זורקת את הכפפה לורד: סדנאות בחיפה

שיגריס

New member
זורקת את הכפפה לורד: סדנאות בחיפה

לפני מספר שבועות התעניינתי במלון "דביר" בחיפה לגבי סדנאות בשעות הערב בתחום הבישול והאפייה. מלון "דביר" מהווה גם בי"ס למלונאות בשעות הבוקר ולכן ראיתי לנכון לברר דרכם את נושא הסדנאות בשעות הערב. שוחחתי פעמיים עם מר משה ויסוצקי והבנתי שהוא המנהל המקצועי של הקורסים בביה"ס "דביר" והוא הסביר לי שכרגע המקום בשיפוצים ולכן, אם תתקיימנה סדנאות בשעות הערב - הן תיפתחנה רק בסוף אוגוסט-תחילת אוקטובר. מר ויסוצקי ביקש ממני להעביר לו רשימת נושאים אשר מעניינים אנשים באזור הצפון (אשר יהיו מעוניינים ליטול חלק פעיל בסדנאות) בתחומי הבישול והאפייה. מאחר והבנתי שהסדנאות לא יכולות להיות חלביות כי המקום שומר כשרות ואין בו כרגע מטבח חלבי גדול דיו לאכלס סדנא שלמה - החלטתי שאין לי עניין רב בסדנאות הללו (בתור צמחונית) אבל אני משוכנעת שיש אנשים שיתעניינו בהן, ברגע שתיפתחנה ולכן רשמתי לעצמי רשימת נושאים נבחרים. ברצוני להעביר את המשך הטיפול בנושא ללורד - מנהל הפורום (אם יש באפשרותו, כמובן), על-מנת ליצור אלטרנטיבה בתחום זה לתושבי הצפון. את הרשימה שהעליתי על הכתב אעתיק בהודעה הבאה. כתובת המלון היא: רחוב יפה נוף 124 והטלפון הוא: 8389131-04.
 

שיגריס

New member
והנושאים שהעליתי:

1) אפיית לחמים מסוגים שונים ושימוש בסוגי שמרים שונים (יחס כמויות בין שמרים טריים לשמרים יבשים). הכנת חלה, פוקאצ´ה וג´בטה, לחמניות 2) עוגות שמרים: בצק שמרים לעוגות קראנץ – עוגת שמרים קלועה (סגורה ופתוחה) במילויים שונים, עוגת קוגלהוף, עוגת בבקה, 3) הכנת בצק עלים ובצק שמרים דפוף להכנת קרואסונים ודניש, מאפי בצק-עלים 4) פסטה: הכנת פסטה ביתית במכונת פסטה, מילויים מעניינים לרביולי וטורטליני, רטבים שונים לפסטה 5) אוכל איטלקי – אנטיפסטי, 6) מרקים: מרקי צ´אודר מוקרמים, ציר ירקות וציר בקר 7) דגים 8) קישוט עוגות: שימוש ב-RFM/ROYAL ICING, מרציפן, פונדנט, מסרקים 9) טארט/פאי: בצק פריך מתוק כבסיס לפאי, סוגי מילויים שונים – מלוחים ומתוקים, ביניהם קרם שקדים, קרם פטיסייר, קרם לימון ומרנג וכו´ 01) קונדיטוריה: עוגות טורט (רגיל וקקאו)/ מסה קרה ומסה חמה, 11) עבודה עם חלבונים: מרנג (מרנג איטלקי, שוויצרי ורגיל), סופלה (סופלה חם ו"סופלה" קפוא) 12) סדנת ירקות 13) גורמה דיאטטי 14) ארוח במסיבות/Finger Food– : מאכלים המוגשים במנות קטנות לאירוח עבור כמות גדולה של אנשים 15) עבודה עם בצקי פילו ו"שערות" קדאיף (בקלאווה, כנאפה) 16) סדנת סכינים (הכרת סוגים שונים של סכינים ואופן השימוש בהם) + הכנת מאכלים בסדנא תוך שימוש בסכינים
 
כל הכבוד על הדאגה לחיפאים../images/Emo70.gif

אני איתך בשא ובמים (כל עוד זה בחיפה)
ארנון
 

angel10

New member
../images/Emo57.gif"חיפה חיפה עיר עם עתיד"

אתכם באש ובמים- מעוניינת מאוד להצטרף!!!!
 

michal24

New member
גם אני אשמח

ואשמח גם אם תהיה סדנא כלשהי בנושא שיטות הכנת בשרים או משהו כזה
 

cookiem

New member
../images/Emo176.gif jחיפה

בתור משהי שהיא גםחיפאית וגם צמחונית אבל בשלנית לא משהו מה דעתך על סדנה לבישול עם טופו
 

Lord_of_Code

New member
לא כל כך חזק... פגעת לי בעין...

אין בעייה... אנסה ליצור עימו קשר מחר. אני גם מנסה להתארגן על סדנאות באזור טבריה.
 

odeia

New member
אני מבקשת, לא מספיק?

אני יודעת שהיתה כאן סדנת בישול והתפוסה היתה מלאה פלוס.
 

אוליבר

New member
אדלינה בקיבוץ כברי יותר קרוב???

או וגם בקיבוץ לוחמי הגטאות גם שם יש סדנאות , האם זה יותר מתקרב????
או שאני טועה
 

odeia

New member
קודם כל: אודיה, דבר שני - זה רחוק

מאוד, טבריה כבר יותר קרוב, אבל למה להתאמץ, הלורד יביא לי את זה עד הבית. נכון לורדי? וד"ש ללורדית
 

odeia

New member
סליחה על הטעות, פשוט לא מכירה את

בית הספר הזה ולכן חשבתי שהיא טעתה בשם.
 

anava:)

New member
סדנאות בישול בהולידיי אין טבריה

הייתי לפני כשנה בסדנה כזו שנמשכה כתשעה מפגשים , היה מדהים , מומלץ בהחלט קיבלנו את כל המצרכים מהמלון למדנו לבשל ולקחנו הביתה כל מה שבישלנו, כל פגישה חזרנו עם קופסאות מלאות מעדנים להנאתם של בני המשפחה
 
למעלה