זו רק אני?
יציאה מהארון

גוליגל

New member
זו רק אני? ../images/Emo18.gif יציאה מהארון

תגידו - זו רק אני? שבכל ערב שצריך להכין ארוחת ערב, נלחצת. מה אכין עכשיו לילד אחד ולאמא שלו, שיהיה הגיוני בכמויות (פשטידה שתספיק לחודש - לא הגיוני
, גם למקפיא יש מגבלות), שיתקבל בברכה, שלא אמצא את עצמי בולסת שאריות ומשמינה... וכמה כבר אפשר להכין חביתה
שקוראת שרשורי מתכונים (למשל בדף הזה ממש...), שומרת בפייבוריטס, ויודעת ש-99 אחוז סיכוי שלא אכין שום דבר מזה? שבסופי שבוע שמחה ללכת למשפוחה, בין השאר כי יש שם אוכל (|אייקון מסמיק|). שאת הארוחה החמה שכן אוכלים בבית בסופ"ש, האיש מבשל (אני בינתיים עם הילד, במקום להיפך. ובינתיים הוא משתכלל כבשלן ואני להיפך). שחרדה שמא בייגל-טוסט יהפוך להיות עיקר תזונתי למשך שנתיים
, עכשיו שאני יוצאת מחממת ההיי טק, ובה ארוחות חמות מדי צהריים, לאוניברסיטה. זו רק אני? (ודוקא תכניות בישול וחנויות בישול אני אוהבת. תיאורטיקנית
)
 
דוקא א.ערב מלחיצה אותך?

אצלנו התפריט בערב קבוע, פחות או יותר (נכון לעד אתמול. מאחר והכפתור תאכל ממחר בצהרים אוכל צמחוני בגן, הארוחה הבשרית שלה תעבור לערב). תפריט הערב כלל: לחם/פיתה ביצה (קשה/חביתה/מקושקשת) סלט/ירקות חתוכים (עגבניות ומלפפונים) גבינה צהובה 2 סוגי גבינה לבנה (קוטג' וגבינת עיזים למריחה) חומוס (לפעמים, הכפתור לא משתגעת על זה) אבוקדו (בעונה) סרדינים (לפעמים) זיתים
 

גוליגל

New member
ערב מלחיץ כי צהרים לא על אחריותי../images/Emo3.gif

ניסיתי ארוחות ערב לפי תפריט דומה לשלך במשך כמה ימים, נראה לי שזה לא הלך טוב. נשארתי עם נתחי חביתה ועם ירקות חתוכים שלא נגעו בהם. לא שמפריע לי לגמור את הירקות החתוכים אחריו, אבל אני מרגישה דבילית, להכין ביצה, לחתוך ירקות ולמרוח לחם והכל, כשאחרי 2 דקות הילד מודיע "נגמרה הארוחה", ואני נשארת עם שולחן מלא דברים (לא משנה שרובם חוזרים למקרר). דוקא כל פעם שאני חושבת על הזמן שבו אצטרך להכין ארוחות חמות, יש לי מין פנטזיה של עצמי, קורצת המון קציצות, אופה ירקות ופשטידות, ומקפיאה ציר עוף כמובן, והכל בסינר מצוייץ ובמטבח נקי להפליא (וכמובן בלי ילד בסביבה). א-ש-ל-י-ו-ת
.
 

דש1דש

New member
אז אני נותנת בהדרגה

לא שולחן מלא - קודם כל הביצה - רעבים אז אוכלים את רובה. ואז ירקות (שאצלי תמיד נגמרים
) ואז יוצאות הגבינות. לפעמים במקום כל זה אני מכינה שקיתשל רביולי - וזה נטרף. אין מצב שישאר
חבל....
 

גוליגל

New member
איך בהדרגה? כל פעם את מביאה משהו?

או שיש אצלכם מלצרים?
אני מעדיפה שאיתמר ילמד לאכול מצלחת נורמלית, שיש עליה ביצה וקצת ירקות ולחם וזיתים וכאלה. גם יותר כיף לגוון בביסים, לא?
 

דש1דש

New member
מלצרים = אני ../images/Emo3.gif לא ברור?

בהתחלה אוכלים מה שחשוב לי, היתר על השיש / במקרר כשאכלו מספיק (ךאו דוקא סימו) אני מביאה עוד דברים. עודף היצע מבלבל ועלול לגרם לאכילת דברים שיסתמו את התאבון ע:ח מה שחשוב לי. כשרעבים אוכלים גם דברים שפחות אוהבים
 
מטבח של פוטרי בארן

עם וילונות כאלו עד אמצע החלון של לורה אשלי. ככה בדיוק, אבל ב-ד-י-ו-ק אני מדמיינת אותך...
 

