זוכרות את הדיון לגבי אולטראסאונד?

שניפסים

New member
זוכרות את הדיון לגבי אולטראסאונד?

אני מצרפת לינק. ממש לא ע"מ להפחיד אף אחת אלא רק ע"מ "שלא נירדם בשמירה". תמיד להיות עם חשיבה ביקורתית כלפי דברים. מה שנכון וברור היום לא בהכרח שיהיה כזה בעוד כמה שנים.

שימי לב לכמה פרטים קטנים../images/Emo8.gif

שאף מחקר לא עדכני משנת 2000 והלאה. כלומר רובם משנות ה90 המוקדמות כך שנעשו בשנות ה80 . ועם כל הכבוד לרפואת הנשים בהלסינקי הם לא בדיוק נחשבים לחוד החנית של הרפואה. באותה מידה לא מצאו מה הקשר בין האחוזים של ילדים עם לקויות למידה דוקא לבדיקות אולטראסאונד-אני שואלת מה ההשפעה של תורשה גנטית לענין. הרי כידוע דיסלקציות ולקויות למידה הן מאפינים שרצים במשך דורות במשפחה. האם יש לאותם ילדים אחים או הורים עם לקויות למידה ? ועוד, האם נטרלו את שאר הגורמים שיכולים לגרום לקרינה משפיעה? קרינת טלפון סלולרי, מיקרוגל , ועוד ועוד. מה החומרים הרעילים שנשים באזור הלסינקי נחשפות אליהם? אולי יש קשר דוקא למגורים במקום הספציפי ? או לאכילת דגים מסוימים?
לסיכום אני לא רואה דוקא את הקשר כסיבה ותוצאה ,לא השתכנעתי. העובדה היא שבמדינות שלא עושים בדיקות אולטרה סאונד נולדים ילדים עם בעיות הרבה יותר רציניות מליקויי למידה . ראי המקרים של תאומים סיאמיים שאגב מגיעים לארהב לניתוחי הפרדה ואז הם עוברים הרבה יותר מאולטרהסאונד אחד או שניים... אולי מספיק עם "מחקרים" לא ברורים ולא מקצועיים מאתרי סנסציה ?

שניפסים

New member
בכלל כול נושא המחקרים הוא בעייתי

השאלה היא מי בעל האינטרס מאחוריו
בכול מחקר צריך לחפש למי התודות בסוף..... לא הבאתי ע"מ לטעון שUS מזיק (ולהרגיש טוב על העדר אולטראסאונד פה :) אבל הרבה פעמים לאנשים יש תחושה שאם רופא עושה או כול העולם ואשתו, אז זה בסדר. תופעת העדר נותנת גושפנקא. פשוט להפעיל שיקול דעת, גם כשאין בידנו את כול האינפורמציה.

למעלה