זוגיות ואנדו

יעל די 23

New member
זוגיות ואנדו

בנות יקרות, אני שונאת את האנדו הזה..!!!! אני מוצאת את עצמי חסרת מצב רוח, חשק מיני ובעיקר לבד בזוגיות שלי. בן הזוג שלי מתוק ומקסים אבל בדבר אחד היחסים שלנו מתעקמים, אין לי חשק, אני על גלולות ברצף, וסקס עם כל ההנאה שבו - צריך להיות דבר שנזהרים בו, כי אחרת מאוד כואב, כאב משתק ובדרך כלל אני יכולה לנשום ועוברת על הכאב וממשיכה הלאה, אבל לפעמים אני פשוט לא יכולה. אני כל כך מתוסכלת כי זה פוגע בחבר שלי שלא בא לי, ובעקיפין בי.ההרגשה שאת פגומה היא עוד ניחא משהו שאני יכולה להסתדר איתו ביום יום,אבל זה שאין לי חשק ואני מתקשה להיות כנה ולהגיד שלא בא לי, (לו בא כל הזמן) ומרגישה אומללה לא בגלל האנדו אלא בגלל הגלולות. זו כאילו לא מחלה שגברים "אמורים" להבין כי סקס אצלם זה רק כיף ונעים. אני מוצאת את עצמי בריבים, מרחק, ופגיעות בגלל המצב. לעשות סקס כשלא בא זה לא מתאים, ולעשות זה גם לא מתאים כשפשוט אין לך חשק בכלל וכל מה שאת חושבת עליו זה לפרוסקופיה, ציסטות, אנדו שמנדו, וכאב. אני רואה את הקשר שלי נהרס, אני לא מצליחה שלא לפגוע בו, הוא נעלב ממני (אם אני כנה או לא, אם אני מפסיקה באמצע) ויש לציין שהוא בחור מקסים. רק המין יושב בדיוק בנקודה שהוא נפגע אם אני לא בעניין, ובשורה התחתונה, הריבים שלנו, הם על זה. המילים היפות שאני יכולה לחשוב לעצמי הם שאנחנו אוהבים ושכל מה שצריך זה לתקשר יותר, אבל אני עייפה,מתוחה , עצובה ומתוסכלת בלי כל זה, וכבד לי. בדרך ללפרו' עוד חודש בערך. אשמח לשמוע מכן, יעל 23

liats80

New member
Hi

Hey Yael, I understand what you mean. I have the same. The only advice I can give you is the one you mentioned yourself. Try to talk about it. Don't do it at the very moment when he is in the mood and you are not, but at a different time when you are both relaxed and calm. Tell your partner how you feel - honestly. Tell him that it sometimes hurts, tell him that naturally because he is a guy he is into it more often than you are and that you think the pills may also play a role and tell him that it makes you feel bad. Be honest and say that it is sometimes hard for you to tell him when you don't feel like it because you don't want to hurt him. I don't know, for me that was really important. My husband and I are really open about it now and it makes things much easier for us. I tell him when it hurts and then we try to make it better (change position etc... ). And now he doesn't get insulted as much. I don't believe in having sex when you're not in the mood because that will make you hate sex and your partner will probably be able to tell as well. For me it helped to have some more foreplay with or without sex after. I told my husband that I feel like he is always into it and when he starts kissing/touching I already know he has expectations. But he said that it is not true and that he likes doing that anyways. We basically agreed that I should try to enjoy the kissing/touching part without worrying about what will come after and that he should do it more often even when he is not really in the mood for sex so that I don't feel pressured when he does that. Now I find that I enjoy this foreplay because I am more relaxed and not worried of what will come next an at the same time I also get into it more often though this foreplay (even when I don't feel in the mood just when we start). So - just try and talk about it openly. I really hope it will help you as it did us. Wishing you many years of happy, pain free, great sex with your partner
LOL p.s. sorry for the English. I don't have a Hebrew keyboard and typing in Hebrew takes really long and I'm a bit lazy at the moment...

יעל די 23

New member
המון תודה :) !!!!!!!!!!

את מקסימה.... מה שכתבת נגע בי ואני אנסה ללמוד ממנו :) שוב, תודה !

liats80

New member
היי

היי יעל, אני ממש מקווה שדברים ישתפרו בשבילכם. מספיק שיש לך את האנדו, את ממש לא צריכה גם רגשי אשם וכאלה. שיהיה המון בהצלחה וחג שמח ונטול כל כאב (פיזי או נפשי).