אלהלי

New member
בשביל זה צריך כלב

כדי שיאכל ביצים אורגניות מושקעות בצורת חביתה רצוי עם פרצוף. דוקא בימים האחרונים אחרי חודשים של נזסיונות פתאום אצלינו היא אוכלת חביתה וקצת סלט (אולי שיטת העז שולחים את הילד לאכול אורז ולחם מלא בגן אנטרופוזופי ואז הוא מבין שחביתה בבית זה לא נורא) האמת שהרבה ילדים ולא רק הדוגמנית שלי כשהם אוכלים צהרים כמו שצריך +ארוחת ארבע הם לא מתחרעים על הארוחת ערב.. ואני דוקא כן בעד שיטת השלבים של דשדש
 

רוית ב

New member
הכי מצחיק שהילדים תמיד

אבל תמיד רוצים את אותו הדבר כליום ניסיתי להשתכלל גם והיו לי רעיונות יפים אפילו שנדחו בבוז רב אצלינו נצמדים כל יום לאותו התפריט (שכבר בא לי להקיא ממנו) בלי שום רצון מינימאלי לשינוי קל שבקלים אפילו את הסדר אסור לשנות לכי תביני... חבל על המאמץ שלנו ילדים אוהבים הכל אותו הדבר כנראה בעיקר בגילאים הקטנים - אפילו הגננת של נדבי העזה יום אחד לשנות את הכריך של 3 בצהריים במקום שוקולד למריחה ריבה וכל הילדים דחו את המנה בבוז ראוי לציון.. מצחיק אבל מציאותי אל תקחי ללב או לכיריים.
 
מארוחת ערב אני לא מתרגשת

גם אצלינו התכולה די ברורה ואם אין מצברוח מיוחד לגיוון אנחנו אוכלים ביצה עם סלט (משתדלים להכניס עוד ירקות פרט למלפפון ועגבניה) ולחם. לפעמים כשאני לבד וקשה לי אני עושה טוסט ומוותרת על הירקות. לעומת זה, בארוחות צהרים (סופי שבוע וחופשים) אני רוצה לגוון ואני מחפשת מתכונים קלים להכנה וטובים. הבעיה היא שאני אף פעם לא זוכרת מי פרסם מה ואיפה ואין לי את המתכונים כשאני צריכה אותם.
 
ולמען הסר ספק

ארוחת ערב "סטנדרטית" של ביצה, סלט ולחם הן רק כשאני אחראית על האוכל. ליאור הרבה יותר יצירתי ממני ובכל פעם הוא מביא הברקה אחרת. כך גם כשהוא אחראי על ארוחת הבוקר (90% מהבקרים). הוא עושה ארוחות בוקר... יאמי יאמי...
 

מרב.

New member
גולי, ומה עשית עד עכשיו?

ומה איתמר אכל עד עכשיו? אני לא בעד תפריט קבוע מדי, אבל לא רואה בעיה עם חביתה מדי ערב. אני מגוונת את החביתות- מקושקשת סתם, מקושקשת עם בולגרית ו/או קוטג', חביתה עם בצל, עם נקניק (שוס!!) או עם שניהם (נטרף בלי להשאיר פירורים). חוץ מזה, יש מבין המבחר הבא: פיתה או לחם מרוחים בטחינה גולמית, חומוס או גבינה, פרוסת גבנ"צ, פרוסת פסטרמה, לביבות גבינה של רומי ^^, קציצות טונה (האמת? הוא לא נוגע. אני טורפת אותן לבד..) ולפעמים אני נותנת בערב ארוחה חמה- פסטה או אורז. אצלי אין הרבה ביקוש לירקות חיים, לצערי, אבל פה ושם זה קורה- כאשר הם מתובלים היטב בשמןזית, מלח ולימון. עוד מאכל טעים שנטרף בכל הזדמנות ע"י כל ילד בגילאי 1.5-40 (אלו הגילאים שמגיעים אלינו הבייתה..): ולקחים פיתה, חוצים לשני העיגולים הגדולים, ואז כל עיגול חותכים לארבע, כך שיש לך 8 רבעי פיתות שטוחים- קפיש? את טובלת אותם בקצת שמן זית (אני מזליפה מלמעלה), מפזרת זעתר, מכניסה לתנור/טוסטר אובן לכמה דקות (שיהיה טוסטי כזה) ואוכלת- לבד, עם קוטג' מלמעלה או טחינה או חומוס- זה מעדן. נטרף.
 

