זה קצת ארוך אני מצטערת אבל

זה קצת ארוך אני מצטערת אבל

חייבת לפורק מהלב.....אבי בן 83 עבור היום לחיות אצלנו למשך 4 חודשים בערך, (כיוון שאחותי שאצלה הוא חי בדרך כלל נאלצה למכור את הבית שלה וקנתה בית שיתפנה רק בחודש יוני / יולי. לא מפריע לנו שהוא עבר אלינו הכנו לו בחדר (בממ"ד) שולחן גדול הנחנו עליו טלויזיה וממיר (חברת יס) עם כל הערוצים כולל ערוצי רדיו וכולל ערוצי מוזיקה וערוצי גרמנית שהוא רואה. הכנו גם מקום למחשב הנייד שלו והעברנו את האינטרנט שלו כדי שיהיה לו במחשב. (לנו עצמנו יש משחב עם אינטרנט וגם מדפסת טובה). אבי התעקש להעביר איתו את כל הציוד שיש לו, (הוא התעסק בעבר בצילום, ויש לו המון ציוד כולל ספקי כח למנינם ומוניטורים וכו'..כל הציוד בן 20 שנה או יותר (מדובר על ציוד ישן לפני עידן המחשב והאינטרנט).- ננסה לשכנע אותו להניח את הדברים במחסן (שהוא מסודר מאוד ונגיש) בנוסף לכל הוא עושה אינהלציה פעמיים ביום אז כמובן כל ציוד האינהלציה בחדר ובלון חמצן בחדר, וכל התרופות שחייבות להיות מסודרות על מדף אחת ליד השניה (החדר הפנוי שלי הוא חדר הממד שהוא קטן ויש שם ארון 2 דלתות סך הכל). הצענו לו להשתמש בינתיים במדפסת שלנו דרך המחשב שלנו... לא, הוא צריך את המדפסת שלו. ואת המדפסת המיוחדת להדפסת תמונות ועוד כל מיני מכשירים חשמליים כאלה ואחרים... מה שיותר גרוע, וזו הבעיה האמיתית... מסתבר שאבי לא שוטף פנים (מילא הוא לא מצחצח שיניים אבל הוא במילא מוציא אותן וגם מנקה אותן עם חומרים מיוחדים אז זה בסדר), בבוקר כשהוא מתעורר הוא שותה כוס קפה ואז מתיישב בחדר עם מכונת גילוח חשמלית ומתגלח... זה תחליף הרחצה שלו... לאחר מכן הוא מתעסק עם התרופות שלו ועושה אינהלציה (עושה פעמיים ביום קבוע בוקר וערב) ושמנו לב שהוא גם לא שוטף ידיים בכלל. לא פחות גרוע זה שאבי לא מוכן להכנס להתקלח... הוא מסתובב וישן עם אותם בגדים במשך שבוע ולפעמים יותר. כמה שאנחנו מבקשים ממנו להכנס להתקלח... אין עם מי לדבר... אני לא יודעת מה לעשות אני לא מוכנה לריב עם בעלי בגלל אבי (בקיץ אבי התארח אצלנו למשך שבוע וגם אז הוא לא רצה להתקלח ובעלי פשוט "התפוצץ" עליו ואמר לו בפנים אתה מסריח אי אשפר להיות לידך)... חוץ מזה שגם אני רוצה שהוא יתקלח אני רוצה שהוא יחליף בגדים לפחות פעם בשבוע. מה עושים? איך לשכנע אותו להכנס להתקלח - פעם בשבוע לא צריכה יותר אבל פעם בשבוע אני רוצה שהוא יחליף יתקלח ויחליף בגדים.

alona 9

New member
האם נסית לשאול את אחותך?

לאחר תקופה ארוכה שהתגורר איתם אולי, היא מכירה את ה "שיטה" איך לשכנע אותו להתקלח? ואיך בכלל היא הצליחה להתמודד עם הבעיה?

גלבועא

New member
אני חושב שאתם צריכים ייעוץ של

פסיכולוג/פסיכיאטר גרונטולוגי או עו"ס שמתמחה בגיל הזה. אני חושב, שאתם עצמכם זקוקים לעזרה לאור המצב החדש שנוצר אצלכם בבית.

תודה על ההתייחסות אחותי

קצת רבה איתו וקצת משלימה עם המצב (בשלב כלשהו היא אמרה לי שהיא פשוט הרימה ידיים ואמרה לי) מצידי שירקב אין לי כח אליו אני לא מסוגלת יותר הוא לא רוצה להתקלח שישאר מטונף. (הוא מתקלח בערך פעם ב- 10 ימים אצלה) בעלי יחטוף ג'ננה אם הוא ישמע אתזה אבי אצלנו כבר יומיים ואני היום כל היום רומזת לו שמחר יום של מקלחת הוא אמנם מוצא תירוצים של עוד לא סיימתי לארגן את הדברים שלי... אבל אני מתכוננת מחר בשעות הבוקר פשוט להוציא לו בגדים נקיים להניח לו על המיטה ולדחוף אותו למקלחת ... מקווה שזה יעזור. היכן יש מקום לייעוץ בקשר לטיפול בבעיות כאלה, במועצה בעיריה בבטוח לאומי- היכן?

m i t a l y

New member
הלוואי ויכולתי לייעץ... ../images/Emo4.gif

אז נשאר לי רק לתמוך ולקוות בשבילכם שתגיעו לפתרון הכי טוב ונכון לכל הצדדים...

pf26

New member
אני מניחה שבעיריה יכולים להפנות

אותך לגורם שיכול לסייע לך. חוץ מזה קבלי
יותר מזה לצערי אני לא יכולה לעשות.

אל דן

New member
להגיע לייעוץ והכוונה מקצועיים

שלום אתם עומדים בפני שינוי במערך החיים הביתי (הכנת האב לביתכם). לאור הקשיים שהתעוררו במצב הרגיש , כשאחותך אירחה אותו, יש מקום לפנות לייעוץ מקצועי אשר יאפשר לך ולבעלך להמשיך בשיגרת החיים. כאשר תגבשו את עמדתכם, יהא לכם קל יותר להתמודד עם "ההפתעות אשר מזמנות הכנסת הסב הביתה, ובתיקווה שתיקצרו הצלחה כגבוהה יותר מאשר בסידור הקודם. הרבה משפחות מתודדות עם משק בית תלת- דורי שנכפה עליהם בשל אילוצים שונים.הכנה מודקמת- או בראשית התהליך, חוסכת הסתבכויות רבות בעתיד בברכה אלון

למעלה