בן זוג אמור להבין קצת

ואם הוא לא מבין אז תסבירי לו במילים שיבין. כשלקחתי את הדיכוי הסברתי לבעלי למה פתאום לא מתחשק לי ולא בא לי, וכשכבר כן בא לי אני יבשה יותר ממדבר סהרה (שזה הכי יכול להעליב... "מה, לא בא לך עלי? את סתם אומרת שבא לך?") אם אני זוכרת נכון זה בגלל רמות נמוכות של פרוגסטרון שלא עולות כי את בדיכוי ושאר ההורמונים שבאופן טבעי עולים באיזור הביוץ וגורמים לחשק להתגבר (וגם דואגים שלא נישאר "יבשות") אבל בדיכוי הם מדוכאים... תקראי קצת בעניין ותסבירי לו למה זה כך (או שתשבו, או כמו שאני עשיתי בהתחלה- כתבתי, ושמתי לו קישור לזה: http://nashim.sheba.co.il/Articles/423.htm ) וכל הזמן להסביר, כל דבר חדש שאת מגלה או מרגישה- לשתף יש בבית מרקחת ג'ל שאולי יכול לעזור (לא לחשק אולי, אבל כן ליובש) ועם החשק- נכון שאת לא חייבת לקיים יחסים כשלא בא לך, אבל גם את ה"לא בא" אפשר לשים על סרגל מ-1 ל-10, וכשזה נמצא במקומות נמוכים אז לסגור שיניים וללכת למיטה (כי את אומרת שזה מפריע וקצת פוגע) עוד משהו- כאב או מתח גם לא בדיוק תורמים לחשק... (וגם לא עצב ותיסכול ועייפות) סתם שתדעי, ההרגשות שלך זה טבעי והגיוני מאד! בהצלחה בלפה'

יעל די 23

New member
אתן כאלו חמודות

תודה !! :) בחיי - מזל שמצאתי אתכן, רק בריאות וחג שמח י

מעיין153

New member
יעל גם אני עוברת עוד חודש

לפרסקופיה אולי נפגש חחחחחחחחחחחח הכל יהיה בסדר, זה קורה לכולנו

יעל די 23

New member
בנות יקרות, מאחלת אביב שמח

בריאות, שמחה ואופטימיות!!! תודה על התגובות! הניתוח הוקדם והוא עוד שבועיים ... אמאלה אשמח לעצות טובות :) חג שמח !

snago10

New member
הי יעל!

