זוכרים אותי מיום שישי בערב, סיפרתי

אנפה2

New member
זוכרים אותי מיום שישי בערב, סיפרתי

לכם שכלבתי נפלה, ובכן רק ביום ראשון מצאנו וטרינר עם מכשירי רנטגן והתגלה שיש לה 3 שברים ברגל אחורית. קיבעו לה אותה, רצו בהתחלה להכניס לה מסמרים בניתוח, אבל אני החלטתי למנוע ממנה טראומה של ניתוח. נקווה שהקיבוע יעשה את שלו והיא תחלים מהשבר. תוך כדי טיפול בה היום גיליתי שציפורן ברגל האחורית, מעוקלת, ונכנסה לה לתוך העור, האם כדאי לגזור לה את הציפורן הזו , או לקחת אותה לספרית של כלבים שגוזרת גם ציפורניים ?.

Dark faith

New member
גם לא לספרית!

רק לווטרינר. מה גם שהציפורן חדרה לעור.... בכלל נראה לי ממש לא הגיוני שחיכיתם עד יום ראשון לווטרינר. במקרה שכזה קופצים לרכב ונוסעים לאחד מבתי החולים הקרובים.

אנפה2

New member
לידיעתך, מיום שישי בערב התעסקנו

עם זה, ובשבת נסענו לבית חולים הוטרינרי בבית דגן, ושם יצא הוטרינר הסתכל ובדק את הכלב, אמר לנו אל תמתינו, לכו איתה ביום ראשון לרופא ולמרפאה שיש בה מכשיר רנטגן, וכך התגלגל העניין. ובקשר לאם ניתוח או גבס, גם אם הייתי צריכה להחליט על עצמי או על ילדי הייתי מחליטה על הטיפול הקל יותר ולא המסובך שמצריך הרדמה וכאבים נוספים, בפרט שההחלטה נעשתה ביחד עם שיקוליו של הוטרינר.

tammary

New member
לפעמים ניתוח עדיף על קיבוע חיצוני

שווה יעוץ נוסף לדעתי. יש שברים שבעזרת ניתוח מחלימים הרבה יותר טוב ביחס לקיבוע. יש שברים שממש לא ניתן לקבע. לקיבוע יש נזקים כגון: דילדול שרירים, פגיעה במפרקים שלא נותנים להם לנוע עקב הרצון לא להזיז את השבר. בהצלחה והחלמה מלאה.

habubnik

New member
זה גם מה שאמרו לי

כשהחתולה שלי שברה את הירך שלה במקום כמעט בלתי אפשרי לקיבוע - ובכל זאת התעקשתי שיעשו כמיטב יכולתם. החתולה בסדר גמור. להורים של בן זוגי יש כלב, שעבר טראומה כלשהי ושבר את 2 רגליו הקדמיות, גם להם הודיעו חגיגית שבלי ניתוח תהיה לו עקמומיות ברגל, או שהיא לא תתאחה או או או...אבא של בן זוגי התעקש על גיבוס בלבד - הכלב עבר את כל התקופה עם גיבוס של 2 הרגליים הקדמיות, וכיום הוא בסדר גמור. אני חושבת שרצוי ביותר למצות את כל האופציות לפני שרצים לניתוח.

Dark faith

New member
אני חושבת שהוא התכוון,

איך הכלבה שרדה את הלילה ללא בכי- מיום שישי עד יום ראשון ללא כאבים וללא טיפול ווטרינרי.

אנפה2

New member
הכלבה לא בכתה בלילה של יום שישי,

והוטרינר הסביר לי שזה אינסטינקט של בעל חיים , אשר צריך לשרוד בטבע, ואם הוא בוכה הוא מזמין אליו את חיות הטרף. נשמע מעניין אה, אז אם הכלב לא בוכה,, אוכל שותה ושוכב ולא מגלה סימני מצוקה , לפעמים קשה לנו להבחין שהוא במצוקה.

אנפה2

New member
ניגזרה לה הציפורן ע"י בעלי,

יש לנו קטר מיוחד לצפרני כלב, גם הכלבה מרוצה וגם אני. והגיע לציון גואל.

למעלה