זטואיצ'י

siziphus

Active member
זטואיצ'י ../images/Emo188.gif

אתמול צפיתי בסרט של טקאשי קיטאנו, זאטואיצ'י. מזמן לא נהניתי כל כך! הסרט משלב מספר סיפורים שארוגים יחד כמו מעשה קליגרפיה יפני. הסיפור הקושר הוא של מעסה זקן ועיוור, שנודד עם מטהו מכפר לכפר. המעסה הוא דמות מסתורית שאיש אינו יודע מאין מגיע ומה ההיסטוריה שלו. מה שאנו רואים הוא שהוא אמן בחרב (המוסתרת במקלו) בעל יכולות מופלאות להילחם ולשסף את אויביו למרות מוגבלותו הפיזית. הסרט בנוי כמו מערבון, עם מטיבים של הזר המסתורי המגיע ומציל את העיירה מכנופיית מושחתים. יש בו אלמנטים ושאלות על מיניות, נקמה, מוות, נכות, וכד'. כל כך הרבה צבעים, כל כך הרבה יופי. אפילו המוות נראה אסתטי בסרט (ואולי זו בעייתו היחידה). מומלץ. לא קוראסאווה אבל עדיין חוייה מענגת.

ohadk

New member
מסכים בהחלט

נכון אמרת שהוא לא קורוסאוה אבל הוא בהחלט מבמאי יפן המובילים כיום אם לא המוביל שבהם . בהחלט סרט מומלץ .

Raffael

New member
אז עוד המלצות על סרטים.

אף במאי ואף סרט לא עשה לי בשנה האחרונה, מה שעשו לי שני סרטים של צ'אן ווק פארק: 1. Oldboy (ידוע בארץ בשם "שבעה צעדים". 2. Boksuneun naui geot (Sympathy for Mr. Vengeance ) אין להם קשר ישיר לאמנויות לחימה. סתם שני סרטים שנוגעים בשלמות לדעתי וחוויה מטלטלת, פשוטו כמשמעו. בראשון, היתה סצנה שגרמה לי לחשוב על הפורום ולחייך: גיבור הסרט מתאמן בלחימה לגמרי לבד, במשך 15 שנים. בהזדמנות הראשונה הוא בודק את הידע שלו בקרב רחוב מול 5-6 יריבים ושואל את עצמו אם תנאי האימון שלו יכולים להתגלות כיעילים. את התשובה תראו בעצמכם בסרט, כמו גם סצנה נוספת, ששוב מעלה את אותה שאלה.

חובבן

New member
"שבעה צעדים" הוא (לדעתי) סרט נורא

סרט שכל מטרתו לעורר בחילה בצופה, ואת זה (אומר לזכותו) הוא עושה טוב. מה המסר? מה למדנו? אני לא מצפה לצאת מכל סרט עם תובנה לחיים, אבל עם יוצר משתמש בתותחים כאלו כבדים , אני מצפה לערך מוסף. הסרט מתענג על הסטיות שלו. פורנוגרפיה.

NetaSher

New member
מה שנורא בסרט זו לא האלימות

הפיזית, אלא נפשית ומנטלית. לפני הסרט טענתי שאני יכולה לסבול הכל בסרטים - little did I know... הבעיה היא שאין קתרזיס. אני לא רוצה לכתוב ספויילרים, אך אין ספק שזהו סרט שלעולם לא אשכח...

Raffael

New member
אז נסי את השני עליו המלצתי.

לדעתי הוא אף קשה יותר, בריבוי רגעים כאלה של ציפיה להנחה קטנה, להקלה רגעית, לקתרזיס כלשהו ובתגובה של הבמאי, שהיא תמיד גרועה יותר מכל מה שתצפי לו. אין ספק שהאלימות הפיזית אינה הענין ויש לא מעט סרטים אלימים לא פחות, שלא מזיזים שום דבר בפנים. כאן זה בדיוק ההיפך ואם משהו לא זז בפנים, זה רק בגלל שהבמאי מחזיק לך את זה בכל הכוח כשהוא אוכל אותך. לדעתי, מעורר הערצה.

shirygo

New member
שבעה צעדים - זה הסרט הקוריאני ההזוי

שבקושי מבינים מה הולך שם? (זה שהשתחרר מהכלא אחרי מספר שנים ואז כולם הרגו שם אחד את השני?)

ohadk

New member
לגבי ה1

לגבי הראשון מסכים בהחלט . סרט איכותי אמנם קשה לצפייה בקטעים מסויימים ... לגבי ה2 - איזה סרט זה בדיוק ? איך נקרא באנגלית או עברית ?

Raffael

New member
באנגלית וקוראנית (?) כתבתי. בעברית

ראיתי אותו תחת השם "שלום לנוקם". לא יודע אם הוקרן בארץ.

Tonjin

New member
כתוב לא?

הראשון (שבעה צעדים): Oldboy של הבמאי Chan-wook Park. שחקנים Min-sik Choi, ו-Ji-tae Yu השני: Boksuneun naui geot או Sympathy for Mr. Vengeance (שם הסרט במערב) , שחקנים Kang-ho Song ו- Ha-kyun Shin

למעלה