זה שקורא לעצמו בשם האל-עידו (נכון?)

זה שקורא לעצמו בשם האל-עידו (נכון?)

כן כן אתה יודע מי אתה.. אני אישית לא מסוגל להגיד את השם הזה.. זה אסור ועצם זה שאתה משתמש בו מביע לטעמי זלזול אדיר בדת. וזה ממש לא יפה..

katykr

New member
דרור היקר,

זה דרור , נכון? אממממ..... היה לנו כבר דיון ארוך על זה. גם אני וגם חברים רבים בפורום הזה נגד הכינוי שלו, אבל עידו לא מוכן להחליף, ובעיקרון זו זכותו.

tofy

New member
מ.. דרור עם כמה שאני מכבדת אותך

(ואתה יודע שאני כן) אני לא חושבת שהוא צריך לשנות את השם שלו זה לא בא בכוונה לפגוע זכותו להתבטא כמו שהוא רוצה כאילו...למי שמאמין אז אסור להגיד "יהוה" אבל מי שלא לא חיב ללכת לפי החוקים של התנ"ך או משהו כזה (אני לא ממש מבינה בשטויות שלך) אוהבת (את שניכם...) טופי!

דבר ראשון מי זה דרור?

דבר שני... זה עדיין מאד לא בסדר.. ואני רוצה להבין מאיפה בא הזלזול שלו? אין שום דרך של הבעת זלזול יותר גדולה שראיתי. זה מאד לא יפה.. מאיפה החוצפה?

tofy

New member
תבין שבשבילו זה לא זילזול..

וגם בשבילי זה לא! גם זכור לי שלפני שהכרתי אותו הוא קרא לעצמו ככה (באי סי קיו) ואז שינה למשהו אחר ואמרתי לו להחזור את הניק ליהוה

אז זה בסדר ש..

.. אם אני אתייחס לכושים בבית ספר שלי כמו עבדים זה לגיטמי כמבחנתי זה לא זלזול? כי מבחנתי זה המעמד הראוי? עזבי את הדוגמה רגע זו דוגמה שנויה במחלוקת אבל היחידה שאני מצליח לגרום לך להבין את הזלזול שאני מרגיש כל פעם שאני קורא את הכינוי הזה.. אני לא אומר לו לשמור או להתנהג בצורה מסוימת או אפילו לכבד משהו או לחשוב על זה. ונכון שיש חופש ביטוי ומותר לו בכל הזכות לקרוא לעצמו ככה. אבל יש מקום שהשימוש בחופש הביטוי פשוט מגעיל ומאולץ. למה לזלזל בדת ככה? איך זה לא זלזול בעיניים שלו? לקרוא לעצמו בשם אלוהים? אם אני אקרא לעצמי ישו זה יהיה זלזול ישיר בנצרות זה פשוט לא יפה.

tofy

New member
הדוגמא הראשונה שהבאת לא היתה מתאימה

עכשיו כשאני חושבת על זה... ועל ההיסטוריה....(ממממ....כמו שאני מכירה אותך אז בוא נתיחס שניה לביטלס שאמורו שהם יותר מישו-וכאילו כל מה שעשו להם) אז כן,זה נקרא זילזול אבל מבחינתי זה פסדר...כי רק את הדת היהודית (טוב נוגם את המוסלמית) אני לא מבינה... כאילו.......נצרות זה עוד מגניב...אנשים מרחפים,חגים נחמדים אבל ביהדות צריך לצום,ויש הגבלות. מוסלימים בכלל אני לא מדברת. אתה תחשוב שאני מזלזלת בדת שלי...כאילו במורשת שלי... אז כן...כי אני גדלתי בבית אתאיסטי לגמרי ואני גם הולכת בדרך הזאת כי זה נראה לי הכי הגיוני (טוב חרגתי מהנושא אז) לי זה לא משנה איך הוא קורא לעצמו העיקר שטוב לו עם זה עם לך זה לא טוב...מה לעשות...אני לא יכולה לשנות את זה

נו באמת !!

אני נסיתי כמה פעמים לשנות את הניק אבל אי אפשר בפורום ואני לא ירשם בפורום מחדש כי כולם מכירים אותי בפורומים בניק הזה

katykr

New member
אני מבינה את הנקודה.

הבעיה היא שאין שום חוק בתפוז שמאלץ את עידו לשנות את שמו. זו זכותו. ידוע לי אפילו שבאחד הפורומים היה מישהו שקרא לעצמו היטלר, ולא אילצו אותו למחוק את השם.

katykr

New member
אבל....

אלוהים זה שם שמותר להגיד. את השם שלך אסור בעיקרון לבטא. דבר נוסף, אתה מוסיף צלבים בשם שלך, דבר שפוגע בפני עצמו.

קטי יקרה

צלבים זה של נוצרים ונוצרים מאמינים באלוהים אז זה לא ממש צריך לפגוע באף אחד

סליחה, אבל יש חוק

אולי לא בחברת "תפוז", אבל יש חוקים שהם מעל החוקים הפנימיים של חברת "תפוז", בכל הכבוד, וכוונתי לחוקי המדינה. ובכן, סעיף 173 לחוק העונשין קובע: "העושה אחת מאלה, דינו - מאסר שנה אחת: (1) מפרסם פרסום שיש בו לפגוע פגיעה גסה באמונתם או ברגשותיהם הדתיים של אחרים".

