתי עד היום לצערי.

טסונמי1

New member
תוסיפו לרשימת הפורחים את

היעקובינה -הרואליה והקוציץ הרך כולם יפרחו בצל מלא

למעלה