אם נותנים לך מסמכים לחתום ואין לךזומתי לשיחה עם עו"ד של מעסיקי הקודם
לצורך קבלת המגיע לי/זכויותיי. סביר להניח כי אאלץ לחתום על מסמך או שניים. האם יש למישהו עצות בדבר ניהול המגעים בממעמד שכזה?
בנוגע לחוקים.היכן ניתן לקרוא עליהם?אם נותנים לך מסמכים לחתום ואין לך
עו"ד צמוד שיאשר לך שהמסמכים נראים בסדר ולא מנסים לסדר אותך, כך אותם הביתה תקרא בשקט בלי שהעו"ד של הצד השני יציק לך ואז תחתום. והכי חשוב לזכור שגם אם העו"ד שפגש איתך נחמד ומנסה לעזור הוא מקבל משכורת מהצד השני. כל מה שהוא אומר לך, כך בערבון מוגבל. רצוי גם לקרוא לפני את החוק ולדעת (לפחות בקווים כללים מה הוא אומר) מתי מנסים לעבוד אליך.
אתר מומלץ לחוקי העבודה -חילן טקבנוגע לחוקים.היכן ניתן לקרוא עליהם?
האם את/ה מבין בחוק ויכול לעות על שאלות מסויימות?
תודה,שיר. הבחינותי כי הינך בקיאאתר מומלץ לחוקי העבודה -חילן טק
גם באתר הרשמי של משרד התמ"ת ניתן למצוא את מרבית חוקי העבודה.
השארות לתקופה ארוכה לאחר הרעת תנאיםתודה,שיר. הבחינותי כי הינך בקיא
בדיני עבודה. מה עושים במקרה בו הורידו לי המהלך עבודתי את שכרי ב-10% למשך 10 חודשים ולאחר מכן העלו זאת בחזרה?. יש לציין כי המשכתי לעבוד עוד שנה לאחר מכן.סיבה לאי עזבתי דאז היא מצב משק קשה. האם יש לי זכויות במקרה זה ? או שעצם המשך עבודתי, מהווה הסכמה למצב ואי זכויות כלפיי?
זכות לפצויים...השארות לתקופה ארוכה לאחר הרעת תנאים
מהווה בדרך כלל הסכמה להרעה (10 חודשים זה תקופה ארוכה) ואינה מהווה עילה לתהפטרות וקבלת פצויים ובמיוחד אם ההרעה תוקנה לאחר מכן. אם כאשר היתה הרעת התנאים מחית כנגד ההרעה (ובעיקר בכתב) ודרשת להמשיך לקבל את שכרך הרגיל, אתה יכול להגיש תביעה לבית הדין לעבודה בגין הלנת שכר (או הלנת חלק מהשכר) ויש סיכוי טוב שתקבל את השכר שהופחת (ואולי אולי גם פצויי הלנה). אם חתמת על הסכמתך להורדה, אין סיכוי שתזכה בתביעה כזו ואל תנסה להגיש אותה. במידה ואתה מתכוון לזכויות אחרות מלבד השבת הסכום שקוצץ או זכות להתפטרות וקבלת פצויים, אנא ציין במפורש למה התכוונת?
זכות לתבוע יש לךזכות לפצויים...
האם יש לי זכות לתביעת פצויים בגין הרעת תנאי עבודתי, בעקבות מה שדובר לעיל?
קראתי בספר החוקים..זכות לתבוע יש לך
אבל הסכויים לזכות בתביעה אפסיים. כי מדובר בהרעה ישנה שכבר בוטלה.
תשובותקראתי בספר החוקים..
עפ"י חוק הודעה לעובד התשס"ב דובר בסעיף 3 על כך שמעסיק צריך להודיע לעובד בכתב על שינוי בתנאי העסקתו.מה שלא קרה במקרה שלי. וכמו כן בחוק הודעה מוקדמת להתפטרות התשס"א בסעיף 8(ב) נאמר כי אם לא נתן מעסיק אשור לאחר 14 ימים מיום סיום עבודתו של העובד על זמן העסקתו ותאריך תחילת העבודה ותאריך סיומה, דינו קנס כאמור בסעיף 61(א)(1) לחוק העונשין. כמו כן לא שולמו דמי ההבראה במלואם עד כה. האם,עכשיו, יש עילה בנתונים אלו לתביעה?.
Copyright©1996-2021,Tapuz Media Ltd. Forum software by XenForo® © 2010-2020 XenForo Ltd.