ויש גם תקנון

בתקנון הפורומים של חברת "תפוז", המפורסם באתר זה, נאסר על הגולש, בין היתר, לפרסם תכנים הפוגעים ברגשות הציבור ותכנים אשר מהווים הפרה כלשהי של החוק.

רגשות הציבור...

זה דבר סובייקטיבי, לכל "ציבור" יש רגשות אחרים שיכולים להיפגע...אז מה נעשה? נשב כאן ונשתוק כדי לא לפגוע באף אחד??? ואין שום חוק כתוב שאסור לבטא את השם יהוה!!!

אבל אתם לא קולטים שזה לא..

בלי שום קשר לרגשות של בן אדם בודד זה פגיעה חמורה לטעמי בדת ובכל מה שהיא מייצגת בעיני. אממממ.. גם היטלר זה דיי לא נעים אבל זה בלי שום קשר. בתאי הגזים במסע לפולין את תעמדי ותתחילי לעשות היל היטלר? או לספרק בדיחות שחורות? לא חשוב אתם פשוט מסרבים להסתכל מסביבכם ולראות שהשם של עידו פוגע בציבור שלם ודיי גדול במדינה הזו.

הפרשנות שלך מרוקנת את החוק מתוכנו

גברתי, בטיעון שלך אפשר לפסול חוקים רבים, המבוססים על הגיונו של האדם הרגיל והסביר. החוק מטיבו מנוסח בכלליות ונתון לפרשנות. לדוגמה: יש חוק האוסר לגנוב. אך למיטב ידיעתי, אין שום חוק האוסר במפורש להיכנס לחנות בגדים, לקחת מכנסי ג´ינס ולצאת בלי לשלם. בעצם, במקום להשיב, אוכל להפנות אלייך את השאלה: מה ייחשב לדעתך עבירה על סעיף 173 (1) לחוק העונשין, האוסר, כאמור, פרסום שיש בו לפגוע פגיעה גסה באמונתם או ברגשותיהם הדתיים של אחרים?

אדוני היקר...

לקחת מכנסי ג´ינס מחנות בלי לשלם, זה ללא ספק לגנוב אפילו שהחוק לא מפרט בדיוק את הסיטואציה הזו... לצורך העובדה, גם לקחת מסטיק בזוקה בלי לשלם, או לקחת ב"השאלה" פריט ממקום העבודה... זה לגנוב! בקשר לפגיעה ברגשות הציבור... החוק הוא חוק כללי ואין לי כרגע דוגמא... בעצם יש: בעיתוני סוף השבוע התפרסמה כתבה קטנה על כך שחבר סיעת שינוי בעיריה פנה בתלונה שיש אנשים שתולים על מרפסת ביתם שלטים כגון:"שמור את יום השבת לקודשו" וכיוצ"ב. הדבר היחידי שאפשר לעשות כנגד זה הוא לפנות לפיקוח העירוני כי ישנה איזו תקנה האוסרת תלית שלטים מכל סוג שהוא... ולא בגלל שזה פוגע ברגשות הציבור... זה פוגע ברגשות שלי,לדעתי זו כפיה דתית לשמה, נו אז מה??? אנחנו חברה רבגונית, צריך שתהיה לנו סובלנות אחד כלפי השני, צריך לפעמים להבליג. בנוסף, התנ"ך מלא בשם המפורש - אז מה? למה לנו אסור לכתוב אותו? אם עידו מרגיש שזה השם שמתאים לו - שיבושם לו!!

אדמונית יקרה,

דוגמת מכנסי הג´ינס התייחסה לסיפא של תגובתך (הראשונה בשרשור זה), שבו טענת, כי אין שום חוק האוסר לבטא את השם "יהוה". בסך הכול רציתי להראות לך, שיש המון דברים שאסור לעשות, למרות שהם אינם אסורים במפורש בחוק, כיוון שהחוק מטיבו מנוסח בכלליות (אגב, גם הפרשנות שלך, כי אין ספק שהמעשה המתואר בדוגמה הוא גניבה, אינה מדויקת, כיוון שאפשר לטעון, שהמכנסיים נלקחו בטעות בתום לב, או לניסיון בכוונה להחזיר, וכדומה; אבל איני רוצה להסיט את הנושא ולהתווכח על הדוגמה). אני יכול לתת לך דוגמה טובה יותר: חוק איסור לשון הרע, הקובע עונש של שנת מאסר למפרסם לשון הרע בכוונה לפגוע. אבל הפגיעה היא הרי סובייקטיבית. אז מה? אין משמעות לחוק? אז איך זה שתביעות בכל זאת מוגשות, ואנשים גם מורשעים לעתים? אני חוזר ושואל אותך: האם את מסכימה, שמנקודת מבטו של אדם רגיל וסביר, השימוש בפרהסיה בשם המפורש הוא פגיעה גסה ברגשותיהם הדתיים של אחרים, ועל כן עבירה על סעיף 173 (1) לחוק העונשין? אם לא, תני לי דוגמה אחרת לעבירה על הסעיף האמור בחוק.

למעלה