מרב.

New member
ואיככה שכחתי??

תירס. תירס חם, תירס קר, תירס בגרגרים או בקלחים. הקורן מלקט אותם ומעביר בשקיקה לפיו. אם הוא לא אכל טוב ואני רוצה למלא את כרסו, זה האמצעי. גם אפונה- אבל כמה דרגות אחר כך.
 

גוליגל

New member
מה שעשיתי עד עכשיו...

יש ימים בהם עשיתי ארוחת חביתה (או עין, הלאה שפעת העופות!), ירק חתוך או סלט, לחם עם חומוס-לבּנֵה-סלטכרוב-פסטרמה. ולפעמים אפונה או תירס. הילד לפעמים אוכל את הביצה, לפעמים לא, מנקר בסלט, אוכל לחם עם משהו. אמא שלו גומרת את הביצה שלו, את הסלט (זה בריא, לא?), אוכלת כמובן לחם בינתיים בעוד הוא משחק עם מה שנשאר. הכל אורך 10 דקות גג. יש ימים בהם אני מחליטה לגוון ועושה פרנץ' טוסט, או פסטה כלשהי, או פיצת ילדים מבשלים, או דיסת סולת, או לביבות תירס... וברוב המקרים האלה הוא אוכל עוד פחות (ואני עוד יותר
). ויש ימים שאנחנו אוכלים עם חברים ואז פתאום הוא מגלה קיבולת, ואז החברות שואלות אותי על מה אני מתלוננת בפורומים
 

chompi1

New member
לא רק את

גם אני כמוך וגם אני מדמיינת את עצמי כמו עקרת בית (נואשת?) עם הסינר מכינה קציצות. זה נשאר בדימיון כי כל דבר במטבח שקשור לאוכל לוקח לי ימבה זמן ויוצא לא משהו (חוץ מאפייה, בזה אני דווקא טובה). כשאני מכינה ארוחת ערב (או בוקר, אם הוא בבית) שכוללת חביתה, ירקות, גבינות וכו', אני מרגישה ממש משקיענית. לשירה אני עוד משתדלת להכין אוכל טחון טרי, אבל גם פה יש התרשלות רצינית. מזל שהיא נכנסת לגן ושם תאכל כמו שצריך. מזל שיש לי שף חובב בבית שעושה אוכל מצויין, מהשאריות שיש בבית, ב- 10 דקות עבודה. המסכן חוזר מהעבודה ישר למטבח, אחרת המשפחה שלו תרעב...
 

אפרסקה

New member
we love you Guli ../images/Emo24.gif

מעקרת בית נואשת אחת לשניה - קבלי חיבוק גדול של הזדהות - גם אצלי אוכל חם וטעים יש בעיקר כשהאיש מבשל...וגם אני מפנטזת על ארוחות בריאות מדוגמות ותוהה אם זה אי פעם יקרה... מכיוון שענבר היא אכלנית מאוד קטנה, גם ארוחת הערב שלנו בהתאם. אז זה יכול להיות כמה כפיות קוטג' ופרוסה וקצת עגבניה, זה יכול להיות חביתה עם קצת ירקות (ירקות אחרי החביתה כי אם לא היא לא תאכל כלום, היא צריכה שיטת הפרד ומשול), כריכים אני מנסה אבל היא בדרך כלל רק מנקרת מהם. כשבא לי שתכניס לפה משהו ממש "כבד" אז הולכים על דייסת דגנים ופירות של סימילק שהיא אוהבת ולי יש עוד סטוק שלם במזווה. מה שכן עכשיו מהגן היא חוזרת קצת יותר רעבה אז אולי נצליח להאכיל אותה סופסוף קצת יותר. כשהאיש משקיע אז יש קציצות ברוטב אדום של בירה (יאמי יאמי) או תפוחי אדמה ובטטות אפויים (יאמי יאמי יאמי) ואם אני קצת משקיעה אז יש סוגי פסטות למיניהן (גם אני אוהבת את שקיות הרביולי של לורנצו אבל ענבר לא מאוד מתלהבת וזה די יקר, אז פעם ב...) בקיצור מזל שיש סבא וסבתא ביום שישי
 
עזבו לורנצו...לכו על פסטה נונה של

מחלבות "גד". לורנצו תעשייתי וממש לא טעים בעיני. רק המלצה
.
 
למעלה