גם אנחנו הגברים שלכן - שונאים את המפלצת הזו ולא פחות מכן... בעבר כתבתי על השתלשלות העניינים שלי ושל אשתי - וזה לא מופיע בטאגליינס...
קראתי את מה שכתבה ליאת - ואני ממש רוצה לחזק את ידיה בייחוד בעניין הזה של השיתוף. מה שכאב לי לקרוא אצלך היה ממש במשפט הראשון - "ובעיקר לבד בזוגיות שלי"... מה זה לבד בזוגיות?? אין חיה כזו. זוגיות זה זוג. לא לבד!!! את חייבת לשתף אותו. כמה שהוא יוכל להכיל. מטבע הדברים יש גברים שיכולים להכיל יותר וישנם כאלה שיכולים להכיל פחות, אבל עליך מוטלת החובה לשתף אותו - כי אף אחד לא יעשה את זה בשבילך. לא נעים להגיד - אבל יש שני מצבים סופיים שאליהם תגיעו משיתוף שכזה: האחד - שתמצאו את עצמכם כמונו (מאחל לכולן מכל הלב, אלא אם כן הן במצב טוב משלנו...) עם ילד מקסים ועם זוגיות שלפעמים מקרטעת, אבל בעיקר - נורמלית לחלוטין. השניה - שתחליטו (או שיחליט) שזה יותר ממה שהוא יכול להכיל - ותסיימו את הקשר. חייבים לכתוב את זה אם כותבים על שיתוף מלא. זו אמת מרה, אבל מצד שני - עדיף עכשיו מאחר כך. ואסביר: אחרי הלפרוסקופיה, אשתי היתה עדיין בעולם החלומות, הפרופסור יצא אליי והסביר לי על אנדו' דרגה 4 ועל מה זה אומר בעצם. למעשה, אני ידעתי לפניה שהיא בדרגה 4 והוא גם הבהיר לי בדיוק את המשמעות. אני לא רוצה לחשוב מה היה קורה אם אז רק הייתי נחשף לענין של ה IVF וכו'. לא נעים.... איני יודע אם גילך האמיתי הוא 23 ועד כמה חזקה האהבה והקשר ביניכם -אבל אני יכול לתת לך מניסיוני. אני הכרתי את אשתי כשהיא היתה בת 27 ואני בן 25. כבר בפגישה הראשונה ידעתי שזה קשר שיהיה רציני. מאוד רציני. את השם של האנדו' הכרנו כשנה מאוחר יותר - אחרי שאני התעקשתי בזמן כאבי המחזור שלה לקחת אותה לתל השומר ושם ד"ר שטוקהיים - אמר לנו את המילה הנוראה. וכך למפלצת היה שם. אפילו שם חיבה: אנדו. הבעייתיות המינית היתה שם כל הזמן ברקע. נפרדנו אפילו לשנה - כשהסקס היה הסיבה החד משמעית מבחינתי לפרידה. היינו אצל סקסולוגית (די סתומה שלא הבינה כלום באנדו') ואצל מטפלת זוגית / משפחתית מ-ד-ה-י-מ-ה (יעל שגיא - מומלצת בחום רב!!!). הבעייתיות נמצאת גם היום דרך אגב. אחרי לפרוסקופיה ולידת ילד מקסים ב IVF בלי עין הרע, עדיין אני "לא מקבל" בתדירות שהייתי רוצה. אבל - א. לא מתתי מזה. ב. כל החברים הנשואים שלי מתלוננים על זה - והם נשואים לנשים "בריאות" - ללא אנדו'. אז זו "צרה" שתיפול עליו מתישהו... ג. אחרי השיתוף של אשתי ושל בנות הפורום המקסים הזה = עוד מימיו כקומונה סגורה - האנדו' הוא לא שלה, אלא שלנו. ד. אם את שואלת אותי, אז לי באופן עקרוני עדיין חסרה האינטימיות הפיזית - מה שליאת כתבה על חיבוקים וכו' - הרבה יותר. ואני אכן מקווה שאשתי המקסימה תקרא את מה שליאת כתבה ואת תגובתי (אני לא עושה את זה רק לשם שמים...) ותזרז קצת את העניין האינטימי... כגבר אני יכול לכתוב, בתקווה שלא ימחקו אותי - שאם הכל זורם וסבבה, אז את הסוף הוא יכול לעשות בעצמו. ה. וזה למען הגברים - יש עוד דרכים לספק גבר. מצד שני, כשאת בכאבים - אין לך חשק לכלום. מצד שלישי - אם לא תשתפי אותו בדיוק בכאבים ובתחושות ובזה שכל מה שמענין אותך זה רק לקחת אוויר בין ההתקפים - איך הוא ידע? אחרי שגלשתי ""להנאתי"" וקראתי על האנדו' - כל כך הבנתי מה עובר עליה - כך שכל פעם שהיה לה התקף לידי - הייתי עושה לה מסאז' עיגולים בגב, כשהיא מכופפת על המיטה... ולמרות התנוחה ה"מגרה" - למי היה כוח לחשוב על סקס באותו רגע? וכותב את זה גבר שיש לו אונה שלמה נוספת שחושבת רק על זה כל היום... לסיכום - אני מניח, מנקודת מבט גברית, שאם אכן תשתפי אותו ו"תסכמו" גם על משחקים מקדימים - העניינים יזרמו טוב יותר. אגב, אם יש לו / לך שאלות או את רוצה הרחבה מנקודת מבט גברית - את מוזמנת לשלוח מסר. אם רק אפשר לטל249, כי אני לא כל כך "זמין"...

יעל די 23

New member
היי טל!

תודה שכתבת לי, זה חשוב ומעודד אני מנסה לקחת את עצותיכם קדימה עוברת לפרו' ביום א הבא ֿאעדכן בהמשך שיהיה חג שמח ורק בריאות!!! יעל

snago10

New member
שלחתי לך מסר ולכולן אני מזכיר

שאם צריך נקודת מבט גברית - אשמח לעזור. הפורומים בתפוז פתוחים בדרך כלל אצלנו על שם המשתמש טל249, אז ניתן להפנות לשם מסרים.

למעלה